Mazhar Gürgen Bayatlı'nın Florya Basınköy Camisi'ndeki cenaze namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Bayatlı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yıldırım, yaptığı hizmetlerin, hayırların, Bayatlı'nın en büyük kalıcı eserleri olmaya devam edeceğini ve genç kuşakların yolunu aydınlatacağını söyledi.
Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, görüşmeyle ilgili konuların gerek CHP gerekse AK Parti tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:
"Birkaç başlıkta görüşme gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu. Diğer bir konu terörle mücadele. Bir başka konu da FETÖ ile yapılan mücadele ve bu konudaki çalışmalarda bazı yanlışlar olduğuna dair duyumlar. Bu duyumları, kendilerine gelen bilgileri aldık. Tabii ki bunlar daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi büyük bir titizlikle değerlendirilecek. Eğer haksızlığa uğrayanlar olduğu tespit edilirse, bunlar telafi edilecek. Bir başka konu da bir süre önce mutabık kaldığımız üzere mini bir anayasa paketi üzerinde bir çalışma vardı. Buradaki çalışmalar bir noktaya geldi. Bu görüşmede Sayın Genel Başkana artık bu meseleyi son bir kez 'Genel başkanlar düzeyinde daha değerlendirelim ve mutabık kalınan bu hususlar konusunda anayasa değişikliğine gidelim' şeklinde önerimiz oldu. O da kabul etti. Görüşmeler bundan ibaret."
"Bir kez daha görüşme olacak mı?" sorusunu Yıldırım, "Bir kez daha görüşme olabilir çünkü MHP de aynı şekilde bu çalışmaları henüz tamamlayamadı. Ondan sonra bir görüşme daha yapabiliriz." şeklinde yanıtladı.
"Kilis'e bugün roket atıldı. Bu bölge için yeni önlemler alınacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Oradaki ölçü çok net, hududumuzun yüzde 100 güvenliği sağlanıncaya kadar. Niye biz oraya girdik? Bu nedenle girdik. Bu roketler geliyor, mala cana zarar veriyor diye biz Özgür Suriye Ordusu'na destek vererek, bölgeyi emniyet altına almak için oralara girdik. Bu çalışmalar hudutlarımız içerisinde, o bölgede yaşayan Karkamış, Gaziantep, Kilis, Çobanbeyli ve batıdaki bütün noktalara kadar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar... Ayrıca hudutlarımızdan terör amaçlı geçişler önleninceye kadar bu Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecek. Amacımız sınırlarımızın güvenliği, güneyde güvenli bir hat oluşturmak, buradan mülteci durumuna düşmüş olan Suriyelilerin geçip kalıcı olarak kendi topraklarına tekrar yerleşmelerini sağlamak. Bu ve buna benzer DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden hareketler beklenebilir ancak bunlara anında karşılık veriliyor ve gereği yapılıyor."
Başbakan Yıldırım, Kilis'te biri ağır olmak üzere 6 yaralının bulunduğunu belirtti.
"Suriyelilere vatandaşlık verileceğine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması olmuştu. Bu konuda yeni bir gelişme var mı?" şeklindeki soru üzerine ise Yıldırım, "Bu konuda yeni bir gelişme yok. Buradaki vatandaşlık verilme şartları belli. Yani vatandaşlığa hak kazanmış, herhangi bir suça karışmamış, karışık kuruşuk işleri olmayan, ülkemize katma değer sağlaması söz konusu olan mültecilere vatandaşlık verilebilir. Bu sadece mültecilere değil, dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize değer katacak, ülkemize katkı sağlayacak herkes için aynı şeyler geçerli." ifadesini kullandı.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...