İstanbul'da Kozyatağı'nda bir mekanda sahne aldığı sırada fenalaşan şarkıcı Metin Arolat, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
"REJİM YAPIYORDU"
Arolat'ın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu yaptığı açıklamada, "Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra kötü olmuş, arka tarafa gitmiş. 'Tamam çok iyiyim ben' demiş tekrar sahneye çıkmış. Rejim yapıyordu, herhalde kalbi kaldırmadı. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı" demişti.
Sağıroğlu, "Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında 'kolum uyuşuyor' falan demiş. Bakmışlar orada, sonra 'verin gömleğimi iyiyim ben', demiş. Çıkmış sahneye tekrar. Sonrasında sahnede tekrar yere yığılmış. Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştıramamışlar kalbini" diye konuşmutşu.
"KALP KRİZİNİ TETİKLEYEBİLİR"
Habertürk'ün haberine göre, açıklamalarda bulunan Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, "Özellikle göz önünde olan kişiler hızlı kilo vermek için şok diyetlere başvurabiliyor. Bazen de zayıflama ilaçları ya da bitkisel olduğu iddia edilen ve içeriği tam bilinmeyen çaylar kullanılıyor. Ayrıca ketojenik diyet gibi protein ağırlıklı beslenmeye ya da uzun süre aç kalmaya başlıyorlar. Bu şok diyetler zararlıdır; çünkü kilo verirken vücudun yağ dengesi bozulur, kolesterol yükselir, kan yoğunluğu artar. Vücut, şekeri kaslardan elde etmeye başlar, kaslar erir. Kas yıkımına bağlı metabolik yan ürünler oluşur ve kandaki yağ seviyesi çok yükselir. Eğer ödem atıcı da kullanılıyorsa, su hacmi azalan kan pıhtılaşmaya meyilli hale gelir ve bu durum kalp krizini tetikleyebilir” dedi.
"ANİ KALP KRİZİ RİSKİ"
Prof. Dr. Okuyan, damarlardaki bazı darlıkların (örneğin yüzde 40) genellikle fark edilmediğini belirterek, "Kan koyulaştığında damar tıkanabilir ve ani kalp krizini tetikleyebilir. Özellikle yaz aylarında vücuttaki su dengesi çok önemli. Protein bazlı ve ödem attırıcı diyetler hızlı kilo verdirebilir; ancak sağlıksız ve kalıcı değildir. Ayrıca, hiçbir şey yenilmeden yapılan su diyeti de çok tehlikelidir. Vücuda aşırı su alımı sodyum seviyesini düşürerek beyin ödemi gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Su ve kas kitlesi azaldığında bilişsel sorunlar, konsantrasyon kaybı ve depresyon görülebilir. Kalp hastaları için bu tür diyetleri kesinlikle önermiyoruz. Sağlıklı kilo verme, yavaş ve kalıcı olmalıdır. Diyeti aylara yayıp bir yaşam tarzı haline getirmek gerekir" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...