Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Mart 2019’da yapılması beklenen ancak olası bir Anayasa değişikliğiyle erkene alınma ihtimali üzerinde de durulan yerel seçimler için partilerin çalışmaları fiili olarak başlamış durumda. Uzun süredir çeşitli toplantılarla hazırlıkların somutlaştırıldığı HDP’de ilgili komisyonların kuruluşu da gerçekleştirildi.
24 Haziran Genel Seçimlerinin sonuçlarının il il kapsamlı olarak değerlendirildiği rapor çalışmasının devam ettiği partide bir yandan da seçimler için “toplumsal ittifak” tartışmaları devam ediyor.
“Demokratik muhalefet buluşmaları” ile 15 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında 50’ye yakın merkezde gerçekleştirilecek buluşmalarda seçimler için ortaklaşmanın da zemini aranacak. AKP-MHP bloğuna karşı bütün toplumsal muhalefetin bir araya gelmesinin elzem olduğuna dair bir görüşün olduğu HDP’de bu eksende yapılacak toplantı ve buluşmalarla bunun somut adımlarının örülmesinin yol ve yöntemleri aranacak.
"ORTAK ADAY GÖRÜŞÜ"
Adaylık tartışmalarının da kısmen başladığı partide özellikle metropoller için AKP-MHP blokuna karşı “ortak aday” gösterilmesine dair görüşler de dillendiriliyor. Parti kulislerinde yapılan tartışmalara göre özellikle büyük kentlerde AKP-MHP ortaklığına karşı “toplumsal muhalefetin uzlaştığı ve toplumca kabul gören kimi isimlerin ortak aday olarak gösterilebileceği” görüşleri sıklıkla dile getiriliyor. Bölge kentlerinde de 'ulusal birlik' endeksli bir seçim stratejisi izleyecek olan HDP, bu kapsamda somutlaştırılacak çalışmalarla seçimlere hazırlanacak.
"HEDEF KAYYIMLARI ALMAK, BELEDİYE SAYISINI ARTIRMAK"
Geçtiğimiz yerel seçimlerde 102 belediyede başarı gösteren HDP’nin bu belediyelerinin neredeyse tamamına kayyım atandı. Yaklaşan yerel seçimler için de hedef olarak kayyım atanan tüm belediyeleri geri almakla birlikte mevcut belediyelerin sayısını da artıracak bir seçim stratejisi izlenecek.
Bu kapsamda kayyım atanan merkezlere dönük kapsamlı çalışma yürütülen partide özellikle kayyımların icraatlarına dönük teşhir edici propaganda yöntemleri izlenecek. Seçimler için kayyımların faaliyetlerinin yer alacağı kapsamlı rapor hazırlığının da yapıldığı öğrenildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |