Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, korona virüs salgını ülkemizde etkisini sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 26 Kasım verilerine göre son 24 saat içinde 29.132 vaka tespit edildi. Peki filyasyon ekipleri tarafından verilen ilaçları yarıda bırakmak ya da hiç içmemek doğru mu?
İlacın kullanılmaması durumunda vücutta ne gibi bir hasar meydana gelebilir? Korona virüs tedavisi evde süren bazı kişilerin tedavi için verilen ilaçları kullanmakta tereddüt etmesini Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, açıklamalarda bulundu.
KORONA İLAÇLARININ YAN ETKİSİ VAR MI?
Korona virüs ilaçlarının yan etkisine dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Emre Kayıpmaz, “Elbette her ilaçta olduğu gibi korona tedavisinde kullanılan ilaçların da bir takım yan etkileri mevcuttur.
Bununla birlikte ilaçların bize sağladığı fayda, ilaçların yan etkilerinin çok çok önündedir. Hastalarımızın %3,4'lük bir kısmının zatürreye dönüşümünde erken tanı kadar erken tedavi de önemlidir. Hastalığın ilk döneminde bu oran yaklaşık %30'lardaydı” dedi.
İlaçların sayesinde hastalığın zatürree dönüşünün önleyebileceğinin altını çizen Kayıpmaz, “İlaçları kullanmayı reddettiği halde iyileşen hastalar olabilmektedir. Bununla birlikte ilaç kullanmadığı için ilerleyen günlerde daha kötü klinik tabloda acil servislerimize gelen hastalarımız da mevcuttur.
Bu nedenle belirtiler henüz hafifken ilaçları kullanmakta yarar vardır. Çünkü ilaçların özellikle hastalığın erken döneminde başlandığında etkin olduğu bilinmektedir. İlaçlar zatürreye dönüşü de bu sayede önleyebilmektedir” ifadelerini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...