E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cami Olan Kiliseler Kongre Gündeminde 

ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi kanadı, önceki gün Türkiye aleyhine bir yasa tasarısını kabul etti. Ermeni Soykırımı yasa tasarısından sonra ABD’de bu kez, KKTC’de camiye çevrilen kiliseler, gündeme alındı.

30.09.2010 - 11:31
Cami Olan Kiliseler Kongre Gündeminde

İRAN politikası ve İsrail ile yaşadığı krizin etkisiyle Türkiye’ye karşı olumsuz bir havanın estiği ABD Kongresi’nde, Ermeni Soykırımı yasa tasarısı, Türkiye’nin beklediği silah satışlarında sürecin işletilmemesi engellerinden sonra şimdi de Kuzey Kıbrıs’la ilgili bir yasa tasarısı ele alındı.

Tasarı, Yunan asıllı Florida milletvekili Gus Bilirakis ve aralarında Ermeni soykırımı yasa tasarısınnın hazırlayıcısı California Milletvekili Adam Schiff’in de yer aldığı 23 vekil tarafından hazırlandı. Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, tasarıyı salı günü görüştü ve yapılan sözlü oylamayla kabul etti.

Bilirakis’in 16 Eylül’de kaleme aldığı 1631 sayılı yasa tasarısı, ‘Kuzey Kıbrıs’ta “Türk işgali” altında bulunan bölgede dini eserlerin korunması ve din özgürlüğüne saygı’ başlığını taşıyor. Bilirakis, bölgede 80 kilisenin camiye çevrildiğini, 28’inin Türk Ordusu tarafından depo ve baraka olarak kullanıldığını, 6’sının müze yapıldığını belirterek, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Başkan Obama’yı bu konuda girişimde bulunmaya çağırıyor.

Tasarının sonuç kısmında yer alan, “Temsilciler Meclisi, Türkiye Hükümetini şu konularda uyarır” maddesinde şöyle denildi:
m Bütün kayıp eserlerin tamirini sağlasın ve dini bölgelerde illegal arkeolojik kazılara son verip yasadışı ikona ve antika ticaretini acilen durdursun.

Kıbrıslıların din özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara acilen son versin.

Obama’ya çağrı

Tasarı, ABD Başkanı ve Dışişleri Bakanın’na da çağrıda bulunarak konunun ABD’nin Uluslararası Din Özgürlüğü ve İnsan Hakları yıllık raporunda detaylı bir şekilde ele alınması talebinde bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı’nın da Türkiye ve uluslararası örgütler nezdinde bu konuda endişelerini dile getirmesi isteniyor.

54 kilise cami yapıldı

KKTC’de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından çoğu Türklerin yerleştiği eski Rum köylerinde olmak üzere 54 kilise, cami olarak kullanıma açıldı.

Rum Başpiskoposu Hrisostomos çok küçük şapelleri de dahil ederek KKTC’de 500’e yakın kilise ve dini merkez bulunduğunu ileri sürüyor.

Rum yönetimi topraklarında ise 96 cami bakımsızlıktan harabe haline geldi.

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 1 Ekim 2010 Cuma 16:11

şartlarda işbirliğini düşünemezler.Ülkedeki siyasiler ülkeni başına bu tip basit argumanlarla gelip idare ediyorsa abd linin benim ülkem için olumsuz faaliyetlerde bulunması beni şaşırtmaz.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 1 Ekim 2010 Cuma 16:09

Kıbrıs barış harekatı sonucunda sözde müttefikimiz abd nin uyguladığı ambargo sonucu ülkede tüketim maddelerinde sıkıntı olmuştur.Daha sonraları siyaset sahnesine çıkan abd dostları o dönemin sıkıntılarını o günün siyasilerine bağlayarak meydanlarda karne göstermişlerdir.Kendi siyasimiz dediğimiz ve sözde bu halk için çalışanlar halkına gerçei anlatmaz ve topluma yanlış bilgiler verirse bu bilgiyi verenler nasıl abd dostu ise ona alkış tutanlarda abd dostu olurlar ve dostunu düşmenını veya eşit

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 1 Ekim 2010 Cuma 13:36

Sen katledilen Müslümanları , bombalanan mabetleri , türbeleri , kiliseye havraya çevrilen camileri , dozerle dümdüz edilen mezarlıkları gündemine almazsan böyle olur. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır böyle.ABD kaşınma , sabrımızı taşırma !

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 30 Eylül 2010 Perşembe 16:52

mektupta “Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahelesine Amerika’nın en acil bir şekilde tepki göstereceğini” söylüyordu.Aynı tarihlerde SSCB Dışişleri Bakanı Gromiko, 7 Aralık 1964’te yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı’nda; iki ulusal topluluğun varlığını kabul etti ve savundu. 22 Ocak 1965’te İzvestiya gazetesine verdiği demeçte de ”Adada yaşayan iki toplumun özel durumlarını içine alıp iki ayrı eyaletten kurulmuş tek ve bağımsız federal bir Kıbrıs Hükümeti kurmanın mümkün olabileceğini”

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 30 Eylül 2010 Perşembe 15:21

belirtmişti. Sosyalist Arnavutluk’ta 1965’te yapılan Birleşmiş Milletler genel görüşmelerinde Türk tezi doğrultusunda oy kullanan beş ülkeden biri olmuştu. Enver Hoca, 1967’de yapılan Halk Cephesi Kurultayı’nda Kıbrıs konusunda şunları söylemişti: “Türkler, Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerinin hak ve çıkarlarına karşı yapılacak her saldırıya aynı biçimde karşı koymaya hazırdır. Arnavut milleti, Türklerin kanuni haklarını korumak amacıyla giriştikleri mücadelede kendilerine daima yardımcı olmuş ve gelecekte de olacaktır…” Sosyalist Arnavutluk başbakanı Mehmet Şehu’da “Arnavut Silahlı Kuvvetleri, Türk kardeşlerinin her an emrindedir.” demişti.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 30 Eylül 2010 Perşembe 15:17

Kilise yapılan camileri ne yapalım peki ? Yunanistan'dan yüzlercesi sayılabilir.Gene Bulgaristan'dan Sveti Sedmochislenitsi Kilisesi diye vaftiz edilen Mimar Sinan'ın Kara Camii nedir başkent Sofya'da? Sırbistan'da Nato ve ABD gözetiminde dinamitlenen Türk camileri neydi? ABD açık açık düşmanlık yapmaktadır aldığı kararlarda. Zaten daha 22 Mart 1947 tarihli bir belgede, Kıbrıs’ın Yunanistan’a geçmesine Amerikan hükümetinin muhalefet etmeyeceği bildiriliyordu. Ayrıca Johnson,İnönü’ye gönderdiği

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 30 Eylül 2010 Perşembe 13:44

Kongre de artik Kangiranlik yapiyor,Adiler ilk önce Azerbeycan-Karabagda yüzlerce cami kilise bile degil hayvan barinagi olarak kullaniliyor artik tek tarafli böyle yaklasimi bizlerin ne kadar dost ve müttefik oldugumuzu bizde onlara her yerde gösterelim de onlarda anlasin nasil oluyor kizildereliler halen yaban insani olarak yasiyor soylarini bitirdiniz mahluklar sizi.Turgut BEy

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaya Benzer Bir Gezegen Bulundu
Amerikalı gök bilimciler, ilk kez yaşam koşullarının oluşması açısından ...
Türkiye'ye Çok Ağır Suçlama!
Amerikan Temsilciler Meclisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında ...
Türkiye'ye Öyle Bir Çalım Attılar Ki...
Rum iddialarını içeren karar,sadece 5 milletvekiliyle 10 dakikada kabul edildi!
 
Mavi Marmara raporuna ABD’den ret
BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail’in mayıs sonunda Gazze’ye insani yardım ...
Obama Bruni ve Aliyev’e Mektup
Emine Erdoğan’ın Obama Bruni ve Aliyev’e Pakistan mektubu Pakistan'da ...
Bu Bir Kabus!
Çocuklarına sandviç hazırlamak isteyen baba gördüğü manzara karşısında dehşete düştü
 
Suriye'de 11 PKK'lıya Gözaltı!
PKK terör örgütüne yönelik Suriye’nin Halep kentinde düzenlenen operasyonlarda ...
Hollanda'da Sağ Azınlık Koalisyonu İçin Uzlaşma
Hollanda'da sağ liberallerle Hrıstiyan demokratlar azınlık hükümeti kurulması ...
Hristofyas'tan İtiraf: Türkiye Çözüm İstiyor!
Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Türkiye'deki bugünkü liderliğinin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
ygs
Acun Ilıcalı
Belçika
İran
Tehdit
Ahmet Kural
İlker İnanoğlu
GİB