TURKTIME / Az oranda stres sağlık için iyidir, ancak fazlası, çocuğunuzun davranışları ve sağlığı üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir. Çocuklarda stres belirtileri yetişkinlerinkinden farklıdır, bu yüzden onları tanımlamak için daha dikkatli olmalısınız. İşte çocuklarda bazı yaygın stres belirtileri.
KABUSLAR
Stres ve kaygı, kabusların ortak tetikleyicileridir. Çocuğunuz okulda verilen bazı işler için endişeleniyorsa veya evde sorun yaşıyorsa, sık sık kabus görebilir. Sık sık kabus görmesi durumunda, çocuğunuzun neler yaşadığını anlamaya çalışın ve duygularını anladığınızdan emin olun.
YEME BOZUKLUĞU
Huzursuzluk ve stres çocuklarda yeme bozukluğunu tetikleyebilir. İştahında veya yeme alışkanlıklarında ani bir değişiklik fark edebilirsiniz. Ya daha az ya da daha fazla yiyebilirler, her ikisi de stresten kaynaklanabilir. Böyle bir değişiklik fark ederseniz, onlarla konuşun ve sorunun temeline inin. Çocuğunuza yardım etmenin tek yolu budur.
SALDIRGANLIK
Stresli olduğumuzda, genellikle bir patlama yaşarız ve aynı şey çocuklarda da olur. Çocuklar durumu bunaltıcı ve başa çıkması zor buluyorlar, sonuç olarak daha agresif hale geliyorlar. Herhangi bir konuşmadan kaçınmaya veya çığlık atmaya başlayabilirler. Bütün bunlar, doğru ve zamanında ele alınması gereken stres ve kaygı belirtileridir. Durumu halletmekte zorlanıyorsanız, bir uzmana danışın.
ODAKLANMA EKSİKLİĞİ
Okul ödevlerini tamamlamada güçlük çekmek veya ders dışı etkinliklere ilgi duymamak da çocuklarda stres belirtisi olabilir. Akademik veya okul spor etkinliklerinde daha iyi performans gösterme baskısı, konsantrasyon seviyelerini düşürebilir. Herhangi bir işaret görürseniz, çocuğunuzla konuşun ve etkinliklerine öncelik vermelerine yardımcı olmaya çalışın.
YATAK ISLATMA
Çocuklar kendilerini stresli veya güvensiz hissettiklerinde yataklarını ıslatabilirler. Bu, küçük çocuklarda daha yaygındır. Bu olduğunda sinirlenmeyin, bunun arkasındaki sebebi anlamaya çalışın. Stresin yanı sıra diğer tıbbi durumlar da yatak ıslatmaya neden olabilir. Altta yatan bir tıbbi durum olasılığını dışlamamak için doktorunuza danışmanız daha iyidir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...