2018 LGS sona erdi. Sabah saat 9.30’da başlayan sınavda sözel ve Türkçe’den 20 soru, din kültürü ve ahlak bilgisinden 10, İngilizce’den 10, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 olmak üzere toplam 50 soru, 2. bölümde ise Matematikten 20 ve Fen Bilgisinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soruyu cevaplandırdı. Sınavın sözel bölümü için öğrencilere 75 dakika, sayısal bölümü için ise 60 dakika verildi. Tüm tedbirlerin alındığı sınav maratonunda öğrenciler salonlarda iyi bir okula yerleşebilmek için ter dökerken aileleri de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi. Sınava giren öğrencilerin okudukları okulların idarecileri de sınava giren öğrencilerine destek olmak için okul bahçesinde hazır bulundu.
2018 LGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?
LGS soru ve cevaplarının pazar günü ikinci oturum sona erdikten birkaç saat sonra MEB'in resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. LGS soru ve cevapları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki link üzerinden kontrol edilebilir olacak.
LGS SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
LGS sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde meb.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacaktır.
LGS SORULARI NASILDI? ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?
sozcu.com.tr’de Yurdagül Uygun’un haberine göre; sınav sorularını değerlendiren Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, sözel sorularda öğrencilerin olumlu sonuç alacağını belirterek, “Matematikte sorular çok zor, bol işlemli, yoruma dayalı. Fen Bilimleri soruları TEOG’la kıyasladığımızda sorular çok daha uzun ve düşündürücüdür. Bu sınavda öğrencilerin Sayısal bölümden çok fazla boşu olacaktır. Sayısal ortalaması Türkiye geneli çok düşük olacaktır. Öğrencilerin bu tarz soruları 60 dakika içinde çözmesi, yetiştirmesi çok zordur. MEB’in yayınladığı kazanım testler, deneme sınavları ve örnek olarak yayınlanan sorulara göre sorular zor” dedi.
LGS KAYITLARI NASIL OLACAK?
2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.
Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.
Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.
Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...