E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dünya Kupası 2. Tur Maçları! (Geniş Özet) FİFA 2014 Dünya Kupası 2.tur maçları özet ve golleri burada!

FİFA 2014 Dünya Kupası, Dünya Kupası ve tüm ayrıntıları milliyet.com.tr'de. İşte bugün oynanacak maçlara ilişkin bilgiler ve takımların Dünya Kupası maçları özetleri, golleri...

2.07.2014 - 13:53
Dünya Kupası 2. Tur Maçları! (Geniş Özet)

Dünya Kupası 2014 son 16 ve 2. Tur Karşılaşmaları, Dünya Kupası 2014 Hangi maçlar Oynanacak? FİFA 2014 Dünya Kupası, Dünya Kupası ve tüm ayrıntıları milliyet.com.tr'de. İşte bugün oynanacak maçlara ilişkin bilgiler ve takımların Dünya Kupası maçları özetleri, golleri...

ARJANTİN - İSVİÇRE
Arjantin-İsviçre Dünya Kupası 2. Tur karşılaşmasının özet görüntüleri, golleri, önemli pozisyonları ve daha fazlası burada!

Dünya Kupası'nda ikinci tur maçlarında son gün heyecanı devam ediyor. Günün ilk maçında Arjantin ile İsviçre karşı karşıya geldi. 90 dakikanın golsüz tamamlandığı maçta, Arjantin'e çeyrek final biletini getiren gol 118. dakikada Angel di Maria'dan geldi.

İki takım da maça birbirini tartarak ve agresif bir şekilde başladı. Zaman zaman Arjantin, zaman zaman İsviçre pozisyonlar yakalarken ilk yarıdaki en önemli pozisyonu Shaqiri'nin pasında Xhaka hakaladı fakat kaleci Romero ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.

İkinci yarıda Arjantin biraz daha üstün olan taraftı. Özellikle sonlara doğru İsviçre'nin kendi yarı sahasına çekilmesi ile topa sahip olan Arjantin ciddi tehlikeyi de 61.dakikada Higuain'in kafa vuruşu ile buldu fakat kaleci Benaglio topu son anda kornere çeldi.

Daha sonraki dakikalarda da Messi ile şanslar bulan Güney Amerika ekibi, buna rağmen skoru değiştiremedi ve 90 dakika golsüz sona erdi. Uzatma dakikalarında iki takımda da yorgunluk ciddi şekilde belirmeye başladı. Hem Arjantin hem de İsviçre orta alanları geçmekte zorlanmadı. 93. dakikada Fernandez'in kafa vuruşunda başarılı olan taraf Diego Benaglio oldu.

Maçta gol 118. dakikada geldi. Lionel Messi'nin pasında çaprazda topla buluşan Angel di Maria düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. Son dakikada İsviçre çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Schar'ın kafa vuruşunda top önce direğe sonra yine Schar'a çarparak auta çıktı.

Maçta başka gol olmadı ve Arjantin İsviçre'yi 1-0 mağlup etti.

Güney Amerika ekibinin çeyrek finaldeki rakibi Belçika - Amerika Birleşik Devletleri maçının galibi olacak.

TAKIMLARIN ÖNCEKİ MAÇ ÖZET VE SONUÇLARI

ARJANTİN

Arjantin - İran: 1-0

2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Arjantin, İran'ı 90+1'de Messi'nin attığı golle 1-0 mağlup etti.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu maçında Arjantin, uzatma dakikalarında bulduğu golle İran'ı 1-0 yendi.

F Grubu'ndaki ikinci maçlar, Brezilya'nın Belo Horizonte şehrindeki Mineirao Stadı'nda oynanan Arjantin-İran maçıyla başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki taraf da duran topların dışında pozisyon bulmakta zorlanırken, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.

İran, ikinci yarıda daha hücuma dönük bir oyun anlayışı sergiledi. Arjantin ise organize olmakta güçlük çekti.

66. dakikada Pejman Montazeri'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Ashkan Dejagah'ın penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunu, kaleci Sergio Romero son anda parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

Arjantin, 73. dakikada kaleyi sol çaprazdan gören tehlikeli bir pozisyondan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Lionel Messi'nin vuruşu, yan ağlarda kaldı.

86. dakikada Alireza Jahan Bakhsh'ın ara pasında savunmanın arkasına hareketlenen Reza Ghoochannejad'ın ceza alanına girer girmez sol ayağıyla yaptığı vuruşta, Romero gole izin vermedi.

Maç boyunca etkili bir performans sergileyemeyen Messi, 90+1. dakikada sahneye çıkarak takımına 3 puanı getirdi. Ceza sahasının dışında kaleyi sağ çaprazdan gören bir pozisyonda topu önünde bulan yıldız futbolcu, sol ayağının içiyle yaptığı plase vuruşla topu ağlara göndererek, Arjantin'i 1-0 öne geçirdi.

Arjantin, Messi'nin uzatma dakikalarında kaydettiği golle İran'ı 1-0 yenerek, puanını 6'ya çıkardı ve ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

Nijerya - Arjantin: 2-3

2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Arjantin, Nijerya'yı 3-2 mağlup ederek gruptan lider olarak çıktı. Nijerya mağlubiyete rağmen 2. olarak 2. tura yükseldi.

Arjantin 3. dakikada Messi'yle öne geçti. Nijerya 1 dakika sonra Ahmed Musa'yla karşılık verdi. Messi 45+1'de frikikten skoru 2-1'e getirdi. Ahmed Musa 48. dakikada eşitliği sağladı. 50. dakikada Rojo, Arjantin'i 3-2 öne geçirdi.

Maç bu skorla tamamlanırken Arjantin 9 puanla F Grubu'ndan lider olarak 2. tura yükseldi. Nijerya ise mağlubiyete rağmen 4 puanla 2. olarak 2. tura yükselmeyi başardı.

İkinci tura kalmayı bir önceki maçta garantileyen Arjantin ile grupta ikinci sırada yer alan Nijerya arasında Porto Alegre kentindeki Beira Rio Stadı kentinde oynanan mücadele, iki takımın karşılık golleriyle tempolu başladı.

 Karşılaşmada, 3. dakikada ceza sahasının sol çaprazından topla buluşan Angel Di Maria'nın vuruşu direkten döndü ve turnuvanın yıldızlarından Lionel Messi'nin önüne düştü. Arjantinli golcünün sert ve düzgün şutunda top filelerle buluştu ve Güney Amerika temsilcisi 1-0 öne geçirdi.

Pozisyonun bir dakika sonrasında bu kez Nijerya skoru beraberliğe taşıdı. Babatunde'nin orta sahadan hızla çıkarak geliştirdiği atakta sol çaprazda topla buluşan Ahmed Musa, kalenin sağ çaprazına doğru şık bir vuruş yaparak skoru 1-1'e getirdi.

Oyuna ağırlığını koyan Arjantin, Gonzalo Higuain ve Angel Di Maria ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamasa da bu dakikalarda yıldız oyuncu Lionel Messi, yeniden sahneye çıktı.

Üst üste çalımlarla Nijerya sahasına ilerleyen Messi, faulle durduruldu. Kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kullanılan serbest atışta şık bir vuruş gerçekleştiren yıldız oyuncu, kendisinin maçtaki ikinci, turnuvadaki 4. golüne imza attı: 2-1

Maçın ikinci devresi de, ilk yarıda olduğu gibi karşılıklı gollerle başladı. Nijerya'da ceza sahasına hareketlenen Ahmed Musa, Arjantin'in file bekçisi Sergio Romero ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa düzgün vurdu ve kendisinin ve takımının ikinci golünü 47. dakikada Arjantin ağlarına yolladı: 2-2

Oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Arjantin,  51. dakikada sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda yeniden öne geçti. Gelen ortayı iyi takip eden Marcos Rojo, takımını 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında tecrübesiyle rakibine geçit vermeyen Arjantin, mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve turnuvada 3 maçını da kazanarak 9 puanla F Grubu'nu lider tamamladı.

Nijerya, Arjantin'e kaybetmesine rağmen 4 puanla grubunu ikinci sırada tamamladı ve adını ikinci tura yazdıran diğer takım oldu.

İSVİÇRE

İsviçre - Fransa: 2-5

2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu''nda Fransa, İsviçre'yi 5-2 mağlup etti.

17. dakikada Giroud'nun golüyle Fransa 1-0 öne geçti.  18. dakikada Matuidi farkı 2'ye çıkardı. 32. dakikada Benzema penaltı kaçırdı. 40. dakikada Valbuena farkı 3'e çıkardı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Benzema 67. dakikada skoru 4-0 yaptı. 72. dakikada bu kez Sissoko golü buldu ve skor 5-0 oldu. 81. dakikada Dzemaili farkı 4'e düşürdü. 88. dakikada Xhaka'nın golüyle skor 5-2 oldu.

Dünya Kupası'na galibiyetle başlayan iki takım İsviçre ile Fransa, Brezilya'nın Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Fransa, 17. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşundan golü buldu. Mathieu Valbuena'nın penaltı noktası civarına yaptığı ortaya iyi yükselen Olivier Giroud'nun kafa vuruşu, kaleci Diego Benaglio'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve Fransa 1-0 öne geçti. Giroud'nun bu golü, aynı zamanda Fransa Milli Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki 100. golü oldu.

İlk golden sadece bir dakika sonra Fransa'da bu kez Blaise Matuidi sahneye çıktı. Valon Behrami'nin pas hatasında, orta yuvarlakta topu kazanan isim Karim Benzema oldu. Benzema'nın pasıyla sol taraftan ceza alanına hareketlenen Matuidi, yerden yaptığı düzgün vuruşla topu kaleci Benaglio'nun sağından ağlara göndererek, skoru 2-0'a getirdi.

İsviçre, 27. dakikada kaleyi sağ çaprazdan gören bir pozisyondan serbest vuruş kazandı. Xherdan Shaqiri'nin kullandığı serbest vuruşta, savunmadan seken top Gökhan İnler'in önünde kaldı. Türk asıllı İsviçreli futbolcunun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşu kale sahası önünde tamamlayan Granit Xhaka'nın ağlara yolladığı top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

31. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye hareketlenen Benzema, Johan Djourou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve Fransa penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Benzema'nın penaltı atışını İsviçre kalecisi Benaglio kurtarırken, seken topu kale sahası içinde tamamlamak isteyen Yohan Cabaye, meşin yuvarlağı direğe nişanladı.

40. dakikada İsviçre'nin kullandığı köşe vuruşunun ardından kazanılan topla hızlı hücuma çıkan Fransa, üç pasta golü buldu. Aldığı pasla sol kanattan ceza alanına giren Giroud'nun, yerden kaleye paralel bir şekilde arka direğe gönderdiği topu altı pas içinde tamamlayan Valbuena, farkı üçe çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 3-0'lık skorla Fransa lehine sona erdi.

Oyuna ikinci yarıda dahil olan Paul Pogba, 67. dakikada sağ ayağının dışıyla ceza alanına harika bir pas gönderdi. Pogba'nın sağ kanattan gönderdiği bu pasta, İsviçre savunmasında Senderos'un ıskaladığı topu ağlara yollayan Benzema, durumu 4-0 yaparken, turnuvadaki üçüncü golüne imza attı.

Fransa, sahada hiçbir varlık gösteremeyen İsviçre karşısında 73. dakikada farkı 5'e çıkardı. Benzema'nın pasında, ceza sahasında kaleyi sağ çaprazdan gören bir pozisyonda, sağ ayağının içiyle yerden düzgün bir vuruş yapan Moussa Sissoko, Fransa adına durumu 5-0'a taşıdı.

İsviçre, 81. dakikada yaklaşık 30 metreden kaleyi cepheden gören bir pozisyondan serbest vuruş kazandı. Topun başına, ikinci yarıda oyuna dahil olan Blerim Dzemaili geçti. Dzemaili'nin sağ ayağıyla yerden yaptığı sert vuruşta, üç kişilik Fransa barajının arasından geçen top, direk dibinden ağlarla buluştu ve İsviçre skoru 5-1 yaptı.

87. dakikada Gökhan İnler'in ceza alanına doğru havalandırdığı topa, savunmanın arkasına sarkarak sol ayağıyla gelişine güzel bir vuruş yapan Granit Xhaka, İsviçre adına farkı 3'e indirdi.

90+3. dakikada yeşil sahalarda az rastlanan bir pozisyon gerçekleşti. Gelişen Fransa atağında, Benzema'nın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla ağlara gönderdiği top, hakemin hemen pozisyon öncesinde karşılaşmanın son düdüğünü çalması nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Mücadeleden 5-2 galip ayrılan Fransa, puanını 6 yaparak E Grubu'nda liderliğini sürdürdü ve ikinci tur yolunda büyük bir avantaj sağladı.

Honduras - İsviçre: 0-3

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda E Grubu'nda İsviçre, Honduras'ı 3-0 mağlup etti. Bu skorla İsviçre gruptan 2. olarak çıktı ve 2. turda Arjantin ile eşleşti.

İsviçre Shaqiri'nin golüyle 6. dakikada 1-0 öne geçti. Shaqiri 31. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Shakiri 71. dakikada farkı 3'e çıkardı.

Karşılaşma 3-0 İsviçre'nin üstünlüğüyle tamamlandı. Bu skorla İsviçre 6 puanla grupta 2. oldu ve 2. tura yükselerek Arjantin'in rakibi oldu.

Brezilya'nın Manaus kentindeki Amazonia Arena'da yapılan karşılaşmada, maçlar öncesinde grupta puanı bulunmayan Honduras ile İsviçre karşılaştı.

Maça hızlı başlayan İsviçre, Bayern Münih forması giyen genç yeteneği Xherdan Shaqiri'nin golleriyle maça hızlı bir başlangıç yaptı.

Organize gelişen atakta topla buluşan Shaqiri, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girmeden kalenin sol üst köşesine doğru şık bir vuruş yaptı ve maçın henüz 6. dakikasında takımını öne geçirdi: 1-0

Honduras karşısında hız kesmeyen İsviçre'de Gökhan İnler'in ara pasıyla topla buluşan Josip Drmic, ceza sahasında boş pozisyondaki Shaqiri'yi gördü. İsviçreli oyuncu, takımının ve kendisinin ikinci golünü Honduras kalecisi Noel Valladares'in uzanamayacağı köşeye gönderdi: 2-0

Bulduğu erken gollerle oyunun kontrolünü ele geçiren İsviçre, geri kalan dakikalarda topla daha çok oynayarak rakibine gol şansı vermedi ve devreyi 2-0 önde kapattı.

Farkı azaltmak amacıyla ikinci yarıda daha fazla oyuncuyla hücuma çıkan Honduras, 52. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Jerry Bengtson, İsviçreli file bekçisi Diego Benaglio'yu da geçerek çaprazdan topu boş kaleye yolladı. İsviçre'de Ricardo Rodriguez, kale çizgisinde topa ayağıyla dokunarak kalesinde yaşanan mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

Sonraki dakikalarda daha iyi oynayan İsviçre, aradığı golü 71. dakikada yine Shaqiri ile buldu. Sol kanatta topla buluşan Josip Drmic, rakiplerini geçerek ceza sahasına kadar ilerledi ve meşin yuvarlağı uygun durumdaki Shaqiri ile buluşturdu. İsviçreli oyuncu, kaleciyle topu ters köşelere yollayarak "hat-trick" yaptı: 3-0.

Farkın açılmasının ardından Jerry Palacios ve Bengtson ile tehlikeli ataklar geliştiren Honduras, İsviçreli kaleci Benaglio'yu geçemedi ve maçı 3-0 kaybederek turnuvaya veda etti.

Bu arada maçta üç kez fileleri havalandıran Shaqiri, FIFA Dünya Kupası tarihinde "hat-trick" yapan 50. futbolcu oldu.

Bu sonuçların ardından Fransa ve İsviçre, E Grubu'nu ilk iki sırada tamamlayarak adını ikinci tura yazdırdı. Grubu 6 puanla tamamlayan İsviçre, çeyrek finale kalma mücadelesinde F Grubu'nun lideri Arjantin ile 1 Temmuz Salı günü çeyrek finale kalmak için karşılaşacak.

İsviçre - Ekvador: 2-1

Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre, Ekvador'u son dakikada bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda E Grubu ilk maçında İsviçre ile Ekvador karşı karşıya geldi.

Nacional Stadı'nda oynanan karşılaşma son dakikada gelen golle 2-1 İsviçre'nin üstünlüğü  tamamlandı.

22. dakikada Enner Valencia'nın golüyle Ekvador 1-0 öne geçti. İsviçre 48. dakikada Mehmedi skora eşitliği getirdi. İsviçre, 90+2'de Seferovic'in golüyle 2-1 öne geçti ve maç böyle tamamlandı.

İsviçre: 2 - Ekvador: 1

Stat: Ulusal Stadyum

Hakemler: Ravshan Irmatov, Abduxamidullo Rasulov, Bakhadyr Kochkarov (Özbekistan)

İsviçre: Diego Benaglio, Steve Von Bergen, Johan Djourou, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Valon Behrami, ?Gökhan İnler, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Valentin Stocker (Dk. 46 Admir Mehmedi), Josip Drmic (Dk. 75 Haris Seferovic)

Ekvador: Alexander Dominguez, Jorge Guagua, Frickson Erazo, Juan Paredes, Walter Ayovi, Carlos Gruezo, ?Cristhian Noboa, ?Antonio Valencia,? Jefferson Montero (Dk. 77 Joao Rojas), ?Enner Valencia, ?Felipe Caicedo (Dk. 70 Michael Arroyo)

Goller: Dk. 22 Enner Valencia (Ekvador), Dk. 48 Admir Mehmedi, Dk. 90+3 Haris Seferovic (İsviçre)

Sarı kartlar: Dk. 53 Juan Paredes (Ekvador), Dk. 84 Johan Djourou (İsviçre)

BELÇİKA - ABD

Belçika - ABD: 2-1

Dünya Kupası 2. turunda Belçika, ABD'yi normal süresi 0-0 biten maçta uzatmada 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve Arjantin'le eşleşti.

Maçın ilk yarısı 0-0 berabere bitti. 90 dakikanın sonunda da sonuç değişmedi ve uzatmalara gidildi. Kevin de Bruyne 93'te Belçika'yı 1-0 öne geçirdi. Lukaku 105. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Green 106'da farkı 1'e indirdi.

FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu'nu lider tamamlayan Belçika ile G Grubu'nu 2. sırada bitiren ABD, Brezilya'nın Salvador kentindeki Fonte Nova Stadı'nda karşılaştı.

Belçika, daha ilk dakikada Origi ile gole yaklaştı. De Bruyne'un pasıyla ABD defansının arkasına sarkan 19 yaşındaki futbolcunun altı pasın sağ köşesinden uzak direğe yaptığı vuruşta top kaleci Howard'dan döndü.

16. dakikada sahaya giren bir taraftar nedeniyle oyun durdu. Güvenlik güçlerinin yaklaşık 30 saniye sonra müdahale ettiği seyirci sahadan uzaklaştırıldı.

ABD'nin ilk tehlikeli atağı 21. dakikada geldi. Ceza sahasına sokulan Bradley'nin Belçika savunmasıyla mücadelesinde meşin yuvarlak Dempsey'nin önünde kaldı. Dempsey'in ceza yayından yaptığı vuruşta, kaleci Courtois topu kontrol etti.

23. dakikada ani gelişen Belçika atağında, ortadan topu süren Vertonghen, pasını soldan gelen De Bruyne'e aktardı. Ceza yayının solunda topla buluşan De Bruyne, topu sağa çekip rakibini geçtikten sonra vuruşunu yaptı ancak top, yakındaki direğin yanından dışarı çıktı.

İki takımın da topa aynı oranda sahip olduğu ilk 45 dakika golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Belçika'ydı. 47. dakikada De Bruyne'un ceza sahasının sağından yaptığı ortaya kafasıyla aşırtma bir vuruş yapan Mertens, ABD file bekçisi Howard'ı geçemedi.

56. dakikada Belçikalı Alderweireld'in sağ kanattan açtığı ortada, Origi'nin penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda top üst direğe çarparak auta gitti. Pozisyondan saniyeler sonra gelişen atakta Vertonghen'in altı pasın sol köşesinden çektiği şutta, Howard, gole bir kez daha izin vermedi.

Belçika, 60. dakika Origi ile sol kanattan geldi. Rakibini geçen forvet oyuncusunun yerden attığı pasa, yakın direkte topuğuyla dokunan Mertens'in vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibiden dışarı çıktı.

71. dakikada Mirallas'ın sürüklediği Belçika hücumunda top, defansın müdahalesi sonrası Origi'nin önünde kaldı. Origi'nin penaltı noktasının sağından çektiği şutta meşin yuvarlak, Howard'dan döndü.

ABD'li Howard, Belçika'nın 76. dakikada Mirallas, 79. dakikada da Hazard ile girdiği pozisyonlarda da kalesini gole kapadı. Origi'nin pasında ceza sahasının solunda topla buluşan Mirallas'ın şutunu, Howard son anda ayağıyla çıkardı. İkinci pozisyonda Hazard'ın ceza sahasının solundan sağ ayağının içiyle uzak direğe doğru yaptığı vuruşta, top yine Howard'a takıldı.

85. dakika Belçikalı Origi'nin ceza yayından çektiği sert şut üstüne gelen Howard, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Belçika'nın 90. dakikada Hazard ile başlayan atağında, sol kanattaki De Bruyne topu yerden ortaladı. Defanstan atağa katılan Kompany'nin yakın direkten yaptığı vuruşta, kaleci Howard bir kez daha gole izin vermedi.

Belçika'nın çektiği 30 şutun 20'sinin kaleyi bulduğu normal sürede gol sesi çıkmadı ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Belçika, aradığı golü uzatma bölümünün başında buldu. 93. dakikada Origi'nin yerine oyuna giren Lukaku, orta sahanın sağında rakibiyle girdiği mücadelede ayakta kaldı. Topu ceza sahasına kadar süren Lukaku, pasını penaltı noktasındaki De Bruyne'a aktardı. Rakibini geçip önünü boşaltan De Bruyne, altı pasın sağından çapraza çektiği şutla Howard'ı mağlup etti: 1-0.

105. dakikadaki Belçika atağında, De Bruyne'ün ara pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Lukaku, yakın direğe yaptığı sert vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

107. dakikada Bradley'nin Belçika savunmasının arkasına havadan gönderdiği topa, penaltı noktasında gelişine vuran yedek oyuncu Green ABD'yi umutlandırdı: 2-1.

110. dakikada ABD yarı sahasına atılan uzun topu Lukaku kontrol etti. İki rakibiyle girdiği mücadelede de ayakta kalan Lukaku'nun altı pasın solundan yaptığı vuruşta, kaleci Howard 3. gole geçit vermedi.

ABD'nin 114. dakikada ceza yayından kullandığı serbest vuruşta, topun başına geçen Bradley, kaleye vurmak yerine penaltı noktasına yerden pas attı. Wondlowski'nin dokunuşu sonrası altı pasta Belçika kalecisiyle karşı karşı kalan Dempsey'nin şutunda meşin yuvarlak Courtois'dan döndü.

Kalan bölümde başka gol olmayınca Belçika, çeyrek final biletini aldı.

TAKIMLARIN ÖNCEKİ MAÇLARI...

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken Belçika, Cezayir karşısında geç uyandı

Belçika ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta, Cezayir'i Fellaini ve Mertens'in golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Dünya Kupası H Grubu maçında karşı karşıya gelen Belçika ve Cezayir'in mücadelesinden galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Belçika oldu. Maça iyi başlayan taraf Cezayir oldu. İlk dakikalarda daha etkin görünen Cezayir, maçın Belçika için o kadar da kolay geçmeyeceğinin sinyallerini verir gibiydi. Maçın 23. dakikasında rakibini ceza sahası içinde kolundan çekerek yerde bırakan Vertonghen, penaltıya sebebiyet verirken, Cezayir adına Feghouli topun başına gelerek takımını 1-0 öne geçirdi. Kalesinde golü gördükten sonra bir nebze kendine gelen Belçika uzaktan bir kaç etkili şutla şansını denese de bu denemelerden bir sonuç elde edemedi. İlk yarı boyunca takım halinde organize bir atak geliştirmeyi başaramayan Belçika, golü de bulamayınca ilk yarı Cezayir'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya gol bulmak için daha büyük riskler alarak başlayan Belçika, arka arkaya yaptığı oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle taktiksel anlamda oyunun kontrolünü ele almaya başladı. 65. dakikada Fellaini'nin de oyuna dahil olmasıyla sahaya iyice oturan Belçika aradığı golü bulmakta fazla gecikmedi. 70. dakikada De Bruyne'ün ortasında topla buluşan Fellaini şık bir kafa vuruşuyla Belçika'ya beraberliği getiren golü kaydetti. Golden sonra iyice defansa çekilen Cezayir, risk alan rakibi karşısında etkili olamadı ve atağa çıkarken kaptırılan topta kalesinde ikinci golü gördü. 80. dakikada dengesiz yakalanan Cezayir defansı Mertens'i tutamayınca, defansın arkasına sarkan Mertens sağ çaprazdan bulduğu pozisyonu affetmedi ve Belçika'yı 2-1 öne geçirmeyi başardı. Kalan dakikalarda Fellaini ile bir topu da direkten dönen Belçika maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı ve turnuvaya 3 puanla başladı.

Belçika, Güney Kore'yi tek golle geçti

2014 Dünya Kupası H Grubu maçında Belçika, Güney Kore'yi 1-0 yendi.

2014 Dünya Kupası H Grubu maçında Belçika, Güney Kore'yi 1-0 mağlup ederek grubunu lider bitirdi ve bir üst tura yükseldi. Güney Kore ise bu sonuçla turnuvaya veda etti. Belçika'ya galibiyeti getiren golü 78. dakikada Jan Vertonghen kaydetti.

Bu sonucun ardından G Grubu'nu Belçika 9 puanla birinci, Cezayir 4 puanla ikinci, Rusya 2 puanla üçüncü ve Güney Kore 1 puanla dördüncü sırada bitirdi.

Bir üst turda Belçika'nın rakibi ABD olurken, Cezayir'in rakibi ise Almanya olacak.

ABD PORTEKİZ

2014 Dünya Kupası G Grubu maçında ABD ile Portekiz 2-2 berabere kaldı.

Portekiz 5. dakikada Nani'yle 1-0 öne geçti. Jermaine Jones 64. dakikada eşitliği sağladı. Dempsey 82. dakikada ABD'yi 2-1 öne geçirdi. 90+5'te Varela eşitliği sağladı ve maç 2-2 sona erdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Portekiz oldu. Henüz 5. dakikada rakip kaleye yüklenen Avrupa temsilcisi, sol kanattan yaptığı ortada ABD savunmasının topu sektirmesiyle Nani'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra oyunda dengeler bir anda değişti.

ABD, golü yedikten sonra Portekiz kalesini adeta abluka altına aldı. Sürekli uzaktan şutlarla şansını deneyen ABD, Portekiz kalesinde ciddi tehlikeler oluşturmay başladı. Ayrıca Sağ kanattan Johnson'ın etkili bindirmeleri orta Bradley'nin etkili şutları ve Dempsey'nin Portekiz savunmasına yaşattığı sıkıntılı anlar da ilk yarıda göze çarpan diğer unsurlar olarak ön plana çıktı.

Ayrıca Portekiz'de ilk yarıda Postiga sakatlanarak yerini Eder'e bıraktı. Bu değişiklik Portekiz'e pek yaramadı. Hücumde etkinliğini yitiren Avrupa temsilcisinin ilk yarının son dakikalarında bir topu da direkten döndü.

İkinci yarıda da etkili oynayan taraf yine ABD oldu. Amerikalı oyuncular ikinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kalede gol aramaya başladılar. Beraberlik golü ABD adına gecikmedi. Eski Beşiktaşlı Jermaine Jones ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu topu kaleci Beto sadece izlemekle yetindi. Portekiz golden sonra rakip kalede kısa bir baskı kursa da oyunu karşı yarı sahaya yıkmayı başaramadı. Maçın beraberlikle biteceği düşünülürken bu kez sahneye ABD'de Dempsey çıktı. Zusi'nin kendisine yaptığı asisti değerlendiren Amerikalı oyuncu topu boş kaleye gönderdi.

Herkes her şeyin bittiğini düşünürken, oyuna sonradan giren Varela, 90+5'te Ronaldo'nun sağ kanattan yaptığı nefis ortada harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

ABD - Almanya: 0-1
2014 Dünya Kupası G Grubu'nda Almanya, ABD'yi 1-0 mağlup ederek 7 puanla gruptan lider olarak çıktı. ABD ise 4 puan ve averajla ikinci olarak 2. tura yükseldi.

Almanya 55. dakikada Müller'le 1-0 öne geçti. Başka gol olmayınca Almanya ve ABD birinci ve ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı.

Maçın hikayesi

G Grubu'nun üçüncü ve son maçında, Brezilya'nın Recife kentindeki Arena Pernambuco'da Almanya ile ABD karşılaştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Almanya oldu. Thomas Müller ve Toni Kross ile kaleyi yoklayan Almanya, ABD kalecisi Tim Howard'ı geçemedi.

Gana'nın etkili geldiği 28. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Jermain Jones, sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasına girerken hakemle çarpışarak yerde kaldı ve pozisyondan yararlanamadı.

35. dakikada etkili gelen Almanya'da Mesut Özil defansı geçerek Tim Howard ile karşı karşıya kalırken,  ABD'li kaleci bu pozisyonda da başarılıydı. İki takımının da pozisyona girmekte zorlandığı karşılaşmada ilk devre, golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf yine Almanya oldu. Sağ kanattan yapılan köşe vuruşunda Höwedes'in kafa vuruşu kaleci Howard'dan dönerken, ceza sahası dışında topla buluşan Thomas Müller, 57. dakikada fileleri şık bir vuruşla havalandırarak turnuvadaki 4. golüne imza attı: 1-0

Golün ardından topa daha fazla sahip olarak oyunun kontrolünü ele alan Almanya karşısında ABD pozisyon bulmakta çok zorlandı. Karşılaşmanın uzatma saniyelerinde Alejandro Bedoya ile etkili olabile ABD, bu pozisyondan faydalanamadı ve maçı 1-0 kaybetti.

Almanya 7 puanla grubunu ilk sırada tamamlarken, 4 puanlı ABD averaj farkıyla adını üst tura yazdıran diğer takım oldu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzon Halilhodziç'in ne zaman geliyor ?
Trabzonspor, gelecek sezon için anlaşmaya vardığı yeni teknik direktörü ...
Mancini'ye Maldini'den tam destek!
İtalyan futbolcu Paolo Maldini, Roberto Mancini'yi değerlendirdi.
Anayasa Mahkemesi'nden Aziz Yıldırım'a ret!
Anayasa Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ...
 
Aziz Yıldırım'a AYM’den RET Kararı !!
Anayasa Mahkemesi (AYM) İkinci Bölümü, başvuruyu "konu bakımından yetkisizlik" ...
Kuyt'un Manchester Unıted'a TRANSFER !!
Kuyt'un Manchester Unıted'a Transfer Oluyor !!
Real Madrid'e kaleci aranıyor!
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'de 2014-2015 ...
 
Cleveland Cavaliers ile Irving 90 milyon dolara anlaştı
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) Doğu Konferansı takımlarından Cleveland ...
Maria Sharapova Angelique Kerber'e 4. turda elendi
Sezonun üçüncü "grand slam" tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınların ...
Dünya Kupası 2. Tur:
Dünya Kupası 2014 son 16 turunda Arjantin, İsviçre'yi normal süresi 0-0 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Vladimir Putin
Ukrayna
Kobani
Ahmet Kural
İlker İnanoğlu
haşim kılıç
PSG
tekne