E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHK Başkanı Alp hakemlere sahip çıktı! 

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 12. haftasında sıkıntı yaratabilecek hakem hatalarının söz konusu olmadığını belirtti. Zekeriya Alp, "Ağırlıklı olarak maçların hakemler tarafından iyi yönetildiğini düşünüyorum." dedi.

9.12.2014 - 16:25
MHK Başkanı Alp hakemlere sahip çıktı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 12. haftasında sıkıntı yaratabilecek hakem hatalarının söz konusu olmadığını belirtti. Zekeriya Alp, "Ağırlıklı olarak maçların hakemler tarafından iyi yönetildiğini düşünüyorum." dedi.

TFF'nin İstinye'de bulunan binasında düzenlenen basın toplantısında Başkan Zekeriya Alp, "Bu haftanın maçlarını değerlendirdiğimizde sizleri önemli derecede ilgilendirecek fazla hakem hataları olduğunu düşünmüyorum. Sizleri daha önce de son derece önemsediğimizi ve konuyla ilgili her zaman şeffaf olacağımızı ifade etmiştik. Bu böyle devam edecektir." diye konuştu.

İyi bir hafta olduğunu dile getiren Zekeriya Alp, şöyle devam etti: "Zira böylesine sıkıntı yaratabilecek pek önemli hakem hatalarının söz konusu olmadığı, yani ağırlıklı olarak maçların hakemler tarafından iyi yönetildiğini söyleyebilirim. Ancak tabii futbolun bu durumunda mutlak süratte hatalar olacaktır. Yine gözümüzün önünde olan oyunun kaderini değiştirebilecek bazı hatalar görüldü."

Zekeriya Alp, bu haftaki değerlendirmelerinde Süper Lig'de Eskişehirspor – İstanbul Başakşehir ve Sivasspor – Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarında yaşanan iki pozisyondan bahsetti. 

Alp, "Eskişehirspor – İstanbul Başakşehir karşılaşmasının oyun 0 – 0’ken iki numaralı yardımcı hakem, bir golü ofsayt olarak iptal ediyor. 48. dakikada bu karar hakemimizin ve son derece yanlış olarak verdiği bir karar. Dolayısıyla bu arkadaşımız da bir müddet dinlenecektir. Yine Sivasspor – Kayseri Erciyesspor maçının 8. dakikasında Sivassporlu oyuncu Burhan’ın düşürüldüğü pozisyonun değerlendirilmesinde penaltı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"HAKEMLİK KOLAY BİR MESLEK DEĞİL"

Hakemliğin Türkiye'de inanılmaz derecede zor bir meslek olduğunu belirten Zekeriya Alp, "Bunu icra etmek, hele hele bu şartlarda düşünüyorum taşınıyorum, şöyle bir bakıyorum bu çocuklar nasıl hazırlanıyorlar? Ne emek sarf ediyorlar, nelerden fedakarlık ediyorlar? Ve de bu çalışmaların sonucunda da aldıkları ödül bu görevi yapmaya değer mi? İşte bu şartlarda ülkemizin çok sevgili hakemleri haftada tamı tamına 326 maça çıkıyor. Bu zorluklara katlanarak büyük tenkitlere uğrayarak bu mesleği icra etmeye çalışıyorlar. Arkadaşlarımı gerçek anlamda bu çalışmalarından dolayı bu görevlerinden dolayı kutluyorum. Kolay bir meslek değil ben de futbol oynadığım zaman futbolun 90 dakikalık bölümünde kazandığımız zaman mutlu kaybettiğimiz zaman mutsuz olduğumuz durumlarla karşı karşıya kalırdık. Aynı şey herkes için geçerli. Benim temennim dileğim tüm kamuoyundan tüm yöneticilerden, bu için içerisinde kimler varsa, biraz daha anlayışlı biraz daha makul, bu çerçeve içinde hakem kardeşlerimize yardımcı olalım. Bunu geldiğimiz günden beri söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"DOĞUDA MAÇA GİTMEK VE YÖNETMEK ZOR"

Van - Bergama maçında yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine Zekeriya Alp, "Bunlar üzücü görüntüler. Asıl sıkıntılar özellikle 2, 3 ve BAL liglerinde. Bu sorunlar belli başlı görüntüler gibi. Kolluk kuvvetleri bu konularda her zaman için bize yardımcı oluyorlar. Bu sıkıntılar geçer mi? Kolay kolay geçeceğe benzemiyor. Çünkü bu konuda doğuda özellikle Güney Doğu’da maçlara gitmek maçları yönetmek zor. Bunu hepimiz biliyoruz." cevabını verdi.

Zekeriya Alp, haftalık değerlendirmelerinde yanlarına bir hakem alınarak toplantıya katılmalarıyla ilgili bir isteğe de yanıt verdi. Alp, "Hakemleri buraya getirsem sizin hoşunuza gidecek. Ama inanın zaten bu tip toplantının hakemler üzerinde ne tür etkisi vardır zaman gösterecek. Biraz da anlayışınıza sığınarak, mümkünse hakemlerimizi yanımıza almayalım. Çok kritik bir şey olabilir, istisnai bir durum olabilir gerekirse yanımıza alırız." şeklinde konuştu. 

ALP'DEN AHMET ÇAKAR'A CEVAP 

Bir programda eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar’la ilgili bir ifade kullandığı hatırlatılan Alp, "Evet ben de bir ifade kullandım. Ekranda üzerine bir çarpı yapılmış resminiz gösteriliyorsa bundan etkilenmemeniz mümkün değil. Ben de bir insanım. Bir insan olarak böyle bir camiada büyük bir özveriyle görev yapıyorsanız bundan alınmamanız mümkün değil. Ben de o anda söylenmemesi gereken bir ifade kullanmış olabilirim. Benim o ifadem tamam ile o atmosferle yani o görüntülerin ekrana yansımasından sonra olmuştur. Ahmet Çakar’la bizim dostluğumuz var. O bana ben ona saygı gösterdik. Ama her şey karşılıklı. 66 yaşındayım, çocuk değilim. Ben böyle bir hareketi hak etmedim. Ahmet Çakar’ın biraz daha bu manada düşünüp hareket etmesin de daha doğru olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un geçen hafta oynanan maçın ardından, Fenerbahçe ile yapacakları maçta hakem hatalarının yaşanabileceği şeklindeki uyarısının sorulması üzerine Zekeriya Alp, "Yöneticilerin bu ortamda biraz daha dikkatli olması gerektiğini, gerek federasyon gerek kulüpler birliği toplantısında ifade edildi. Bu bizim temenni ettiğimiz her zaman arzuladığımız bir şey. Ne kadar az konuşulursa o maçın hakemiyle ilgili olarak hakemler, daha rahat maç yönetirler. Hakemlerin daha iyi maç yönetmesini istiyorsak eğer, mutlak süratte, futbolcu kardeşlerimizin hakemlere saha içinde yardımcı olması gerekiyor. Son haftalarda bu manada futbolcularımızın iyi yolda olduklarını görüyoruz. Sadece futbol oynamaya çalışan ekipler her zaman başarıyı daha çabuk yakalar." şeklinde cevap verdi.

cihan

ETİKETLER:
MHK , Zekeriya Alp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerbirliği deplasmanda Cizrespor'u yendi!
Türkiye Kupası H Grubu'nda mücadele veren Bölgesel Amatör Lig ekibi Cizrespor ...
Demba Ba'dan Kötü Haber Geldi !
Demba Ba hem Tottenham hem de hafta sonu Gaziantep maçlarında oynayamayacak. ...
UEFA'dan Galatasaray'a şok ceza!
UEFA'dan Anderlecht ile Galatasaray genç takımları arasında oynanan maçla ilgili şok ceza geldi.
 
Aslanlar prestij peşinde!
Şampiyonlar Ligi'ndeki Türkiye'nin tek temsilcisi Galatasaray, D Grubu'ndaki ...
Arda'dan Gönülleri Fetheden Paylaşım!
Milli futbolcu Arda Turan, Instagram hesabından Kur'an-kerim'in başucunda ...
Hüseyin Göçek'e UEFA'dan görev!
FIFA kokartlı hakemlerimizden Hüseyin Göçek, UEFA Avrupa Ligi'nde İsviçre'nin ...
 
Külhanbeyi teknik direktör savunmada:
Kayserispor ile Osmanlıspor FK arasında oynanan ve Kayserispor'un 3-1 ...
Hamza Hamzaoğlu Arsenal maçının kadrosunu açıkladı!
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Umut Bulut ile birlikte ...
Galatasaray'da Şimdi de Metro İşkencesi!
UEFA'ya belirtilen rakamı da değiştirme ihtimali olmayan Galatasaray'ın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Güney Kore
Kızılyıldız
Jose Mourinho
A Milli Takım
İtalya
Fernandao
ismail kartal
muhsin yazıcıoğlu