E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

UEFA Kararını Verdi: Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa'dan Men!

UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a Avrupa kupalarından 1 yıl, Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl men cezası verdi.

26.06.2013 - 09:30
UEFA Kararını Verdi:

UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi.

Şike iddialarına yönelik dava nedeniyle geride kalan haftada Beşiktaş Kulübü'nden savunma alan UEFA Disiplin Kurulu, bu akşam 12 sayfalık faksla yaptığı bildirimle, siyah-beyazlıların Avrupa kupalarından 1 yıl men edildiğini duyurdu.

UEFA müfettişinin istediği şekilde, kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası uygulanırken, ömür boyu spor faaliyetlerinden men cezası talep edilen eski yönetici Serdal Adalı ile eski teknik direktör Tayfur Havutçu'yla ilgili olarak ise müfettişten ek rapor istendiği bildirildi.

Karara itiraz edecek

Öte yandan Beşiktaş Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili itirazda bulunulacağını duyurdu,

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz, UEFA Disiplin Kurulu'nun bu kararına 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır" denildi.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde play-off aşamasından itibaren mücadele etmeye hak kazanmıştı.

UEFA, 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle, eski yönetici Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu ile siyah-beyazlı kulübü disiplin kuruluna sevk etmişti.

Orman: "Şaşırtıcı ve anlamakta güçlük çektiğim bir karar"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verilmesini anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Orman, Lig TV'de telefonla canlı yayına bağlanırken, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği cezayı değerlendirdi.

"Şaşırtıcı ve anlamakta güçlük çektiğim bir karar" diyen Orman, "Netice itibarıyla Beşiktaş Kulübü bir tüzel kişiliktir. Bizim yaptığımız savunmaya göre de tüzel kişilikle ilgili bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Sayın Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı ile ilgili ek savunma istenirken, tüzel kişiliğe ceza verilmesi şaşırtıcı, anlamakta zorluk çektiğim bir karar" ifadelerini kullandı.

Karara itiraz için 3 gün süreleri bulunduğunu vurgulayan başkan Orman, "Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğini düşünüyorum. Ceza verilmemesi gerektiğine inanıyorum ama 1 yıl ceza verildi. Hakkımızı UEFA Tahkim Kurulu'nda arayacağız. En kısa sürede itirazımızı bildiririz ve 2 hafta içinde da duruşması olur" diye konuştu.

Alınan cezanın anlaşmaya vardıkları Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'le ilgili bir sorun yaratmayacağının altını çizen Orman, yabancı transferi için olumsuz bir ortam yaratsa bile bir hafta içinde durumun düzeleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'ye de ceza

UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarından 2+1 yıl men etti. Şike iddialarına yönelik dava sürecinde geride kalan hafta Fenerbahçe'den savunma alan UEFA Disiplin Kurulu, kararını açıkladı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe, gelecek 2 sezon UEFA'nın düzenlediği organizasyonlara katılamayacak. Artı 1 olarak belirtilen üçüncü sene verilecek ceza ise sarı-lacivertli kulübün gelecek 5 yıl içinde ceza alması halinde uygulanacak.

Fenerbahçe, karar için UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edebilecek ve buradan sonuç alamaması durumunda Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) konuyu taşıyabilecek.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, altyapı koordinatörü Cemil Turan ve eski yönetici Ali Yıldırım'a ilişkin ise UEFA müfettişinden ek rapor istendiği kaydedildi.

FB'den KAP'a ceza açıklaması

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun bugün tarafımıza ulaşan kararında; Kulübümüzün hak kazanacağı müteakip 3 sezon için UEFA müsabakalarından men edildiği, ancak 3. sezonun 5 yıllık sınama dönemi için ertelendiği tebliğ edilmiştir.
Karara ilişkin olarak UEFA Tahkim Kurulu'na gerekli itiraz başvurusu yapılacaktır.
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ile ilgili dönemdeli Kulüp Yöneticilerimiz Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu, Sayın Alaeddin Yıldırım ve Sayın Cemil Turhan hakkında ise Disiplin Müfettişinin ek rapor sunmasına karar verildiği bildirilmiştir.

Fenerbahçe itiraz edecek
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, UEFA Disiplin Kurulu’nun kararının ardından FB TV’ye konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“Kamuoyunun malumu olduğu üzere, 2 yıl kesin 1 yılda erteleme olmak üzere toplam 3 yıllık bir ceza gözüküyor. Fakat kararın gerekçeleri ile ilgili 13 sayfalık İngilizce bir metin var. Onun üzerinde çalışıyoruz. Şahıslarla ilgili olarak da şu anda ceza vermeye yeterli belge ve döküman olmadığını düşünerek, ve yahut da tam bir sonuca varamadıkları için disiplin kurulu müfettişinden ek bir rapor istenmesi gibi bir karar gözüküyor. Kararın detaylarını inceleyeceğiz. Kamuoyu ile paylaşabileceğimiz şu anlık bilgi bu kadarlık bir kısım. 3 günlük bir itiraz süresi var. Fenerbahçe karara itiraz edecek. Daha uzun bir gerekçeli karar bekliyoruz. Fenerbahçe tüm hukuki haklarını kullanacaktır. Kulüp zaten şahısların fiili nedeniyle ceza alıyor gözüküyor, dolayısıyla şahısların fiileri ile ilgili hüküm kurabilecek bir durumda değilse disiplin kurulu, kulüple ile ilgili de bu hükmü kuramaması gerekiyor. Dediğim gibi şu anda hangi gerekçelerle nasıl bu sonuca varıldığı konusunda tam bilgi sahibi değiliz. Gerekli tüm itirazları yapacağız.”

cnntürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
U20 Türkiye - Kolombiya Maç Özeti Golleri- Video
U20 Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında Kolombiya'ya 1-0 boyun eğdi.Maçın ...
Türkiye Kolombiya 0-1 Maç Özeti
Millilerimiz, U20 Dünya Kupası C Grubu 2. maçında Kolombiya'ya 1-0 mağlup oldu.
Biliç Beşiktaş Kararına Ne Dedi?
UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği bir yıl men cezasından sonra siyah beyazlı ...
 
UEFA Cezalarına Trabzonspor Ne Dedi?
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aldığı cezaların ardından Trabzonspor Başkanı ...
Avrupa'ya Hangi Takımlar Gidecek?
UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı men etmesi, önümüzdeki sezon Avrupa ...
UEFA Kararı Neleri Değiştirecek?
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu ve CAS'a yapacağı başvuruları ...
 
U20 Mısır - Irak Maçı
Mısır 20 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Yassin, ''Irak maçını ...
Galatasaray'da Yeni Yönetim Kadrosu Belli Oldu
Sarı-kırmızılı kulüpte ikinci başkanlığa Özkan Olcay, başkan yardımcılıklarına ...
Recep Özcan'dan Aziz Yıldırım Yorumu
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a dava açan Recep Özcan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
borsa istanbul
Kuzey Kore
yakmak
A Milli Takım
poyraz karayel
Gürcistan
Danimarka
deprem