TURKTIME / Kilo amak, Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) belirtilerinden biridir. Diyabet tedavisinde yaygın olarak kullanılan insülin nedeniyle olur.
Enerji üretmek için glikozun emilmesinden sorumlu olan insülin, işlem sırasında yiyeceklerden çok fazla şeker emdiğinde, vücut onu yağa dönüştürür. Aşırı yağ depolanması kilo alımına neden olur.
Diyabet hastalarının dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de yedikleridir. Bu nedenle, konu kilo vermek ve sağlıklı kiloyu korumak olduğunda, yanlış bir diyet uygulamak hastalığı kötüleştirebileceğinden ekstra dikkat gerektirmektedir.
Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, düşük enerjili bir diyet uygulamak, Tip 2 diyabet teşhisi konanlar için en iyi seçenek olabilir.
Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği'nin dergisinde yayınlanan araştırma, diyabet durumunda kilo vermek ve sağlıklı kiloyu korumak söz konusu olduğunda çok düşük enerjili bir diyetin en iyi formül olduğunu öne sürüyor.
DÜŞÜK ENERJİLİ DİYET NEDİR?
Çok düşük enerjili diyet, bir kişinin günde 800 kcal. daha az tüketmesi gereken bir diyet olarak tanımlanır. Diyet, günlük yalnızca tüm temel beslenme gereksinimlerini içerir.
Bu diyet programı 8-16 hafta boyunca uygulanarak kişinin haftada 1,5-2,5 kilo vermesine yardımcı olur. Diyet, Tip 2 diyabet durumunda glikoz metabolizmasını iyileştirebilir ve kilo vermeye yardımcı olabilir.
Çok düşük enerjili diyet, günde 3 öğün yemek yenen bir plandır. Yemekler genellikle nişastasız, renkli sebzeler ve protein oluşmaktadır. Bu diyeti uygularken günde en az 2 litre su içmek çok önemlidir.
Ayrıca, bu diyetle birlikte kişilerin hafif egzersiz yapmaları da önerilir. Atıştırmalık ve alkol alımı günlük enerji miktarını artırabileceğinden kesinlikle yasaklanır.
DİKKAT!
Diyet, ciddi yan etkilere yol açabilir ve hatta bazı insanlarda semptomları kötüleştirebilir. Bu nedenle, bu diyeti uygulamadan önce diyeti uygulayacak kişinin doktora mutlaka danışması gerekir.
Tıbbi kontrolerden sonra doktor, diyetin yapılıp yapılamayacağını söyleyebilir. Ayrıca, bu diyeti uzun süre uygulamak yorgunluk, kabızlık ve ağız kokusu gibi yan etkilere neden olabilir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...