Tahmin edilmesi ve deneme yanılma metodu ile ele geçirilmesi oldukça zor olan şifrelere güçlü şifre denir.
Hayatımızın her alanında kişisel bilgilerimizi emanet ettiğimiz şifrelerimiz tahmin edilmesi ne kadar zor olursa bilgilerimiz o kadar güvende sayılır. Eğer seçmiş olduğumuz şifreler tahmin edilebilir ya da kırılması kolay olursa kredi kartı bilgilerimiz, sosyal medya hesaplarımız, e-posta ve e-devlet bilgileri gibi hayati önem taşıyan veriler korsanların, hackerların eline geçebilir.
Basit olarak adlandırılan parolalar genellikle ardışık rakam ve harflerden oluşmaktadır. 123456 , ABCDEF, QWERTY bunlara örnek olarak gösterilebilecek şifrelerdir. Tahmin ve kırılması kolay olan bir diğer şifreler ise doğum tarihi, çocuğunuzun adı gibi şifrelerdir. 1453, 1980, ahmet gibi şifreler kırılması kolay olan şifreler kategorisinde yer alabilir.
Güçlü bir şifre oluşturmak için sitemizde yer alan şifre oluşturma aracını kullanabilirsiniz.
Güçlü Şifre Nasıl Olmalıdır?
Oluşturulan bir şifrenin kırılmasının güç olabilmesi için küçük ve BÜYÜK harflerler ile rakamlardan oluşması gerekir. Eğer mümkünse özel karakter içerebilmelidir. Aynı zamanda kullanmış olduğunuz şifreleri belirli aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir. Farklı kurumlarda farklı şifreler kullanmakta size ekstradan güvenlik sağlayacaktır. Şifreleriniz ne kadar uzun ve karmaşık olursa o kadar güvende sayılabilirsiniz.
Kırılması zor olan şifrelere birer örnek;
8$Jhk3u91jn*
hRZ+X!8Dtd8#
2017 Yılında Kullanılan En Kötü Şifreler?
Yapılan araştırmalar sonunda 2017 yılında kullanılan en kötü şifreler;
123456, password, 12345678, qwerty, 12345, 1234567, football, iloveyou
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...