E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cimbom'dan Bomba Transfer! İşte Olcan Adın'ın Kariyeri... 

Olcan Adın kimdir? Olcan Adın hangi takımlarda forma giydi? Olcan Adın hakkında tüm bilinmeyenler sitemizde...

4.07.2014 - 14:22
Cimbom dan Bomba Transfer! İşte Olcan Adın ın Kariyeri...

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Trabzonspor profesyonel oyuncularından Olcan Adın ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Açıklamada paylaşılan transferlerin detaylarına göre, Trabzonspor'a 4 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek ve sarı-kırmızılı oyuncu Salih Dursun, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonları için Trabzonspor'a bedelsiz olarak kiralanacak. Trabzonspor, Salih Dursun'u kira sözleşmesi devam ettiği süre içerisinde 1 milyon 750 bin Euro transfer bedelini peşin ödeyerek transfer etme hakkına sahip olacak. Kiralama süresi boyunca Salih Dursun'un tüm maaş ve prim ödemelerinden Trabzonspor sorumlu olacak.

OLCAN ADIN NE KADAR ALACAK?

Olcan Adın'a da 4 sezon için toplam 7 milyon Euro sabit ücret verilecek. Futbolcuya her bir sezonunda sırasıyla 1 milyon 600 bin Euro, 1 milyon 700 bin Euro, 1 milyon 800 bin Euro ve 1 milyon 900 bin Euro sabit transfer ücreti ve 15 bin Euro maç başı ücret ödenecek. Milli futbolcuya yapılacak ödemeler her yıl sabitlenecek döviz kurundan Türk Lirası olarak ödenecek.

Olcan Adın ise ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Milli futbolcu "Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

OLCAN ADIN KİMDİR?

Olcan Adın (d. 30 Eylül 1985, Balıkesir), Türk futbolcu. Galatasaray'da oynamaktadır.

OLCAN ADIN'IN KARİYERİNİN İLK YILLARI

Tarihler 30 Eylül 1985’i gösterdiğinde 3 erkek kardeşi olan babası Şerafettin Adın ve annesi Aysel Adın çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tabir-i caizse 3 amcasıyla büyüyen Olcan’ın babası da dahil olmak üzere 4 büyüğü de spor camiasının içindeydi.

En küçük amcası Balıkesirspor 2. ligdeyken Balıkesirspor’da futbol oynarken, diğer amcası ise Almanya’da ki genç gurbetçilere futbol eğitmenliği yapmaktaydı. Babası’nın da futbolcu olmasının etkisiyle Olcan Adın küçük yaşta mahalle aralarında tozlu, topraklı sahalarda futbola başlamıştır. Olcan’da bir röportajında o dönemi “Saatlerce top oynardık. Beton zeminde, taştan kaleler yapar gece yarılarına kadar oynardık. Biraz büyüdükten sonra boş zamanlarımda amatör küme maçlarını izlerdim. Kısacası hayatım futboldu.” Ifadeleriyle anlatmıştı.7 yaşındayken ise “Sercan” adında bir erkek kardeşi dünyaya gelmiştir. Olcan da kardeşinin doğumuyla birlikte ilkokula başlamıştır ve burada da okul takımına seçilmiştir. O dönemlerde ailecek oturdukları lojmandaki takımda da futbola başlamıştı Olcan Adın. Babası SEKA Kağıt Fabrikası'nda çalışıyordu. Fabrika lojmanlarının bir takımı vardı. O takımla bir antrenmana çıktı. Takımdaki ağabeyleri futbolunu gördükten sonra Balıkesirspor'a yönlendirdi. Böylece 8-9 yaşlarındayken Balıkesirspor'un altyapısına katıldı. Balıkesirspor’da oynamaya devam ederken Ortaokul ardından da Lise’ye devam eden Olcan Adın, 22 Nisan 1999 tarihinde ise “14” yaşında ilk kez Amatör de olsa bir futbol lisansına sahip oldu. Kartalspor 2002 senesinde ise yani Olcan Adın Lise 3.sınıftayken Kartalspor, Balıkesir’e çok yakın mesafede olan Altınoluk'ta kamp yapıyordu.

KARTALSPOR YÖNETİMİ İZLEDİ

Olcan da Balıkesirspor takımındaki hocalarının tavsiyesiyle onlarla antremana çıktı denenmek için. Antremandan sonra Kartalspor'lu yöneticiler ailesine,"O artık bize emanet" dediler ve Olcan Adın da ilk profesyonel sözleşmesini kısa bir süre sonra yani 23 Ağustos 2002 tarihinde 3 yıllık olacak şekilde imzaladı.Ersin Şolpan’ın yönetimindeki Kartalspor'da 1 sezon oynadı. Kısa süre PAF'ta denendikten sonra A takıma yükseldi. Henüz 16 yaşında Kartalspor ile 2.ligde forma giyen Olcan Adın, profesyonel sözleşmeye imza attıktan 3 gün sonra ise ilk resmi maçına Maltepespor karşısında çıktı. Maçın bitimne 4 dk kala İlkay Margılıçlı’nın yerine dahil oldu. Galatasaray altyapısında yetişen Murat Akyüz, Süper Lig’de sure almış Atilla Koca gibi isimlerle forma giyen Adın’ın takımı maçı 2-1 kaybetti. Yaklaşık 1 ay boyunca A takımla idman yapıp PAF takımına gönderilen Olcan, fizik olarak hazır hale geldikten sonra ilk kez 13 Ekim 2002’de Türk Telekomspor maçında 75.dk’da oyuna alındı. Oyuna girmesinden saniyeler sonra topla buluşan Olcan, topla ilk buluşmasının ardından topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi. Maçın son anlarında da Tolga Köprülü’nün koruduğu kaleye 1 gol atan Olcan, 2. Maçında 2. Golünü atmış oldu ve takımına 3 puanı getirmiş oldu. Golün ardından formasını çıkaran Adın, bir de sarı kart gördü. Olcan Adın’ın attığı gol takımına 3 puanı getirirken adını da duyurmaya başladı. Bu performansının ardından Kasım 2002’de U-18 Milli takımının Mısır ile gerçekleştireceği iki maç için teknik direktör Müjdat Yalman tarafından çağırılan Adın, böylelikle ilk kez bir kategoride Milli formayı giymiş oldu.

RÜYA TAKIMDA OYNADI

O dönem kadrosunda Orhan Şam, Hakan Özmert, Kerim Zengin, Serkan Kırıntılı, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi isimleri nulunduran takımla ilk maçta Yusuf Diner’in yerine dahil olarak maça çıktı ve bu maçta hocası tarafından sol bek mevkiinde görevlendirildi. Maç 1-1 sonuçlanırken, ikinci maçta ise 25. dakikada yine sol bek Yunus Diner’in yerine oyuna dahil oldu ve etkili performans gösterdi. Kartalspor ile de şans bulmaya devam eden Olcan Adın, zaman zaman forvet arkası zaman zaman sol kanat zaman zaman da sol bek mevkiilerinde görev yaptı. 2003 yılında ise U-19 takımına çağırılan Adın, Yiğit İncedemir, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Orhan Şam ve Hakan Özmert gibi isimlerle dikkat çekti ancak iki maçın da tamamında forma giyemedi. Kartalspor ile forvet arkasında oynadığı maçlarda 6 asist yapan Adın, Sezonun bitmesine 3-4 maç kala o dönemde bir iki sezon once yine bu takımdan transfer olan Servet Çetin’in önerisiyle Fenerbahçe’nin altyapı sorumlusu olan Cemil Turan’a önerildi ve Cemil Turan da oyuncuyu takip etti.Takip edildiği maçta da assist yapan Olcan, kısa sure sonra Fenerbahçe’li yöneticilerle görüşerek sezon bitmeden Fenerbahçe SK ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sözleşmeyi imazlamadan günler once Olcan’a Trabzonspor da talip oldu ve daha fazla para önerdi ancak Olcan tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı. Olcan o sezon Kartalspor ile toplamda 14 lig maçına çıkarken 2 gol attı 8 de gol pası verdi.


2003-2004 FENERBAHÇE DÖNEMİ

    "Olcan’ın en doğru yaptığı iş Fenerbahçe’den ayrılmak oldu. Ona baktığımda kendimi görüyorum." —Alex de Souza, Fenerbahçe'den takım kaptanı

Fenerbahçe ile yaz kampı geçiren Olcan, Pierre van Hooijdonk, Alex de Souza gibi futbolculardan da gerek orta açma gerek duran top gerekse şut konusunda eğitim alıyordu. Basında altyapıya alındığı yazılsa da Olcan direkt olarak Christoph Daum’un başında olduğu A takımda görev yapıyordu. Fenerbahçe'de ilk maçına‚ 16 Temmuz 2003 tarihinde oynanan Waldhof Mannheim-Fenerbahçe hazırlık maçının son 13 dakikasında çıkmıştır. Fenerbahçe'de sezon başı kampı esnasında forma numaraları dağıtılırken 1 ile 30 arası numaralar dağıtılmış Olcan da o sezon genç bir oyuncu olduğu için “29” numaralı formayı almak zorunda kalmıştır ve futbol kariyerinde de uğuruna inandığı için bu formayı giymeye devam etmiştir. 18 yaşına girmesine birkaç gün kala transfer olduğu Fenerbahçe'de ilk TSL maçını 07.12.2003 tarihinde MKE Ankaragücü'ne karşı oynamıştır. Ali Aydın'ın hakem olarak düdük çaldığı ve Fenerbahçe’nin 1-4 kazandığı o maçta, 82. dakikada Yusuf Şimşek'in yerine oyuna giren Olcan, son dakikada çok net bir pozisyon kaçırınca o sezon bir daha Lig’de forma giyememiştir. Maçın ardınan ise bir röportajda ““Sanki rüyada gibiyim. Fenerbahçe’ye geldiğimde kendimi birdenbire, gazetelerde resimlerini gördüğüm, televizyonlarda seyrettiğim Tuncay Şanlı abi, Ümit Özat abi, Van Hooijdonk ve diğer yıldızların içinde bulunca, çok şaşırdım. Hepsi bana çok yardımcı oluyor ve destek veriyor. Daum da aynı şekilde. Benimle sürekli ilgileniyor. Onu dikkatle dinleyip, dediklerini yapmaya çalışıyorum. Bana, ‘İdmanlara bizimle çıkacak ama PAF’ta oynayacaksın’ dedi. Bu, hayal bile edemeyeceğim birşeydi. 18 yaşına yeni girdim, 17’mde profesyonel oldum. İdmanlarda çalışırken, sürekli Van Hooijdonk’u seyrediyorum. Çünkü onun gibi olmak istiyorum. O da, elinden geldiğince bana yardımcı oluyor. Ankaragücü maçında ısınırken, hocam beni çağırıp, ‘Hadi hazırlan, oyuna giriyorsun’ deyince elim ayağım buz gibi oldu. Ayaklarım titremeye başladı. Hayatımda ilk kez bu kadar seyirci önüne çıkacaktım. Kendimi rüyada gibi hissettim. Hele, attığım şut kalecide kalınca, Ümit Özat abinin gelip başımı okşaması ve moral vermesini hiç unutmayacağım. Ondan sonra heyecanım geçti.” ifadelerinde bulunmuştur. O süreçte Fenerbahçe’nin PAF takımında 16, A takım ile ise Türkiye Kupası’nda 1 maça çıkan Olcan, Kerim Zengin, Can Arat ve İskender Alın gibi isimleri kadrosunda bulunduran PAF takımı’nda ise 3 gol atmıştır.

A takım ile 3 hazırlık, 1 lig ve 1 kupa maçına çıkan Adın, o sezon 1 asist ile de skora etki etmiştir. Aynı zamanda takımı ile ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştır. O sezon U-19 Milli takımının da vazgeçilmez oyuncusu olan Olcan, altyapıda da hücuma dönük oynatılması üzerine kendisini sol bek’te oynatan hocası tarafından ortasaha’ya çekildi ve Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Sezer Öztürk ile hücum hattını oluşturan isimlerden biri oldu.

ANTALYASPOR MACERASI

    "Türkiye’de en beğendiğim oyucular; Selçuk İnan, Batalla, Cristian ve Olcan Adın. Bu isimler Süper Lig dışında her ligde oynayacak kaliteye sahip." —Manuel Fernandes, Beşiktaş JK'ın portekizli futbolcusu.

2.FENERBAHÇE DÖNEMİ

2005-06 sezonu itibariyle tekrar A takıma alınan Olcan Adın, antrenmanlardan sonra Nicolas Anelka ve Alex de Souza ile özel çalışmalar da yaptı. Alex ile vuruş tekniği ve topa hükmetme konusunda antrenman yapan Olcan, Anelka ileyse pozisyona grime ve adam eksiltme konusunda özel çalışmalar yapıyordu. 9 hazırlık maçında 3 gol atan Adın, o sezon ilk lig maçına ise Ekim ayında Konyaspor karşısında 56.dakikada Selçuk Şahin’in yerine girerek çıktı. İki lig maçında daha şans bulan Adın iki tane de Türkiye Kupası maçında forma giydi ve hazırlık maçları ile bilrikte takımıyla toplamda 14 maça çıktı ve 3 gol attı. Sezon sonunda ise sözleşmesini 3 yıl daha uzattı.

KARŞIYAKA DÖNEMİ

2007-08 sezonunda Brezilyalı teknik adam Arthur Zico tarafından kadroda düşünülmeyen Olcan için Antalyaspor bonservisini almayı talep etse de bu talep kabul edilmemiştir. Süper Lig ve 1.Lig’den bir çok teklif alan Adın, Milli takımlardan tanıdığı Karşıyaka hocası Engin İpekoğlu ve Karşıyaka kulübünün transfer danışmanı Rıdvan Dilmen’in de isteğiyle Karşıyaka’ya kiralanmıştır. İlk maçına 26 Ağustos 2007’de Giresunspor karşısında çıkan Olcan , ilk golünü ise 15 Eylül 2007 tarihinde Diyarbakırspor karşısında attı. Mart 2008 tarihine kadar 5 gol atan Olcan, 24 Mart 2008’de de eski takımı olan Antalyaspor ağlarına çok uzak mesafeden bir gol atmıştır. Maçın ardından Olcan, “Ofansif orta saha oyuncusu olarak görevim, asist ve gollerle hücuma katkı sağlamak. Ancak gol attığımda, yaptığım iş daha net görünüyor” açıklamalarında bulunmuştur. Karşıyaka ile son resmi maçına, kendisini profesyonel futbola kazandıran Kartalspor karşısında çıktı. Reha Kapsal'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Karşıyaka'da Cihan Yılmaz ve İnanç Gültekin'le birlikte mücadele veren Olcan, ilk göz ağrısına acımadı ve 2 kez Kartalspor filelerini sarstı. Kartalspor, eski öğrencisinin bu gollerine aynı şekilde karşılık verince Kartal İlçe Stadyumu'nda seyircisiz oynanan maç, 2-2 sona erdi. Olcan maçın adamı oldu. Karşıyaka ile 32 lig, 1 kupa maçına çıkan Olcan Adın, 8 gol atarken 11 asist ile takımının en çok asist yapan ismi oldu.


GAZİANTEPSPOR'A TRANSFER OLDU

2008-09 sezonu başında ise “Artık oynamak istiyorum.” Ifadelerinde bulunmuş ve forma şansı bulamayacağından dolayı Fenerbahçe’den ayrılma kararı almıştır. Bu gelişemelerin üzerine Nurullah Sağlam’ın çalıştırdığı Gaziantepspor Olcan Adın’a talip olmuştur ve Olcan Adın bir diğer Fenerbahçe’li Kemal Aslan ile birlikte sözleşme imzalamıştır. İmzadan kısa bir sure sonra Gaziantepspor kulübü Fenerbahçe kulübüne bonservis ödememiş ve Fenerbahçe de oyuncularını geri çağırmıştır. İlerleyen günlerde ise paralar yatınca Olcan da Gaziantepspor’da kalmıştır. İlk sezonunda ilk maçına Eylül 2008’deki Beşiktaş maçında çıkan Adın, 57.dakikadan itibaren Murat Ceylan’ın yerine girerek mücadele etmiştir. Nurullah Sağlam döneminde ligde sadece 8 maça çıkan Olcan, bu maçların hiç birinde ilk 11’de başlamamıştır. Toplamda ise 12 lig maçında forma giyen Olcan, bu maçların 4 tanesine Nisan ayı itibariyle teknik direktörlüğe geirilen Portekizli teknik adam Jose Couceiro yönetiminde çıkmıştır. Türkiye Kupası’nda ise içinde gol attığı Rizespor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçları olmak üzere 3 maçta oynayıp 2 tane de gol atmıştır.Ligde sadece 398 dakika forma şansı yakalayan Olcan Adın, Portekizli Teknik adam Jose Couceiro’nun teknik adamlığa geldikten sonra İsmail Köybaşı, Armand Deumi, Ivan de Souza, Murat Ceylan, Erman Özgür, Bekir İrtegün, Mehmet Yozgatlı ve Cristian Zurita ile birlikte “15” numaralı formasıyla değişilmez oyuncusu olmuştu. Ivan de Souza’nın sol bekte görev yapmasıyla da sol açık mevkiine geri dönmüştür.

    "Dört dörtlük bir transfer olur. Bir kere insan olarak çok özel biri. Adamlığıyla örnek olur. Futbolcu olarak da çok beğeniyor ve gelişimini takdirle takip ediyorum. Süper Lig’de onun gibi bir yeteneğe çok ihtiyaç var. 10 üzerinden 10’luk bir transfer, tam isabet." —Tolunay Kafkas,Gaziantepspor ve Trabzonspor'dan hocası

TRABZONSPOR KARİYERİ NASIL BAŞLADI ?

Ara transfer dönemi kampında aynı otelde konaklayan Trabzonspor ve Gaziantepspor yöneticileri bir araya gelerek son detayları da ortadan kaldırınca Olcan Adın’ın 4 yıllığına Trabzonspor’a transfer olduğu açıklandı. Sezonun ikinci yarısında ise Antalyaspor, Fenerbahçe ve genç milli takımlardan takım arkadaşı olan Burak Yılmaz’ın evinde konaklayan Olcan Adın, ilk maçına ligin 2.yarısının ilk maçında İBB karşısında çıktı ve 90 dakika forma giydi. Trabzonspor’un kendi sahasında çıktığı ilk maçı olan Samsunspor maçında ise yine ilk 11’de başlayan Adın, iç sahadaki ilk maçında golünü attı. Maçın ardından ise “İnsan gol atmayı düşününce topun da nereye gidebileceğini hissedebiliyor. Ona göre pozisyon alıyor. Samsunspor maçı öncesi de gol atacağımı düşündüm. Gol atamasam bile en azından takımım adına yararlı işler yapmam gerektiğini düşündüm. Maçın ilk yarısında gole çok yaklaştım ancak ikinci yarıda atmak nasip oldu. Pozisyonda aslında ben Burak’ı topla buluşturmak istedim ama ayağı takıldı, sonrasında Colman vurdu kaleciden dönen topu ben filelere gönderdim. Biraz da tesadüf oldu. İlk 11’de çıktığım ilk maçta gol atmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Golün görüntüsünü sürekli izliyorum.” Ifadelerinde bulundu. Trabzonspor ile ilk Avrupa maçına ise PSV Eindhoven karşısında çıkan Adın, 16 Şubat 2012’de oynanan maçta dakikalar 33’ü gösterdiğinde bir de gol attı. Takmı her iki maçta da galip gelemeyince turnuvadan elendi. Türkiye Kupası’nda da takımıyla beraber olduğu 2 maçta da görev yapan Adın, Antalyaspor maçında bir de assist yaptı ancak yeteli olamadı ve Türkiye Kupası’ndan da elendiler. Normal sezonda Ligde Trabzonspor forması ile 13 maça çıkan Adın, 4 gol attı ve 2 asist yaptı. Süper Final’de ise 6 maçta da görev yapan Adın, 3 asist yaptı ve Beşiktaş ağlarına bir de gol attı. Beşiktaş ağlarına golü frikikten atan Olcan, “92” numaralı formasıyla Trabzonspor ile ilk frikik golünü de atmış oldu.

 GALATASARAY

Trabzonspor Kulübü, KAP’a yaptığı açıklamayla milli futbolcuyu Galatasaray’a 4 milyon Euro+KDV bedeliyle verdi. Bordo-mavililer, Salih Dursun’u da satın alma opsiyonu ile 2 yıllık kiraladı.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Kupası 2. Tur Maçları! (Geniş Özetler) - HEMEN TIKLA, Dünya Kupası, Dünya Kupası Maç Özetleri, Dünya Kupası Golleri
Dünya Kupası'nda maçları kaçırdım diye üzülmeyin. Tüm maçların özetleri sitemizde...
Arsenalli Yetenek Bursaspor Yolunda!
Bursaspor hocası Şenol Güneş Arsenalli Park Chu-Young'u kadroda görmek istiyor.
Erman Kunter : Galatasaray Yanlış Yaptı ! ÇÜNKÜ ..
Erman Kunter'den şok sözler... Kunter "Bir spor adamı olarak bunu doğru ...
 
Flaş gelişme: Olcan Adın resmen Galatasaray'da!
Galatasaray, Trabzonspor'un milli futbolcusu Olcan Adın ile 4 yıllık anlaşmaya ...
Suarez'in Tek Yardımcısı O!
Uruguaylı golcü Luis Suarez'in tek yardımcısı o. Peki neden böyle bir iddia ortaya atıldı?
Trabzonspor Taze Kan Peşinde!
Karadenizin güçlü ekibi Trabzonspor sürpriz transferlerine bir yenisini daha ekledi.
 
Galatasaray’da Transferde Çok Sıcak Gelişme!
İtalyan basınının son haber olarak geçtiği bilgiye göre sarı kırmızılıların ...
Burak Yılmaz Ferrarisini sattı ve 2 milyona ev aldı!
Burak Yılmaz garantici çıktı. Nikâh masasına oturan Galatasaraylı futbolcu, ...
Flaş... CAS‘tan Fenerbahçe‘ye sürpriz cevap!
UEFA dün İsviçre Federal Mahkemesi’ne savunmasını verdi. Ancak CAS hakimleri ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
Almazbek Atambayev
Vedat İnceefe
kardemir karabükspor
uefa
A) Milli Futbol Takımı
muhsin yazıcıoğlu
güneş tutulması
Ömer Çelik