Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerde alınacak fark ücretine ilişkin, ''Özel hastanelerin sundukları hizmetin genişliği ve kalitesine göre sınıflandırma yapılıyor. 3-4 ay içinde özel hastanelere ödenecek ücretler sınıflandırmalara göre belirlenecek'' dedi.
Akdağ, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ''Kansere Karşı Elele Platformu''nun açılışına katıldı.
Açılışın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, bir gazetecinin, ''Özel hastanelerde alınacak fark ücretinin sınıflandırılması gündemde. Bu konuyla ilgili değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışma yaptığını anlattı.
Akdağ, ''Özel hastanelerin sundukları hizmetin genişliği ve kalitesine göre sınıflandırma yapılıyor, 3-4 ay içinde özel hastanelere ödenecek ücretler sınıflandırmalara göre belirlenecek'' dedi. Bu konuyla ilgili bakanlık bünyesinde güçlü bir ekip kurduklarını ifade eden Akdağ, uygulamanın yurt dışındaki örneklerini de incelediklerini belirtti.
Bazı basın yayın organlarında yer alan Dicle Üniversitesindeki ilaç stokuyla ilgili haberlerin anımsatılması üzerine de Akdağ, üniversitelere bağlı araştırma ve eğitim hastanelerinin idari yönden Sağlık Bakanlığıyla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti. Bu hastanelerde herhangi bir sağlık hizmeti aksaması olursa inceleme ve soruşturma yaptıklarını anlatan Akdağ, şunları kaydetti:
''Bu incelemelerin sonuçlarını da YÖK'e bildiriyoruz. Yani herhangi bir şey tespit etmiş olsak da yaptırım sağlaması gereken kuruluş YÖK oluyor. Bu olay, doğrudan sağlık hizmetiyle ilgili bir husus değil. İlaç alımıyla ya da onun basına yansıdığı kadarıyla fazla olmasıyla ilgili iddialar var. Yeni yönetimin bu meseleler hususunda çok hassas olduğunu ben biliyorum. Hem şu andaki değerli rektörümüzü, hem de birlikte çalıştığı arkadaşlarımızı iyi tanıyorum. Bir soruşturma yaptıklarını da biliyorum. Gerçekler neyse ortaya çıkacaktır.''