Sağlık Bakanlığı'nın risk haritasında 100 binde 605,85 vaka oranıyla 'yüksek riskli' iller arasında yer alan Eskişehir’de vaka artışları hastanelere de yansıdı. Günlük 600'ün üzerinde pozitif vakanın tespit edildiği kentte, 6 bin 575 kişi PCR testlerinin pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir belirti göstermediği için evlerinde tedavi görüyor. Koronavirüs tedavisi sağlayan Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ise 30’u entübe, 147’si yoğun bakım olmak üzere 912 kişi tedavi görüyor. Geçen yıl mart ayından bu yana ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 870’i geçti.
‘YOĞUN BAKIMDAKİ YAŞ PROFİLİ AŞIYLA DEĞİŞTİ’
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, koronavirüs yoğun bakımlarındaki yaş profilinin aşılamayla değiştiğini söyledi. Artık yoğun bakımlarda 40-60 yaş arası hastaların yer aldığını ifade eden Karagülle, "Covid-19 pandemisi başladığından beri bu dönemde pek çok tedaviyi uyguladık. Bu tedavilerin bazılarında gerçekten çok başarılı sonuçlar elde edildi. Ancak bu pandeminin tamamen sonlandırılması, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşılanmanın tamamlanması ve aşılamanın başarısı ile oluşacağını hepimiz umut ediyoruz. Tabii ki biz dünyada en iyi aşılama yapan ülkelerden biriyiz. Aşı üretmememize rağmen bu konuda oldukça iyi durumdayız. Tabii ki bunun sonuçlarını da bu dönemde açıkça görmekteyiz. Daha önceki dönemlerde yoğun bakımlarda 65 yaş üstü grubu daha çok görürken, bu dönemde ise 65 yaş üstü grubun daha az oranda yoğun bakımlarda yattığını görüyoruz. Bunun tamamen aşının etkisi ile olduğunu düşünüyoruz. Çünkü aşılanmayan grupta daha çok hasta görüyoruz artık" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...