4-Yaşamsal öneme sahip testleri aksatmayın
Rahim ağzı kanserinin erken teşhisinde yıllık PAP Smear testi büyük öneme sahiptir. Yine kolon kanseri için dışkı ve kan testlerinin yanı sıra kolonoskopi hayati öneme sahip testler arasındadır. 40 yaşı geride bıraktıysanız bu testleri hayatınızın kalan yarısının rutinleri arasına yerleştirmelisiniz.
5-Kalsiyumla dost olun kemiklerinizi koruyun
40'lı yaşlarda kemik erimesi dediğimiz osteoporoz yavaş yavaş başlar. Düzenli spor ve egzersiz, kalsiyum miktarını artırmak, güneş ışınlarından doğru şekilde faydalanmak bu süreci daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olabileceği gibi doktorunuzun önerisiyle kalsiyum takviyesi de alabilirsiniz.
6-Vücudunuzu ve beyninizi beslemek için protein tüketin
Protein vücut tarafından dokuları onarmak ve inşa etmek için kullanılır. Aynı zamanda kasların, kemiklerin, kanın ve cildin yapı taşıdır. Günde iki kez protein yapıtaşı olan amino asitlere sahip yiyecekler tüketmek, beyindeki ruh halini yükselten nörotransmitter seviyelerini artırır. Bu da depresyon belirtilerini ortadan kaldırır ve hafızayı güçlendirir. 40 yaşından sonra vücut daha fazla kas kütlesi kaybetmeye başlar. Protein tüketimi bu kaybın yarattığı yıkımı da ortadan kaldırır.