Diyabetli hastalarda diyabetik olmayanlara göre C vitamini eksikliğinin daha yaygın olduğuna dair bazı kanıtlar vardır. Bu nedenle yeşil biber, dolmalık biber, kivi, turunçgiller gibi yüksek C vitamini içeren gıdalarla beslenmek çok önemlidir. Gıdalarla günlük ihtiyaç karşılanabilir. Ancak hastalık dönemlerinde muhakkak takviye C vitaminleri 2000 mg civarında alınmalıdır.
Selenyum
Selenyum hormon metabolizmasında, oksidatif streste ve inflamasyona (vücuttaki iltihaplanma) karşı korumada işlevsel bir rol oynar. Yüksek düzeyde serum selenyumun diyabet görülme sıklığı ve kronik komplikasyonlarını azalttığını bilinmektedir. Diyabetik hastalar düşük anti-oksidatif seviyeye duyarlı olduklarından, yeni koronavirüs ile enfekte diyabetik hastaların önlenmesi veya tedavisi için selenyum takviyesi yararlı bir seçim olabilir.
Çinko
Bağışıklık sistemi ve enfeksiyonlarla mücadelede önemli rol oynar. Çinko aynı zamanda insülin salınımını da düzenleyerek diyabetik hastalarda şeker dengesine katkıda bulunur. Antep fıstığı, badem, yer fıstığı, kabak çekirdeği gibi kuruyemişlerde bol miktarda bulunur. Hastalık dönemleri ve kış aylarında günlük 15 mg takviye olarak alınması uygundur.
Su
Diyabeti olanlar için yeterince su içmek özellikle çok önemlidir. Yeterince su içilmediğinde kan dolaşımındaki glikoz daha konsantre hale gelir. Gün içinde küçük bir susuzluk bile kan şekerini etkileyebilir. En az kilo başına 30 ml olacak şekilde yetişkinlerde yaklaşık olarak 2-3 litre günlük su tüketimi idealdir. Mükemmel olan, sabah kalktıktan sonra 2-3 bardak ılık suyla güne başlamaktır. Bunun dışında öğün aralarında yaklaşık iki bardak su içilmeli ve gün boyunca en az 8 bardağa tamamlanmalıdır.