Şaka Günü, her yıl 1 Nisan tarihinde kutlanır. Farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler içeren 1 Nisan Şaka Günü, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır. İnsanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir. İşte, arkadaşlarına yapabileceğiniz eğlenceli 1 Nisan şakaları ve 'Şaka Günü' olarak geçen bu günün tarihi!
En güzel şakalar
Bulaşık süngerlerini çikolatalı sosla kaplayıp, yılın hayal kırıklığı şakasını deneyin!
Halının haltına pıt pıt paketleme malzemesinden koymak çok etkileyici bir zeka ürünü.
Yine bir hayata küstürme şakası daha! Bulabileceğiniz herhangi bir iştah açan tatlının için bir şırınga yardımıyla mayonezle doldurun!
Sosis ve ucuz takma tırnak! Evin bir yerlerine bunlardan bırakabilirsiniz ya da acımasızlaşım parmağım koptu şakasına kadar gidebilirsiniz.
Kendi kafanızın fotoğrafını bir fotoğraf kağıdına bastırarak tercihen içinde turşu suyu olan bir kavanoza koyup bir süre ev arkadaşınızın telefonlarını açmayın. Kalp rahatsızlığı olan dostlarınıza yapmamanızı tavsiye ederiz.
Kız arkadaşınızın saç rengine uygun bir postiş bulun ve onun en değerli parçasını kesmiş gibi yapın.
Kola şişesi içine kahverengi jöle koyup kesilip yenilebilen bir kola şişesi de denemek mümkün.
Uyuyan arkadaşınızı diş macunuyla bir Rock Star'a çevirebilir, hatta ona ufak bir uyku solosu yaptırarak videoya alabilirsiniz.
Gerçek kötülük için cips paketinin için brokoli ya da havuç da doldurabilirsiniz.
1 Nisan Şakası'nın tarihi
1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Nisan 1’in tarihi hakkında her kültürde farklı bir efsane bulunur. Bunlar içerisinde en yaygın olanı ise Fransa’ya ait olanıdır. Fransızlar bu güne Poisson d’avril derler, yani Nisan Balığı. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocak’a aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı yılın ilk günü olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise Nisan Balığı denmeye başlanır.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |