Turktime'ın haberini doğrulayan Sağlık Bakanllığı Hıfzıssha Başkanı DoçDr. Mustafa Ertek, "Söz konusu haberle ilgili, muhatapları hakkında Başkanlık makamınca soruşturma açıldı" şeklinde konuştu.
Turktime, Hıfzısıhha Başkanı Mustafa Ertek'in bu duyarlılığına teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarının daha sağlıklı olmasını temenni eder.
TURKTIME'I DOĞRULAYAN O AÇIKLAMA
TURKTIME SİTESİNDE YAYINLANAN 09 KASIM 2009 TARİHLİ “ÖLÜM DÖŞEĞİNDEKİ DOMUZ GRİBİ HASTALARININ NUMUNELERİ YERLERE BIRAKILINCA BOZULDU!” BAŞLIKLI HABER İÇİN CEVAP...
Refik saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı bünyesinde bulunan laboratuarlara her gün 81 ilden yüzlerce klinik ve klinik dışı örnek gelmektedir. Gelen numuneler özelliğine göre uygun güvenlik koşullarında açılmakta ve işlemleri ivedilikle tamamlanarak ilgili laboratuvarlara ulaştırılmaktadır. İlgili laboratuvarlarda numunelerin analizleri tamamlanarak sonuçları açıklanmaktadır. Numune Kabul biriminde Pandemi (Salgın) nedeniyle iş yoğunluğu artmıştır. Bu sebeple mesai dışı saatlerde ve hafta sonu çalışmalarıyla hizmetimiz devam etmektedir. 05.11.2009 günü gelen numunelerin fazla olması nedeniyle gece geç saatlere kadar nöbetçi numune kabul görevlisi tarafından numunelerin kayıt işlemleri yapılmıştır. Nöbetçi memur giderken kalan numuneleri (buzdolabına koyması gerekirken) dolap dışında bıraktığı ertesi sabah (06.11.2009) Numune Kabul görevlileri tarafından tespit edilmiş ve tutanak tutulmuştur. Örneklerin bir gece buzdolabı dışında bekletilmiş olması klinik örnekleri etkileme olasılığı düşünülerek örnekleri gönderen kurumlarla iletişime geçilmiş, yeni örnekler temin edilerek analizleri yapılmış ve sonuçları ilgililere bildirilmiştir.
Domuz Gribi olası tanısı alan hastalara vaka yönetimi protokolü gereği tedaviye hemen başlanmaktadır. Dolayısıyla laboratuar analiz sonucu beklenmemektedir. Çünkü tedaviye ilk 24 saat veya 48 saat içerisinde başlanması etkili olmaktadır. Numunenin neticesi bilinmeden tedavide nasıl bir yol izleneceğinin bilinmeyeceği ifadesi doğru değildir. H1N1 virüsle enfekte hastalarda tanı ve tedavi algoritmalarında bu durum net bir şekilde açıklanmıştır.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...