"Politikacılara hiçbir kabahat bulmuyorum. Çünkü onlar bürokrasiyi yenemiyorlar ve tüm hükumetleri, belediyede seçilmişleri başarılı veya başarısız yapan yer bürokratik oligarşi oluyor. Bürokrasi bir yıldır hükumet gitsin diye 40 takla atıyor, vatandaşı sinek gibi eziyor." diyen Güler'in yazısı şöyle;
Örneğin belediye hangi partiden olursa olsun başkan dönen dayatmaları duyarsa sorunlar çözülüyor, başkana ulaşamazsan bürokrasi ya lava... istiyor veya iş yükünden işten kaçmak için çeşitli bahaneler üretiyor, sonrada geri adım atmıyorlar. İşte zarar verdikleri konuyu çözmeyen yerel bürokratları yenemeyen genç bir girişimci bakmış olmuyor bir ülke elçiliğine konuyu aktarayım bakalım belki faydası olur diye ilk Japon elçiliğine sorununu yollamış ve şimdi onlarla görüşme gününü bekliyor. Ben Japon büyükelçiliğinin yerinde olsam daha ilk günden bu tarihi olayı videoya çeker bir belgesel yapmaya doğruda ilerlerim.
"BU İŞİ KİM BOZDUYSA DÜZELTMİYORSA KASIT VAR"
Neyse Kayseri Hacılar İlçesi Ortaseki bölgesinde bulunan hayvanları için su mücadelesi veren Ömer Dede, kendi imkanlarıyla geçmişte Erciyes'ten suyu o dönemin koşullarında bin bir güçlükle getirmiş. Uzun süre bu su ile hayvancılık yapmış. Oysa kamu girişimci artsın derken bürokrasi iş yaptırmam derdinde. Su getirdiği boruları orman greyderleri çalışırken bu borunun çoğuna zarar vermiş. Sonra bu zararı tanzim eder gereğini yaparız deseler de bu bir türlü gerçekleşmemiş. Mağdur kendine söylenen ebatta ki boruları alsa da bir süre sonra kurum borunun küçük ebat olması nedeniyle mevzuata uygun değil demiş. Çiftçi Ömer Dede'nin "O halde boruları siz halledin" çünkü siz bozdunuz, kırdınız dediği halde kamu, Ömer Dede'den yapılacak işin masrafını karşıla demiş! Su hattının çekilmesi için Ömer Dede, Kaski, Kayseri orman müdürlüğü, Valilik ve belediyeler de dahil çalmadık kapı bırakmadı. Tüm kapıların yüzüne kapandığını belirten Ömer Dede'nin bakanlar ve milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerden de sonuç alamadı. Hatta 3-4 Kayseri milletvekili hariç diğerleri Ömer beyi ceplerinden engellemişler. Oysa haklı olduğunu biliyor ve inadım inat sana iş yaptırmayız diyen bürokrasiyi yenemediklerinden ex olmak gerekirdi. Yaylada hayvancılığını sürdürebilmesi için suya ihtiyacının olduğunu her fırsatta dile getiren Ömer Dede, bu kez farklı yol izleyerek Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği'ne mektup yazdı. Yaylada havanları ve kendisi için hayati önem taşıyan su hattının Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 4,600 m.'sini tahrip edildiği halde yerine yenisinin yapılmadığını, orman bu su hattının tamamını yol yapımı sırasında kırdıklarını belirten Ömer Dede, Japonya Büyükelçiliği'nden yardım istedi. Bir işi kim bozduysa o düzeltmiyorsa kasıt var, ya beklenti var deme hakkı doğmaz mı?
Yazdığı mektubu Japonya Büyükelçiliği'ne posta yoluyla gönderen Çiftçi Ömer Dede'ye Japonya Büyükelçiliğinden cevap geldi. Japon devletinden Hacılar İlçesi Ortaseki bölgesindeki su borularını döşemesini talep ettiğini belirten Dede; "Maalesef Kayseri'de tüm kapılar yüzüme kapandı. Kamu kendisinin yapması gereken işin mali boyutunu bana yüklemek istedi. Bende kendilerine masrafı yarı yarıya karşılayalım dedim. Boruları kendim almama rağmen bana bunları döşememe de izin vermediler. Kendi borularını döşeyeceklerini ve bunun parasını da benim ödememi istediler. Bende kendilerine istedikleri paranın yüksek olması yüzünden doğru olmadığını, taksitler halinde yansıtmalarını istedim. Tüm bunlara rağmen kamu benden yapılacak olan işin bedelini tek seferde peşin ödememi istedi. Bu aslında kamunun kendi görevi, insafsızlığı. Benim paramla gelecek olan su için ben yine kamuya su parası ödeyeceğim. Kamunun hizmet kusuru var. Önce ilgileniyor gibi yaptılar sonra telefona bile cevap vermediler. Maalesef kimseye sesimi duyuramadım. Birçok milletvekili ve bakanı arasam da sonuç değişmedi. Bende son çare olarak Japonya devletinden yardım istedim. Talebimi elçiliğe mektup yazarak belirttim. Sağ olsunlar geri dönüş yaptılar. Beni görüşmek için çağırdılar. 1 hafta sonra Ankara'ya gidip görüşme yapacağım" diye konuştu. Ama bu arada Kayseri valisinin duyarlılığı da bir yere kadar sürdü kendisine teşekkür etmeyi de unutmadı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...