Star yazarı Fadime Özkan, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ile konuştu.
YSK’nın İstanbul seçimini yenileme kararı, durulmayan siyaseti bir kez daha hareketlendirdi. Bu süreçte denklem ve düzlem değişti mi, sonuç ne olur, diye sorduğumuz GENAR Başkanı İhsan Aktaş peş peşe gelen açıklamaları da değerlendirdi.
“Sayın Abdullah Gül ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nun tutumunu aşan, daha derin bir problemle karşı karşıyayız. CHP’liler tek parti dönemi, 60 ihtilali, Menderes’in idamı, Refah’ın kapatılması, Deniz Gezmiş’in idamı gibi konulardaki tutumlarını hala savunur. Mağlupların ezilmişliği ve körfez vatandaşlığı zaviyesinden meseleye bakan sadece bu iki siyasetçi olsa, öpüp başımıza koyarız. Makbul olmayı hala batıdan bekleyen, ona öykünen bir yaklaşım var ve bu ezilmişlikten medeniyet çıkmaz”.
Özkan, Aktaş'a yönelttiği soruları ve bunlara karşılık aldığı yanıtları, "AK Parti’nin hizmetleri bu seçimi almaya yeter" başlıklı yazısından o bölümler şöyle:
- Erdoğan 15 yılın ardından iki yıl önce metal yorgunluğu teşhisi koydu partiye. Hala uyarılar yapıyor. AK Parti kendi tarihi içinde hangi evrede?
AK Parti’de siyaseti bilen insanlar daha çok Refah Partililerdi. Partinin halk desteğini sürekli arkasında görmesi AK Parti’de yeni partililerin yetişmesi zeminini ortadan kaldırdı. Geçmiş dönemlerde her figür AK Parti’de en üst düzeyde yöneticilik yapabilirdi. Şimdi zor bir dönem. Ya kağıttan kaplanlarla gerçek siyasetçiler yer değiştirecek ya ilk zorlukta kağıttan kaplanlar kendiliğinden tasfiye olacak. AK Parti gibi kendi kadrolarını sürekli yenileyen partinin sürekli insan ve yönetici yetiştiren bir aygıta dönüşmesi lazım. Yetişmiş kadrolar yaşlandı. Yeni nesil siyasetin gerçek ve zor taraflarını bilmiyor. Bu durum AK Parti için hala ağır bir sorun fakat aşılamaz değil. Metal yorgunluk belediyeler kadar partinin bütününü ilgilendiriyor.
- Ne yapmalı AK Parti?
AK Parti rasyonel bir parti, lideri de rasyonel. Meseleleri halkın önünde tartışan, halkı bilgilendiren bir parti. Bundan sonraki hayatını 12 Eylül öncesi partiler gibi sürdüremez. Başta ekonomi ve parti içi meseleler olmak kaydıyla Erdoğan danışmanlardan ve bilgi verenlerden bağımsız olarak doğrudan halkta oluşan endişeleri ve eleştirileri ele alarak partinin geleceğini yeniden şekillendirmelidir. Bugün siyasi meseleleri yoğun şekilde konuşan kamuoyu son kertede şu soruyu sormaktan kendini alamıyor ‘acaba Reis’in bu meseleden haberi var mı”… Çünkü bugüne dek haberi oldu ya da hissetti Erdoğan. Vatandaşlar da bunu biliyor ve bekliyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...