E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fransa - Romanya: 2-1 

15. Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'nın ilk karşılaşmasında Fransa ile Romanya karşı karşıya geldi. Karşılaşma Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

11.06.2016 - 03:48
Fransa - Romanya: 2-1

EURO2016'nın açılış maçında Fransa ile Romanya karşı karşıya geldi. Saint Denis'deki Stade de France'daki mücadelede ev sahibi Fransa'yı 2-1 mağlup etti.
Fransa'nın golünü 58. dakikada Olivier Giroud, Dimitri Payet'nin ortasında yaptığı kafa vuruşuyla attı. Romanya'nın golü ise 65. dakikada Bogdan Stancu ile penaltıdan eşitliği sağladı. Fransa'ya zaferi getiren gol 88. dakikada Dimitri Payet'den geldi.
Fransa, bu sonucun ardından A Grubu'ndaki ilk maçında 3 puana yükselirken, Romanya ise puan ile tanışamadı. Fransa, ikinci maçında Arnavutluk ile karşılaşacak. Romanya ise İsviçre karşısında puan ile tanışmaya çalışacak.
FRANSA STRESLİ BAŞLADI, ROMANYA İLK 5 DAKİKA ŞAŞIRTTI
Fransa, mücadeleye istekli ancak stresli başladı. Ancak, gole yakın başlayan da Romanya oldu. 4. dakikada Bogdan Stancu, kafalardan seken korneri, arka direkte yakın mesafeden değerlendiremedi. Ardından, Romanya'nın cesur oyununa rağmen Fransa'nın kontrolü başladı. Üstüste ataklar düzenleyen ve orta sahada Romanya'yı sürklase eden Fransa, özellikle Olivier Giroud ve Antoine Griezmann ile önemli pozisyonlardan faydalanamadı.
FRANSA STRESİ ATTI, ROMANYA DUVARINI AŞAMADI
İlk 20 dakikayı önde geçen Fransa, devrenin geri kalanında da topun ve oyunun hakimi oldu ancak bunu golle taçlandıramadı. Romanya ise harika geçirdiği ilk 5 dakikanın ardından, cesur oyununa rağmen Fransa orta sahasını aşamadı.
STANCU, İNANILMAZ BİR FIRSATTAN YARARLANAMADI
İkinci yarıya da sürpriz bir şekilde baskın başlayan Romanya, 47'de Andone ile 48'de ise hem Stanciu hem de Bogdan Stancu ile fırsatlar yakaladı. Bogdan Stancu, göğsüne alıp yumuşattığı ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda iyi bir vuruş yapabilse Romanya'yı öne geçirebilecekti.
PAYET UĞRAŞTI, UĞRAŞTI, GIROUD'YA ATTIRDI
Stancu'nun pozisyonunun ardından Fransa adeta uyandı ve Dimitri Payet'nin lider oyunuyla Romanya yarı alanında etkili olmaya başladı. Her iki kanadı da aktif kullanan Payet, Olivier Giroud'ya bir pozisyon hazırladı ancak gol çıkmadı. Kanat değiştiren ve sağ kanattan ceza sahasına harika bir orta yapan Payet, 58. dakikada Olivier Giroud'ya golü attı. Gol esnasında Romanya kalecisi Tataruşanu'ya faul yapıldığı yorumları dikkat çekti.
STANCU'DAN STADE DE FRANCE'A SOĞUK DUŞ!
Golün ardından Romanya, şok yaşamak yerine ani bir reaksiyon ile Fransa kalesine yüklendi. Fransa, bu reaksiyona karşı cevap üretemedi. Bu dakikaların ardından 65'te Patrice Evra'nın ceza sahası içerisinde Bogdan Stancu'ya müdahalesi hakem Viktor Kassai tarafından, yardımcısının da onayıyla penaltı olarak değerlendirildi.
Topun başına gelen Bogdan Stancu, kaleci Hugo Lloris'i mağlup ederek 65. dakikada maça eşitliği getirdi.
ÖNCE GRIEZMANN, SONRA POGBA ÇIKTI!
SONUCA DIMITRI PAYET KARAR VERDİ...

1-1'den sonra Fransa tekrar oyunun kontrolünü aldı. Fırsat buldukça çok adamla Fransa yarı sahasına geçen Romanya, organize olmakta güçlük çekti. Fransa ise derin, kalabalık ve kademeli Romanya savunmasını aşmakta güçlük çekti.
Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, önce Griezmann'ı çıkarıp Kingsley Coman'ı, ardından Paul Pogba'yı çıkarıp Anthony Martial'ı alarak oyunun şeklini değiştirmeye çalıştı.Romanya'nın Fransa'ya fırsat tanımadığı, oyunun yavaş yavaş temposunun da düştüğü bölümde Dimitri Payet sahneye çıktı. Ceza sahası dışında mükemmel bir vuruş yapan Payet, topu tam 90'a gönderdi ve 1 gol 1 asist ile Fransa'ya ilk maçta galibiyeti getiren isim oldu.
FRANSA 2 - 1 ROMANYA
MS: Euro 2016'nın açılış maçı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.
90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
89' GOOOLL!! Fransa, Dimitri Payet'nin golüyle maçta 2-1'lik üstünlüğü yakalıyor.
86' Alexandru Chipciu'nun arka direğe doğru gönderdiği ortası doğrudan auta çıkıyor.
85' Dimitri Payet'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Bacary Sagna ofsayta yakalanan isim oluyor.
85' Sağ kanattan süratle ilerleyen Kingsley Coman topu durdurduktan sonra ortasını yapıyor ancak savunmada Dragos Grigore bu ortayı uzaklaştıran isim oluyor.
84' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Gabriel Torje geçiyor. Torje'nin ön direğe gönderdiği ortasına hamle yapmak isteyen Dragos Grigore ofsayta yakalanan isim oluyor.
83' Romanya üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Adrian Popa, yerini ülkemizde de forma giyen Gabriel Torje'ye bırakıyor.
81' Kaleye çok uzak mesafeden sol çaprazdan Ovidiu Hoban sert bir şut çekiyor ancak bu şut kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
78' Orta sahada Adrian Popa, rakibi Dimitri Payet'ye arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
77' Fransa, ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Paul Pogba oyundan alınırken, Anthony Martial yerine oyuna dahil oluyor.
73' Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Adrian Popa geçiyor. Popa'nın, ön direğe gönderiği ortasını defans kafayla uzaklaştırıyor.
72' Romanya ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Nicolae Stanciu, yerini Alexandru Chipciu'ya bırakıyor.
69' Olivier Giroud, rakibi Mihai Pintilii ile girdiği hava topu mücadelesinde dirseğini kullanıyor ve hakem Viktor Kassai tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
66' Fransa ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Antoine Griezmann oyundan alınırken, Kingsley Coman yerine oyuna dahil oluyor.
65' GOOOLLL!! Romanya, Bogdan Stancu'nun penaltı golüyle maçta eşitliği yakalıyor.
64' Romanya, penaltı kazanıyor ! Ceza sahası içerisi sağ tarafında Patrice Evra, rakibi Nicolae Stanciu'ya yaptığı faul sonrasında hakem Viktor Kassai tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.
62' Maçta ilk oyuncu değişikliği Romanya'dan geliyor. Florin Andone oyundan alınırken, Denis Alibec yerine oyuna dahil oluyor.
60' Romanya, Nicolae Stanciu ile köşe vuruşu kullanıyor. Stanciu'nun, ön direğe gönderdiği ortasına iyi yükselen Florin Andone kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.
58' Sağ kanatta topla buluşan Dimitri Payet ortasını altı pasın önüne doğru gönderiyor. Bu noktada kaleci ile birlikte yükselen Olivier Giroud kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
58' GOOOLLL!! Fransa, Olivier Giroud ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor.
54' Adil Rami'nin pasına hareketlenen Olivier Giroud ofsayta yakalanıyor.
52' Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Dimitri Payet kısa pasıyla topu Olivier Giroud'nun önüne atıyor. Giroud, penaltı noktasının hemen solundan düzgün bir vuruş yapıyor ancak bu şut kaleci Ciprian Tatarusanu'da kalıyor.
49' Romanya, ikinci yarıya etkili başlıyor ! Nicolae Stanciu'nun ortasını penaltı noktasının hemen yanında Bogdan Stancu, topu göğsüyle kontrol ettikten sonra yere düşerken şutunu çekiyor ancak top çok az farkla auta çıkıyor.
48' Ceza yayının hemen solundan Nicolae Stanciu kaleye şansını deniyor ancak top Fransa savunmasından geri geliyor.
46' İkinci yarının ilk düdüğü geliyor ve mücadelenin ikinci yarısına Romanya başlıyor.
D.A Stade de France'de karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
45' İlk yarının sonuna 2 dakikalık ek süre ilave edildi.
44' Mihai Pintilii'nin, Dimitri Payet'e yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruş için topun başına Dimitri Payet geçiyor. Payet'nin ön direğe gönderdiği ortasını savunma kafayla uzaklaştırıyor.
42' Matuidi'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Giroud ortasını yapmak istiyor ancak Romanya savunmasında Adrian Popa bu ortanın geçmesine izin vermiyor.
38' Olivier Giroud'nun pasına hareketlenen Griezmann, sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.
36' Fransa tekrardan gole çok yaklaştı. Altı pasın içinden Griezmann'ın yerden vuruşu kale direğinin hemen yanından auta gitti.
35' Dimitri Payet'nin sağ kanattan gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.
32' Hakem Viktor Kassai avantaja bıraktığı pozisyon sonrasında Roman futbolcu Vlad Chiriches'e sarı kartını gösteriyor.
30' Dimitri Payet ceza yayının hemen solundan şutunu çekiyor ancak top Romanya savunmasından geri geliyor.
28' Dimitri Payet'nin pasıyla topla buluşan Paul Pogba kaleye uzak mesafeden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.
26' Sağ taraftan Dimitri Payet köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Dimitri Payet'nin ön direğe doğru gönderdiği ortası kaleci Ciprian Tatarusanu'da kalıyor.
23' Paul Pogba'nın sağ kanattan attığı pasa hareketlenmek isteyen Olivier Giroud ofsayta yakalandı.
22' Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Fransa'nın üstünlüğü bulunuyor.
17' Blaise Matuidi'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Patrice Evra ceza sahası içerisine ortasını gönderiyor ancak Olivier Giroud'u aşan top kaleci Ciprian Tatarusanu'da kalıyor.
14' Fransa için büyük şansızlık. Griezmann'ın kafa vuruşu direkten döndü.
11' Dimitri Payet'nin pasıyla topla buluşan Antoine Griezmann ceza sahası dışı sol çaprazından sert bir şut çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.
9' Savunmadan atılan uzun pasla topla buluşan Cristian Sapunaru sağ kanatta Patrice Evra'yı çalımladıktan sonra ortasını yapıyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor.
6' Köşe vuruşu için topun başına geçen Nicolae Stanciu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Ön direkte topa iyi yükselen Florin Andone kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.
5' Romanya gole çok yaklaşıyor ! Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Nicolae Stanciu geçiyor. Nicolae Stanciu, ortasını altı pasın önüne doğru gönderiyor. O noktada kafalardan seken top arka direkte Bogdan Stancu'nun önünde kalıyor. Stancu, topun gelişine yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak kaleci Hugo Lloris zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor. Dönen topu iyi takip eden Vlad Chiriches sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor ancak Fransa savunmasına çarpan top kornere gidiyor.
3' Kaleye uzak mesafeden tam cepheden topu önünde bulan Mihai Pintilii kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
2' Sol kanattan taç atışıyla oyunu başlatan Patrice Evra pasını ceza sahasının hemen solundaki Blaise Matuidi'ye atıyor. Matuidi, yüzünü kaleye döndükten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Ciprian Tatarusanu bu zayıf şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
1' Ve ilk düdük çaldı. Karşılaşmaya Fransa başladı.
*İki takımında Milli Marşları çalındı.
*Stade de France'da maça dakikalar kala görsel şov düzenlendi. DJ Davit Guetta performansı ile sahnede yer aldı.
*Maç öncesi iki takımın da ilk 11'leri belli oldu.
İLK 11'LER
Fransa: Lloris, Sagna, Koscielny, Rami, Evra, Kanté, Matuidi, Pogba, Griezmann, Payet, Giroud
Romanya: Tataruşanu, Sapunaru, Grigore, Chiricheş, Rat, Hoban, Pintilii, Stanciu, Popa, Stancu, Andone

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rizespor’da iki imza birden!
Çaykur Rizespor, Kamerunlu yıldız Léonard Kweuke ve Orhan Ovacıklı'nın ...
Batuhan Karadeniz karakolluk oldu!
Türkiye'de futbol oynarken gece hayatıyla sık sık gündeme gelen Batuhan ...
Rüştü Reçber açıkladı:
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasında yer alan Rüştü Reçber, ...
 
İz bırakmak istiyorum!
Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş, sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki ...
Çakır finalin favorisi!
EURO 2016'nın başlamasına sayılı saatler kala bir bahis şirketi Cüneyt ...
İşte Milli Takım'ın en pahalısı!
EURO 2016 için yapılan araştırmada Türkiye’nin en pahalı ismi olarak Hakan ...
 
Perde açılıyor!
15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) açılış maçı bugün ev sahibi ...
İşte Colin Kazım'ın yeni takımı!
Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Coritiba, Colin Kazım-Richards ...
Kosova, Türkiye'nin grubunda
FIFA, Kosova Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
japonya
Ezgi Mola
Beycan ÜÇKARDEŞ
mülteci
Duygun Yarsuvat
Irak
Borussia Dortmund
Avigdor Lieberman