Havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde dünyanın en büyük grupları arasında yer alan TAV’ın iş modeli ve büyüme stratejisi Harvard Business School’da (HBS) ders olarak verilecek.
TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, HBS Öğretim Üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Burcu Geriş’in katıldığı toplantısında, TAV’ın ders olarak okutulmasında 15 yıl içinde kaydettiği büyümenin etkili olduğu belirtildi.
HBS Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alcacer ve HBS İstanbul Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Esel Çekin tarafından kaleme alınan vaka çalışması, bir Türk şirketinin sıfırdan, yap-işlet-devret projesiyle çıktığı yolda dünyanın en büyük havalimanı işletmesi platformlarından biri haline gelmesini konu aldı.
TAV’ın strateji alanında örnek oluşturan vaka çalışması için HBS öğretim üyeleri iki aylık bir araştırmanın ardından şirket yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
‘Bizim için onurdur’
Dünyadaki farklı havalimanı işletmeciliği modellerini karşılaştıran çalışmada, İstanbul Atatürk Havalimanı yap-işlet-devret projesiyle yola çıkan TAV’ın bir yandan hizmet ağını 16 ülke ve 70 havalimanına genişlettiği aynı zamanda da havacılık dışı gelirlere odaklanarak ve havalimanı işletmesinin tüm alanlarında hizmet sunmayı içeren entegre bir model oluşturarak farklılaştığı belirtildi.
TAV CEO’su Sani Şener, bilginin bu kadar çabuk üretilerek transfer edildiği bir ekonomide geleceği tahmin etmek için farklı şirketlerin başarı ve hatalarından ders çıkarmak gerektiğini söyledi. Şener, şöyle dedi: “Biz de yıllardır Harvard’ın vaka çalışmalarını okuduk. İnovasyon sadece bir değeri üretmek değil, bir değeri bulmak, sorgulamaktır. TAV 15 yıllık bir firma. 2000’den bu yana öyle bir yere gelmişiz ki, dünyanın en büyük işletme fakültelerinden birinin, TAV’ı vaka çalışması için seçmesi bizim için büyük bir onurdur.”
Şener, “Finans stratejimiz de vaka çalışması olma sürecinde. Bu yapılan vaka çalışması sayesinde mevcut küresel CEO’lar bizi tanıyacak, gelecekte ekonominin başına gelecek bu ekonomi öğrencileri de TAV’ı bilecek. Bu çalışma, uluslararası tanınabilirlik açısından çok önemli. TAV, gelişmekte olan bir ülkenin şirketidir” dedi.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...