TURKTIME / Herkes ışıl ışıl parlayan bir cilt hayal eder ve onun bakımı için cömertçe harcar, ancak güzel bir cilt, ister fiziksel ister duygusal olsun, içimizden aldığımız beslenmeden başlar.
Vücudumuzun kendine özgü bir değiştirme sistemi vardır; bu, temel ortam ve kaynaklarında hücre düzeyinde otomatik olarak kendini onarması anlamına gelir. Bunun nedeni, cildimizde yaşadığımız yaşlanmanın kronolojik değil biyolojik olmasıdır; bu, optimal beslenme ve yaşam tarzını içeren bütünsel, doğal bir yaklaşımla ertelenebilir veya hatta tersine çevrilebilir.
Gözler ruha açılan pencere ise, derimiz beynimize açılan yoldur. Aslında cildimizin kendine özgü bağımsız bir zekası vardır. Örneğin, utandığımızda kızarır, korktuğumuzda gerilir ve görünürde hiçbir sebep olmadan kaşınır veya karıncalanır.
Cildimize karşı nazik olmalıyız ve sabunlar, sert kimyasallar, güneşe maruz kalma, bronzlaşma yanıkları ve yetersiz beslenme gibi bozucu faktörlerden kaçınmalıyız. Derinin tonunu ve dokusunu doğaçlama yapmak için yapabileceğimiz en önemli modifikasyonlar, serbest radikalleri hem içeriden hem de dışarıdan etkisiz hale getirmektir; ve iyi beslenme, takviyeler, hormonal denge, detoksifikasyon ve son olarak topikal destek yoluyla bağışıklık fonksiyonunu güçlendirerek.
ANTİOKSİDANLAR
Bağışıklık sistemimiz, hücreleri serbest radikallerden koruyan belirli besin maddelerine dayanır. Bu hücre temizleyicilerine antioksidanlar denir. Antioksidanlar çoğunlukla bitki türevleridir. Antioksidanlar, anti-aging ile mücadelede yardımcı olur ve cildi sağlıklı ve genç tutan iltihabı azaltır.
KOLOJEN
Kolajen, insan vücudunda yaygın olarak kemiklerde, kaslarda, tendonlarda ve ciltte bulunan en bol proteindir. Kolajen yapı iskelesi sağlamlığı ve yapısı sağladığından vücudu bir arada tutar. Yumurta, tavuk, somon turunçgilleri ve kırmızı ve sarı sebzeler veya takviyeler gibi kolajen yönünden zengin besinler tüketmek, cilde daha iyi bir esneklik sağlamaya yardımcı olur, saç dökülmesini azaltır, kırışıklıkları azaltır ve kelliği önler.
SU
H20 sadece cildin detoksifikasyonunda hayati bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda cildi içten nemlendirir, yeterli miktarda su almamak cildin donuk, kuru ve susuz görünmesine neden olur ki bu çoğunlukla bilinçaltında ihmal ettiğim bir durumdur. Su doğal bir detoks olduğundan ve tüm toksinleri içeriden temizleyip dışarı attığından, nemlendirme ışıltılı ışıltı için anahtardır. Ayrıca hindistancevizi suyu, karpuz, salatalık, portakal, çilek, portakal, domates gibi yüksek nemlendiricili meyve ve sebze tüketin.
EGZERSİZ
Günlük 30-45 dakika egzersiz, vücuttaki ve ciltteki en büyük organ sistemimiz için en iyi detokslardan biridir. Egzersizin ve doğal vücut ısısının neden olduğu ter, cildi kelimenin tam anlamıyla içten temizleyen doğal bir temizleyici görevi görür. Kardiyo atlama, koşu, tempolu yürüyüş, zumba veya yoga gibi egzersizler, cildi sağlıklı tutmak için en iyisidir
C VİTAMİNİ
C vitamini aynı zamanda süper bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini desteklemek, parlak cildi teşvik etmek ve lekelerin düzgün bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmak için gereklidir. En iyi kaynaklar kuş üzümü, yaban mersini, dut, kivi gibi tropikal meyveler, ejderha meyvesi, papaya, çilek ve misket limonudur. C vitamini, vücudun kolajen üretmesinde oldukça önemli bir rol oynar, bu da cilde hayati besinleri sağlayan kılcal damarları güçlendirir.
SELENYUM
Kuruyemişlerde ve tohumlarda bulunan sağlıklı yağlar, parlak ciltte ve selenyum gibi parlak cilt iz minerallerinde önemli bir rol oynar. Araştırmalar, selenyum açısından zengin bir beslenmenin cilt kanseri, UV maruziyeti ve melanin koyu lekelerine karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Alımınızı artırmanın bir yolu badem, kabak çekirdeği, çam fıstığı gibi fındık tüketmektir. Sağlıklı bir cilt için diyet ihtiyaçlarını sadece dört ila beş fındık karşılayabilir. Diğer iyi kaynaklar balık, yumurta, domates ve yeşil yapraklı sebzelerdir.
Bunlar, parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...