Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Afet Koordinasyon Merkezindeki (AKOM) toplantıda, İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Bulut, Çağatay Kalkancı, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, Raylı Sistemler Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç, AKOM Müdürü Ahmet Tunçsoy, Beyaz Masa, diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSTAÇ, İSFALT genel müdürleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, ilçe belediyeleri temsilcileri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları işletmecisi ICA temsilcisi hazır bulundu.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi, bin 345 araç ve iş makinesi ve 7 bin personelle kışla mücadele çalışması yürütecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelere tuz ve solüsyon desteği sağlanırken, talep durumunda takviye yapılacak. İlçe belediyelerinin imkanları yetersiz kaldığı durumlarda büyükşehir ekipleri tarafından destek verilecek. Köy yollarını ise 145 adet kar kürüme bıçağı takılmış traktörlerle muhtarların gözetiminde vatandaş kendileri açacak. 6 adet "kar kaplanı" da otoyollar ve gerektiğinde havalimanı kür küreme çalışmalarına destek verecek.
Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken ek önlemler de alındı. Haramidere Kavşağında 1,8 kilometrelik yol boyunca buzlanmaya karşı otomatik spreyleme sistemi kuruldu. İstanbul genelinde kritik noktalara ise tuz torbaları (10 bin ton) bırakılacak.
Kışla mücadele çalışmaları, AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.
Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecek. Erkekler, Zeytinburnu Kompleksi, kadınlar için Darülaceze Merkezinde hazırlıklar tamamlandı. İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesi misafirhanelerine getirecek.
Vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...