Özellikle küresel çapta sağlıklı ile ilgili bir durum olduğu vakit, Dünya Sağlık Örgütü öne çıkar. Bu sebepten dolayı internet üzerinden de bu örgüt hakkında bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Sağlık konusunda dünya çapında belli başlı görevleri vardır ve bu görevler ortak biçimde ve etkin şekilde yürütülür.
Dünya Sağlık Örgütü aynı zamanda kısaca DSÖ olarak bilinir. Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak görev yapan, toplum sağlığı konusunda uluslararası çalışmalar gerçekleştiren bir örgüttür. Özellikle küresel açıdan yaşanabilecek olası tehlikelere karşı, dünya çapında bir çalışma gerçekleştirir. Üye olan ülkeler kapsamında toplanmış olan mali kaynak üzerinden dünyanın değişik yerlerinde görevlerini yerine getirir.
DSÖ'NÜN GÖREVLERİ NELERDİR?
En çok merak edilen konular içerisinde Dünya Sağlık Örgütü'nün görevlerinin ne olduğudur. Maddeler halinde bu örgütün görevlerinin ne olduğu konusunda bilgi vermek mümkün.
- Sağlık alanında her türlü bilgiyi sunmak.
- Sağlık açısından tavsiyeler vermek ve yardım yapmak.
- Aydınlatılmış bir kamuoyu oluşturmak.
- Hastalıkların, ölüm nedenlerini araştırmak ve buna göre sağlık açısından sonuç elde etmek.
- Hastalıkların sebebini ortaya çıkarmak ve buna bağlı olarak çare üretmek.
Bu şekilde görevleri ile beraber Dünya Sağlık Örgütü günümüzde en önemli yapıdır.
HANGİ ÜLKELER ÜYE?
Birleşmiş Milletler'e bağlı olan Dünya Sağlık Örgütü kapsamında 26 üye ülke bulunmaktadır. Bunlar içerisinde başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri, Çin, Rusya ve Japonya gibi pek çok önemli ülke yer alıyor. Aynı zamanda 1948 yılında gerçekleştirilen imza ve anlaşma ile Türkiye de Dünya Sağlık Örgütü'ne katıldı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...