Vücudun yaşam fonksiyonlarının başında gelen böbrekler sırtın sağ ve sol kısmında bulunur. Mesane ve üreter gibi vücuttan çıkan atıkları taşıyan sisteme bağlıdır. Böbrekler kandaki suyu, asitleri ve atıkları temizler. Ayrıca filtreme göreviyle gerekli olanları depolar. Çeşitli nedenlerden dolayı ağrıyan böbrekler yaşam kalitesini sıfırlar.
Adeta vücudun yaşam kalitesini belirleyen böbreklerde görülen olumsuz herhangi bir durum sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Kaburga kemiklerinin altında olan böbreklerin işlevselliği bozulduğunda;
-Kişinin gün içinde çabuk yorulması
-İdrarın renginde koyuluk
-El ve ayaklarda dengesiz şişlikler
-Kanda yüksek basınç
-Nefes alış verişte dengesizlik
-Kötü kokulu nefes ve tat almada sıkıntılar meydana gelir.
BÖBREKLERE İYİ GELEN YİYECEKLER
SOĞAN
Vücutta bakterilerin birikmesini önleyen soğan, mesane yoluyla da atıldığında böbreklerde atık olarka kalmasını da önler. Tıpkı bir antibiyorik gibi vücuttan kolayca atılmasını sağlar.
LAHANA
Sıvı bakımından zengin olan lahana yüksek oranda B vitamini kompleksi bakımından zengindir. Bu sayede böbreklerin işlevselliğini etkiler. B vitaminleri organların hücrelerini artırarak daha sağlıklı çalışmalarını sağlar. Özellikle hücrelerin hızla yenilenmesini ve daha genç görünmesi için gereklidir.
ZEYTİNYAĞI
Doymamış yağın tüketilmesindeki en büyük faydalardan biri böbrekleredir. Böbrek sağlığı için uzmanlar tereyağı ve ayçiçek yerine zenytinyağını önerir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı, böbreklerin üst bezlerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
SARIMSAK
Tıpkı soğan gibi sarımsakta antibiyotik özelliklere sahiptir. Bu bakımdan o da vücuttan atılan atıkları böbrekte birikmesini önler.
YUMURTA AKI
Böbrek hastalarına uzmanların en çok önerdiği besinlerin başında gelir. Fosfor bakımından zengin olan yumurta akı, böbrek tedavisini hızlandırır.
KIRMIZI ÜZÜM
C vitamini bakımından zengin olan kırmızı üzüm, vücuttaki iltihapları azaltır.
KARNABAHAR
Güçlü lif kaynaklarından biri olan karnabahar, özellikle kış aylarında böbreklerin hasar almasını engeller.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |