Haberola.com’da yayınlanan bir eleştiriyi hoşgörü ile karşılamak yerine kişilik haklarına saldırdığını iddia edip Ersin Tokgöz’e dava açan Tuba Ünsal, Yargıtay’ın hukuk dersi niteliğindeki kararı ile eleştiri ve hakaret arasındaki farkı öğrenecek.
Tuba Ünsal son çocuğuna hamileyken şiş karnı ile yarı çıplak pozlar vermiş ve o pozları gündeme gelmişti.
Haberola.com da Tuba Ünsal’ın özünde çok yüce ve aynı zamanda çok özel bir durum olan annelik duygusunun bu şekilde PR malzemesi yapılmasını eleştirmiş, önceki hamilelik ve annelik deneyimlerini de kendi PR’ına dönüştürdüğünü anımsatarak “Tuba Ünsal yine bebeği üzerinden kendi PR’ını yapmaya başladı. İşte O Mide Bulantısı” başlıklı analiz yayınlamıştı. Analizin sonunda Ünsal’a bir çağrıda bulunan haberola.com “HABEROLA diyor ki; yeter… Allah Junior’u siz bağışlasın ama yazık… Bebekler kişilerin kendilerini pazarlama aracı değildir. O hamile göbeğinden kime ne? İlk çocuğunu o kadar sömürdün. Yetmedi mi? İnsan… Utanır.” demişti.
ELEŞTİRİYİ HAKARET KABUL ETTİ
O analiz üzerine avukatlarını harekete geçiren Tuba Ünsal tazminat davası açmış ve yerel mahkeme de Tuba Ünsal lehine karar vermişti. Ersin Tokgöz’ün avukatı Murat Sultansu karara itiraz etmiş ve dava Yargıtay’a gitmişti. Ve Yargıtay’dan beklenen karar çıktı.
YARGITAY’DAN DERS NİTELİĞİNDE KARAR
Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay karar gerekçesinde tam anlamıyla hukuk dersi verdi. Yargıtay kararında “Davacı hamilelik pozlarını basınla paylaşmış, davalı da buna istinaden eleştiri hakkını sert bir şekilde kullanmıştır. Davacı, dizi ve sinema oyuncusu olup magazin gündeminde yer alan, hayatı ve davranışları toplum tarafından merak ve takip edilen bir şahsiyettir. Bu nedenle hamilelik resimlerini basınla paylaşan davacının bu tür eleştirilere katlanması gerekir. Yayında yer alan sözler sert eleştiri kapsamında olup davacının kişilik haklarına saldırı teşkil etmediği sonucuna varılarak istemin tümden reddine karar verilmesi gerekirken, yanılgılı gerekçe ile davanın kısmen kabulüne karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.” denildi.
Yargıtay’ın kararını değerlendiren Avukat Murat Sultansu “Adalet yerini buldu. Ülkemizde gerçek gazetecileri koruyan bir hukuk var” dedi.
İşte Yargıtay’ın o kararı…
Kaynak: www.haberola.com
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |