Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eğitimlerini yoğunlaştıracağını söyleyen Recep Akdağ, “Çocuğun yaşına uygun modüler eğitimler vermek gerekiyor. Hem aileyi eğitmek hem de toplumun algılarından tutun davranış biçimine kadar çalışmalar yapmak lazım. Potansiyel failler açısından da, çünkü bazı grupların potansiyel fail olabileceğini de biliyoruz, bir de iletişim açısından bütün bu koruyucu önleyici faaliyetleri geliştirmek için gayret gösteriyoruz” dedi.
‘ÇOCUK VE AİLE İFŞA EDİLMEMELİ’
Cezaların arttırılması konusunda komisyondaki bakanlarla hemfikir olduklarını aktaran Akdağ, “İstismar vuku bulduktan sonra çocuğu ve aileyi korumak lazım. Burada çocuğun, ailenin ifşa edilmemesi için ciddi bir kurallar manzumesi oluşturulması ve buna da herkesin riayet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Faile büyük bir ceza verebilirsiniz ama mağdur ve ailesini ifşa etmişseniz. onların bütün hayatı o andan itibaren zehir oluyor” diye konuştu.
‘VERİ TOPLAMAK İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU’
Veri toplanması için özel bir ekip kurulduğunu dile getiren Akdağ, açıklamasından satır başları şöyle:
“Herkes veri topluyor bu konuyla ilgili. İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız veri topluyor ama bu verilerin ortak olarak işlenmesi, iyi bir veri bankacılığının yapılması son derece önemli. TÜİK’le beraber bir ekip veri toplama ve bu verilerin, veri seti şeklinde ilgililerce mahremiyeti ihlal etmeyecek biçimde paylaşılması konusunda çalışıyoruz.”
‘MESELEYE İSTATİSTİK OLARAK BAKAMAYIZ’
“Veriye dayamayan biçimde çocuk istismarının arttığına yönelik yayınlar, iddialar var bu doğru değil. Elimizdeki en sağlam verilerden biri Adalet Bakanlığımız dava sayıları. Dava sayılarına baktığımızda bu sayıların 2011’den 2014’de kadar küçük bir artış gösterdiğini ama 2014’ten itibaren cezaların arttırılması ve tedbirlerle inişe geçtiğini görüyoruz. 2014’te açılan dava sayısı 20 bin 474, 2015’te 18 bin 825, 2016’da 14 bin 635, 2017’de 14 bin 394. Bu meseleye istatistik olarak bakamayız. Her çocuğumuz bizim için çok önemlidir.”
“Kanunu aşağı yukarı 10 gün içinde şekillendirmeyi umut ediyoruz. Bunu yaparken, hem muhalefetimizle hem basınımızla toplantılar yapacağız. Çünkü biz şuna inanıyoruz, hükümet olarak hangi kanunu getirsek, toplumun muhalefetiyle ve basınımın desteğiyle bu meseleyi götürmemiz gerekiyor.”
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...