2017 ile 2022 yılları arasını kapsayan listeye göre Çin Halk Cumhuriyeti 725 milyon kişiyle 2022 yılında sosyal medyayı en çok kullanan ülke olacak.
Türkiye ise listeye 13'üncü sıradan giriyor. Türkiye'de 2017 yılında yaklaşık 33 milyon olan sosyal medya kullanıcısı listeye göre yaklaşık 5 milyon kişi artarak 2022'de 38.7 milyon kişiye ulaşacak.
Listede Türkiye'nin hemen önünde 42 milyonu aşkın kişiyle Birleşik Krallık yer alırken, Tayland ise 38.4 milyon kişiyle Türkiye'nin hemen ardından geliyor.
Listenin ilk beş sırasında dünyanın en kalabalık nüfuslarına sahip ülkeleri olan Çin, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya ve Brezilya yer alırken altıncı sırada 143 milyon nüfusa sahip Rusya yer alıyor.
Buna göre 2022 yılında Çin'de 725 milyon, Hindistan'da 370 milyon, ABD'de 220 milyon, Endonezya'da 125 milyon, ve Brezilya ise 111 milyon kişi en az bir adet sosyal medya platformunu kullanıyor olacak.
İlk beş ülkeyi sırasıyla 75 milyon sosyal medya kullanıcısıyla Rusya, 68 milyon ile Meksika, 63 milyon ile Japonya, 48 milyon ile Almanya ve 47 milyon ile Filipinler takip ediyor.
Rusya, Meksika ve Japonya'dan daha çok nüfusa sahip olan ülkeler olan Pakistan, Nijerya ve Bangladeş ise internet kullanımının çok yaygın olmaması sebebiyle listenin ilk 10 sırasına giremedi.
Nüfusa oranla ABD en yüksek Hindistan en düşük yüzdeye sahip
Sosyal medya kullanıcıları ülke nüfuslarına oranlandığında ABD'nin bu alanda listede en yüksek yüzdeye sahip olduğu görülüyor. Amerika'da ülke nüfusunun yüzde 67'si sosyal medyayı kullanırken bu oranın Çin'de yüzde 52, Endonezya'da yüzde 47, Brezilya'da ise yüzde 52 olduğu görülüyor.
370 milyon sosyal medya kullanıcısıyla listede 2'inci sırada yer alan Hindistan'da bu oran ülke nüfusuyla kıyaslandığında oldukça düşük bir yüzdeye sahip olduğu görülüyor. Hindistan'da ülke nüfusunun sadece yüzde 27'si sosyal medya hesabına sahip. Türkiye'de ise bu oran yüzde 47 olarak göze çarpıyor.
Avrupa'da ise nüfusa oranla sosyal medyayı en çok kullanan ülkeyse Birleşik Krallık. 66 milyon nüfuslu ülkede insanların yüzde 63'ü sosyal medya hesabı sahibi. Birleşik Krallık'ın ardından Almanya yüzde 58 ile ikinci sırada yer alırken, Fransa yüzde 55 ile üçüncü konumda bulunuyor.
(euronews)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...