TURKTIME / Dürüst olmak gerekirse, kimse hasta olmayı ve gün boyu yatakta kalmayı istemez. Bu nedenle, soğuk algınlığını başlamadan önlemek daha iyidir. İşte, soğuk algınlığını önlemek için bazı ipuçları.
ELLERİNİZİ DÜZENLİ OLARAK YIKAYIN
Kovid 19 salgını, enfeksiyon riskini azaltmak için yemek yemeden veya yüzümüze dokunmadan önce ellerimizi güzelce yıkamak konusunda önemli bir ders verdi. Buna kış mevsiminde bile devam etmemiz gerekiyor.
Soğuk algınlığına neden olan virüsler, enfekte bir kişinin öksürük ve hapşırıklarından yayılır. Bu virüsler, 24 saat boyunca yüzeylerde hayatta kalabilmektedir. Bu nedenle, hastalanmamak için yemek yemeden veya yüzümüze dokunmadan önce ellerimizi güzelce sabun ve suyla güzelce yıkayalım.
BOL SU İÇİN
Genel olarak soğuk havalarda günlük su alımı azalır. Soğuk hava nedeniyle susuzluk hissetmeyiz, bu nedenle fazla su içmeyiz, kaçınmanız gereken şey budur. Su, vücuttaki toksinleri atmaya ve hastalanmamızı önlemeye yardımcı olur. Sağlıklı kalmak istiyorsanız günde en az 2 litre su içmelisiniz. Hatta sıvı alımınızı artırmak için çorba ve kemik suyu bile içebilirsiniz.
SAĞLIKLI BESLENİN
Mevsiminde sağlıklı ve dengeli beslenin. Bu formda kalmanıza yardımcı olacaktır. Çinko ve D vitamini alım seviyesine özellikle dikkat edin. Bu iki besin, bağışıklığı artırmaya ve hastalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Daha fazla yapraklı yeşillikler, kepekli tahıllar, fındık ve meyve tüketin.
YETERİNCE UYUYUN
Yeterince uyumak, soğuk algınlığı ile savaşmak için çok önemlidir. Uykusuzluk vücudun virüsler ve enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırır. Yetreli oranda uyku çektiğimizde vücudumuz, enfeksiyon ve iltihabı hedef alan protein türleri olan sitokinleri üretir ve serbest bırakır. Bu nedenle, bağışıklık sisteminizi aktif tutmak için günde 7 ila 8 saat uyuduğunuzdan emin olun.
EGZERSİZ YAPIN
Egzersiz yapmak sadece kilo vermek veya kas yapmak için gerekli değildir. Bağışıklığı güçlendirmeye ve soğuk algınlığını önlemeye bile yardımcı olur. Araştırmalar, egzersizin, dolaşımınızı iyileştirdiği için bağışıklık hücrelerimizin vücudunuzda daha hızlı hareket etmesine yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu sayede vücudun, enfeksiyonla daha iyi bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Yürüyüş, koşu ve kuvvet antrenmanı gibi düzenli bir egzersiz rutini izleyerek aktif kalın.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...