Listede dikkat çeken diğer bir nokta ise Türklerin henüz hiç yerleşmediği üç ülke. Bunlar Tuvalu, Tonga ve Butan. Peki Türkler neden bu ülkelere ilgi göstermiyor?
Tuvalu: Uçak yolculuğu 60 saat
Yurt dışında yaşayan toplam 5 milyon Türk vatandaşının bu ülkelere neden yerleşmediğini anlamak çok zor değil. Tuvalu, Avustralya ile Havai arasında bulunan dünyanın en küçük dördüncü ülkesi. Bu turizm cenneti 9 mercan adasından oluşuyor ve başkent Vaiaku'ya ulaşmak için bir Türk vatandaşını 5 aktarmalı en az 60 saatlik uçak yolculuğu bekliyor. Uçak biletlerinin fiyatları ise 4 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.
Tonga: 4 günde git, 4 günde gel
Türk vatandaşlarının yaşamayı tercih etmediği diğer bir ülke ise yine Avustralya'nın doğusunda bulunan güney yarıküre ülkesi Tonga. Bir Türk vatandaşının bu ülkeye gitmesi de zorlu bir mücadeleyi göze alması demek. Uçaklarda neredeyse 90 saatinizi geçirmeyi göze alıp bir de ortalama 2 bin euroluk bir bilet almanız gerekiyor. Üç adadan oluşan tropikal iklime sahip ülke bir turizm cenneti. Fakat sık sık yıkıcı fırtınaların yaşanması ülkenin Türkiye'ye uzaklığının dışında diğer bir büyük olumsuz özelliği.
Butan: 6.519 kilometre uzakta bir ülke
Türk vatandaşlarının yaşamayı tercih etmediği son ülke ise Butan. Türkiye ile bu Doğu Asya ülkesini tam 6519 kilometre ayırıyor. Türkiye ile Hindistan'ın kuzeyindeki bu küçük ülkeye gitmek için önce Nepal'in başkenti Katmandu'ya uçabilirsiniz. Bu yolculuk için bir bilet fiyatı yaklaşık bin euro ve neredeyse 15 saatlik bir yolculuk demek. Fakat bu sadece yolculuğun ilk kısmı. Çok daha kolay olan ikinci kısımda ise Katmandu'dan Butan'ın başkenti Timpu'ya uçmanız lazım. İki başkent arasındaki uçuş süresi ise sadece 1 saat.
Türk vatandaşlarıyla ilgili veri bulunamayan ülkeler:
Ermenistan, Paraguay, Ekvator Ginesi, El Salvador, Nijerya, Cabo Verde, San Marino, Bolivya, Suriye, Monako, Kuzey Kore, Liberya, Belize, Galler, İzlanda, Kanarya Adaları, Kuzey İrlanda, Jamaika, Honduras, Güney Kıbrıs, Barbados, Andorra, Tayvan, Togo ve Uruguay.
Türk vatandaşı sayısının yaklaşık olarak 1.000 ve üzerinde olduğu ülkeler:
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |