Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar tatil olsa da din eğitimine ara vermeden devam ediyor. MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokoller kapsamında yaz boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatip lisesinde öğretmen ve öğrencilere dini eğitim verecek. Yüz binlerce lira bütçe ayrılan etkinlikler kapsamında erkek ve kız öğrencilere ayrı ayrı merkezlerde eğitim görecek. Öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlere katılımı olarak tek hedef imam hatip liselerini gören MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaz aylarında da eğitime devam ediyor.
Din öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Yaz Eğitim Etkinlikleri” kapsamında 30 ayrı şehirde en az 1500 imam hatip öğrencisi ve 250 öğretmen 1 ay süreyle imam hatip liselerinde eğitime devam edecek. MEB’in “Kültür, Sanat ve Edebiyat Yaz Etkinlikleri” kapsamında ele aldığı dini eğitimlere Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne yaklaşık 1 milyon 147 bin TL bütçe ayrıldı. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen yaz eğitimleri için etkinliklere ev sahipliği yapacak her bir merkezi için 4 personel ve 3 yönetici olmak üzere 7 kişi görevlendirilmesi öngörüldü. Bu kapsamda her yönetici için 3 bin TL, her merkezde bulunacak 50 öğrenci ve yöneticilerin yeme ve barınma masrafları için günlük 7.5 TL’den toplam 13 bin 50 TL bütçe planlaması yapıldı. Bu bağlamda her bir merkez için 34 bin 50 TL toplam maliyet öngörüldü.
Yapılan bütçenin 391 bin 500 TL’sinin ise Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilmesi planlandı. Katılımcı öğretmenlere yolluk, yevmiye ve konaklama ödemesi yapılmayacağı uyarısında bulunan bakanlık ‘iaşe’lerin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanacağını duyurdu. Öğrencilerin ise gidiş yol ücretlerini kendilerinin ödeyeceğini sonrasında ise bütün masrafların Diyanet tarafından karşılanacağı belirtildi.
Yaz etkinlikleri kapsamında ülkenin farklı bölgelerindeki çeşitli imam hatip liselerinde öğrencilere mesleğe hazırlık ve yetiştirme, Kur’an Tilaveti ve Tashih-i Huruf, hafızlık çalışması, Arapça, hüsn-i hat, liderlik ve girişimcilik, yazarlık atölyesi, medya ve iletişim etkinlikleri ile kültür ve medeniyet başlıklarında eğitimler verilmesi planlandı. Etkinlik planlamasında MEB’in dini toplumsal cinsiyet rollerine göre eğitim alanı belirlemesi de dikkat çekti. Birçok etkinliği farklı merkezlerde olmak koşulu ile hem kız ve hem erkek öğrenciler için yapılmasını öngören MEB, programda İngilizce ile medya ve iletişim etkinliklerini sadece kız öğrenciler için planlarken; erkekler için alternatif olarak yazarlık atölyesi ile liderlik ve girişimcilik eğitimleri yapılması kararını verdi. Yapılacak etkinliklere katılım şartları ise MEB’in yıl içinde yaptığı dini yarışma dereceleri ile imam hatiplerin başarılı öğrencileri ile sınırlı tutuldu.
Cumhuriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...