Türk savunma sanayisinin ileri teknoloji üretimlerini yapan 75 firma, High Tech Port by Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye Fuarında üretimlerini sergiliyor.
Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış kurdelesini kestiği 16. MÜSİAD EXPO CNR Fuar Merkezinde düzenleniyor.
MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen ve 4. salonda ziyaretçilerini ağırlayan High Tech Port by MÜSİAD, Türk savunma ve havacılık sanayisinin ileri teknoloji ürünlerini katılımcı ülkelerin delegasyonlarıyla buluşturuyor.
Cumartesi gününe kadar devam edecek savunma ve havacılık sanayisine yönelik, "konsept iş ve pazar geliştirme platformu" 3. High Tech Port by MÜSİAD Türkiye Fuarı, 4. sanayi devrimine hız kazandırmayı hedefliyor.
MÜSİAD yetkililerinin aktardığı bilgilere göre, Türk savunma ve havacılık sanayisine uluslararası iş geliştirme fırsatı, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ve uluslararası rekabet avantajları sunması amaçlanan fuara 20 ülkeden delegasyon katılımı hedeflenirken aynı zamanda 75 yerli katılımcı firma son teknoloji ürünlerini sergiliyor.
Sloganı "Milli yeteneklerle küresel güçler oluşturmak" olarak belirlenen fuarda Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisi alanında son yıllarda yaptığı üretime dönük atakların pazarlanması ve yeni pazarlarda yeni iş birliklerine açılması amaçlanıyor.
OTOKAR’ın ana yüklenicisi olduğu Altay Ana Muharebe Tankı fuarın en çok ilgi çeken makineleri arasında yer aldı. Katılımcıların fotoğraf çektiği yerlerin başında gelen Otokar standında Tulpar paletli zırhlı muharebe aracını, Arma 6X6 ve 8X8 zırhlı muharebe araçlarıyla Cobra ve Cobra II 4X4 tekerlekli zırhlı araçları sergileniyor.
İlk milli tank olarak bilinen Altay Tankının üzerinde ana silah olarak 120 mm'lik 55 kalibre top yer alıyor. Altay'ın yeni nesil atış kontrol sistemi, hareket halindeki hedefleri de yüksek isabet oranıyla vurabilmesine imkan sağlıyor.
Vestel Savunma Sanayi ise İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesini High Tech Port fuarında sergileyeceği ürünlerle gösterdi.
Türkiye’de NATO’nun uçuşa elverişlilik standardı, STANAG 4671’e göre tasarımı ve üretimi yapılmış tek insansız hava aracı Karayel Taktik İHA fuarda yer alıyor.
Ek olarak dünyada seri üretimi daha başlamamış olan Hidrojen ve Katı Yakıt Pili (KOYP) Teknolojisi alanında, savunma sanayi sektöründe gerçek anlamda araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak Zırhlı Araçlar için Katı Oksit Yakıt Pili prototipi geliştiren Vestel Savunma bu ürününü de fuar sırasında ziyaretçileriyle buluşturuyor.
Katmerciler’in yeni zırhlı personel taşıyıcı aracı HIZIR da ilk kez High Tech Port’ta görücüye çıkanlardan.
Şirket zırhlama teknolojisi Nefer Zırh Sistemini de sektörün beğenisine sunuyor. HIZIR 4x4 NATO standartlarında, dokuz personel kapasiteli, yüksek balistik, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma seviyesine sahip zırhlı taktik tekerlekli araç.
CLIMS kriminal çözümleri paketi, CLIMS kriminal laboratuvarlarında ISO 17025 akreditasyonuna uygun olarak vaka ile deliller arasındaki ilişkileri belirleyen, DNA analizi ile vakaların çözümünü kolaylaştıran, uyuşturucu maddelerin kaynağını belirleyebilen ve kanıt güvenliği için laboratuvar iş akışını izleme özelliklerine sahip yazılım tasarlıyor.
Aynı zamanda ateşli silahlarda kullanılan mermi kovanların, ülkedeki tüm laboratuvarlarda incelenmesi için mikroskobik klonunu oluşturan balistik mermi kovanı klonlama cihazını tanıtıyor.
Kalifiye olarak seri üretime geçen, alanında ilk güdümlü füze CİRİT, ROKETSAN tarafından taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir çözüm olarak tasarlanıyor.
T-129 ATAK helikopterinin ana mühimmatlarından biri olan CİRİT, AT-802 Sınır Güvenlik Uçağı, AH-1W Cobra Taarruz helikopterleri, insansız hava aracı, kara aracı, sabit kara platformu, hafif taarruz uçağı, deniz platformu gibi farklı platformlara entegre edilebiliyor.
Nurol Makina, Ejder Yalçın 4x4 zırhlı muharebe aracı, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) Ejder 4x4, İç Güvenlik Aracı Ilgaz 4x4, Zırhlı Kamyon Ejder Kunter özel amaçlı platformlar ve KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) sistem çözümleri sunuyor.
Ejder Yalçın 4x4 ilk kez sergileniyor. Ejder Yalçın 4x4, sınır gözetleme ve güvenlik aracı, taktik füze taşıma-fırlatma aracı, keşif aracı, komuta-kontrol aracı, muharebe aracı, personel taşıyıcı araç, KBRN gözlem aracı, mayın-el yapımı patlayıcı tespit-temizleme aracı ve zırhlı ambulans gibi kullanıcının değişik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor.
Anti-Drone Sistemi İHTAR, İHA’ların önlenmesine yönelik geliştirilen İhasavar, Çok Rotorlu İHA, al yapımı patlayıcıların karıştırılmasına yönelik geliştirilmiş olan Kangal, bomba imha robotu Kaplan, lazer güdüm kiti ve boru hattı güvenliğinin sağlanmasına yönelik güvenlik yönetim merkezi, Aselsan standında sergilenen ileri teknoloji ürünler arasında yer alıyor.
İnsansız Hava Araçları , helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı veya döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan, yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi olan Common Aperture Targeting System de Aselsan standında görülebilir.
Türk Hava Yolları, Türk Teknik ve Kibar Holding şirketlerinin ortak girişimi ile kurulan TSI Uçak Koltuk Üretimi San ve Tic. AŞ ürettiği koltuk arkası ekranlı kabin içi eğlence sistemi ile sivil havacılık alanında rekabet edebilir yazılım ve donanım entegre milli bir ürün olması nedeniyle alanında bir ilk teşkil ediyor.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...