TURKTIME / Eski zamanlarda insanlar dişlerini temizlemek için belirli bitkilerin dallarını kullanırlardı ve bu gelenek birçok yerde hala takip edilmektedir.
Ayurvedik yöntemleri kullanan kişilerin ağız hijyeni ile modern fırçalama yöntemini kullananlar arasında büyük bir fark vardır. Ayurvedik yöntemi kullanan kişilerin diş çürümesi problemi yaşama olasılığı daha düşüktür. Peki eski fırçalama yöntemi neden modern yöntemden daha iyidir?
Eskiden insanlar dişlerini temizlemek için acı bitkilerin dallarını kullanırlardı. Acı tadı olan dalın antimikrobiyal özellikleri, ağzın mikropsuz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olurdu. Keskin bir tada sahip otlar, toksinleri ağızdan atar ve ağız kokusuyla da savaşırdı. Leylak, İncir ve Mango dalları gibi...
NASIL KULLANILIRDI?
Dal, 25 cm uzunluğunda ve kolayca tutabilmeniz için parmaklarınız kadar kalın olmalıdır. Dalı fırça olarak kullanmak için önce ucunu çiğnemeniz ve ardından yavaşça dişlerinizi fırçalamalısınız.
Günümüzde, bitkilerden yapılmış diş macunları piyasada mevcuttur. Bitkisel diş macunları kimyasal içermediği için rahatça kullanabilirsiniz. Kimyasal yüklü süslü diş macunlarından çok daha iyidirler.
DİŞLERİNİZİ FIRTÇALAMANIN DOĞRU YOLU
Bilime göre, dişlerinizi en az iki dakika düzgün bir şekilde fırçalamalısınız. Ağzınızın her köşesini kısa ve nazik hareketler iyice temizlemelisiniz. Özellikle diş boşluklarının arasını temizleyin ve düzgün bir şekilde temizlemek için dalları dairesel hareketlerle hareket ettirin.
DİL KAZIMA
Ayurveda bile dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra dili kazımanızı önerir. Kazıma, ağız hijyeni sürecini tamamlar. Kötü kokudan sorumlu olan dildeki kir tabakasının veya birikintinin giderilmesine yardımcı olur. Ağzınızı da taze hissettirir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...