Araştırmada denekler 4 boyunca kahvaltıda şeker ve yüksek yağlı yiyecekler tüketiyorlar ve daha sonra şeker ve yağlı yiyecekler yiyen bu deneklerin beyin dalgaları ve hareketleri gözlemleniyor. Düşünme ve hatırlama yetileri olumsuz etkilenen deneklerin bilişsel sağlıklarının giderek bozulduğu tespit ediliyor.
Ayçiçek Yağı
Ayçiçek yağı özellikle ısı ile temas ettiğinde toksin üreterek kolesterolü yükselten maddeler üretir. Bu maddeler kalbi kötü etkilediğinden vücutta sağlıklı kan akışını da engeller. Dengesiz kan akışı sinirlerin sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını engeller. Bu da zamanla beyindeki sağlıklı hücrelerin azalmasına sebep olur.
Simit
Simit, kurabiye, poğaça ve kek gibi hamur işleri yoğun karbonhidrat içeriğinden dolayı yağlanmaya neden olur. Fazla yağlanan vücut hantallaşır. Bununla birlikte beynin bazı nöronlarında da deformeler meydana gelir. Yapılan araştırmalarda beyindeki nöronlar azaldıkça unutkanlık gibi rahatsızlıklarda artış olduğu tespit edilmiştir.
Alzheimer
Araştırmalarda işlenmiş sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerinin sinir sistemini kötü etkilediği gözlenmiştir. Bunun sonucunda da beyinde dejeneratif beyin bozuklukları kendini gösterir. İleri yaşlarda yaşanan alzheimner gibi hastalıkların nedenleri arasında bu ürünlerin yer aldığı açık.
Vücuda giren işlenmiş şeker kandaki şeker oranını artırarak beyne kadar bu maddenin gitmesine neden olur. Beyindeki şeker oranı arttıkça protein azalır. Bu da sinirleri olumsuz yönde etkiler. Özellikle işlenmiş şekerler öğrenme kabiliyetini düşürür.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...