E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fenerbahçe'den 'Zemin' Açıklaması! 

Ömer Temelli, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bozulan zeminiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmaları anlattı.

10.02.2010 - 09:43
Fenerbahçe den  Zemin  Açıklaması!

Fenerbahçe'nin stattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Temelli, statta saha içinde düzenlediği basın toplantısında, stadın yakınından geçen dere nedeniyle bugüne kadar yaşadıkları sıkıntının çözüldüğünü, bundan sonra yapacakları her çalışmanın, sahanın düzelmesi için artı olacağını ifade etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemini için 3 ana problemin bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin sahanın bulunduğu yerin coğrafi konumundan kaynaklandığını anlatan Temelli, şöyle konuştu:

''Yakınımızda bir dere var. Stadın altına su gelişini bugüne kadar maalesef engelleyemedik. Fakat şu anda belediyenin yaptığı çalışmalarla bu halloldu. Bundan sonra da 2 problem kalıyor. Birincisi sahanın havalandırılması. Çünkü yazın 70-75 dereceye çıkan sıcaklıklar oluyor ve çimi öldürüyor. Kışın da sahanın büyük bölümü güneş almıyor. Bu sorun yalnız bu sahada değil, kapasitesi 40-50 bin ve daha üzeri olan bütün statlarda var. Bu problemi aşmanın yolu da şu anda sahada uygulanan Hollanda'dan gelen aletler. Çimin kökünün uzamasını ve sahada tutunmasını sağlıyorlar. Bu bir zaman meselesi. Bu aletleri getirdik, ancak 1 haftada düzelmiyor. 1-2 aylık, belki de 3 aylık bir süreç. Bunun sonunda sahamız dört dörtlük hale gelecek. Sezon sonunda ise sahanın alttan ısıtmasını ve havalandırmasını yapacağız. Sahamız hem alttan ısınacak, hem havalanacak, hem gübrelenecek hem sulanacak, hem nemi alacak bir sistem getiriyoruz.''

Bugüne kadar doğru sistemi bulmaları gerektiği için bunları yapamadıklarını ifade eden Fenerbahçeli yönetici, ''Geçen yıl yapsaydık bir kısmına sentetik çim çekecektik. Bu da zemini sertleştirecekti. Real Madrid tarafından bu sene bu kaldırıldı. Artık herkes normal çime döndü. Çimin altına ısıtma ve havalandırma sistemini yapıyor'' diye konuştu.

Bu sistemi süre yetmeyeceği için daha önce yapamadıklarını belirten Temelli, ''Çimi iki haftalık sürede değiştirebiliriz, fakat bunun da yüzde yüz garantisi yok. Garantiyi veren firma da yok'' dedi.

Büyük takımların bütün bu sistemi kurmasına rağmen her yıl sahalarının zeminini değiştirmek zorunda kalabildiğini vurgulayan Temelli, ''Bu yıl geçen yıla nazaran yaklaşık 2-3 kat fazla yağış aldık. Maalesef yağışlar maç günlerine denk geldi. Bozulan çimin kökü çok uzun olmadığı için yerine yenisini gelmesi mümkün olmadı, gecikti. Ama bundan sonra her geçen gün saha daha iyiye geçecektir. Mayıs ayında komple kaldırıp gerekli önlemleri alacağız. Bu sahada geçen yıl UEFA Kupası final maçı oynandı. Finalden evvel de yağışlardan dolayı kötüydü, fakat bu kadar yağmamıştı. Önümüzdeki yıl inşallah hiçbir problemimiz olmayacak. Mart ayının ilk haftasında, sahamız inşallah eski haline dönecektir'' şeklinde konuştu.

Soru üzerine Temelli, şu anda sahada uygulanan yapay güneş ışığı yaratan sistemin maliyetinin yaklaşık 400 bin Avro olduğunu, sezon sonundaki çalışmalarla, 1 milyon Avro'nun üzerinde bir yatırım yapılacağını bildirdi.

Kullandıkları yapay güneş ışığı sisteminin Güney Afrika'daki dünya kupası organizasyonunun oynanacağı statlarda da kullanılacağını kaydeden Temelli, dünyada 42 statta kullanılan bu sistemle Real Madrid, Barcelona ve Bayern Münih'in de çalıştığını anlatarak, ''Hızlandırmak için bu sisteme iki ek daha getireceğiz. Aynı zamanda bu sistem sahanın üzerinde bulunan iki kutu ve çatıya konulan uydu sistemiyle Hollanda'dan sahanın durumu takip ediliyor. Hollanda sahanın durumuna göre aletleri yönlendiriyor. Merkezden yönetiliyor. Tamamen Hollanda'ya bağlanmış durumdayız'' diye konuştu.

Yeni yapılacak çalışmalardan sonra maç oynanmadığı zamanlarda bu sistemi uygulayacaklarını bildiren Fenerbahçeli yönetici, şu anda 24 saat çalışıldığını, çim köklendikten sonra çalışmaların günde 4-5-6 saatte gerçekleştirileceğini belirtti.

Bir soru üzerine de Temelli, ana sıkıntının giderilmesi için bugüne kadar beklediklerini anlatarak şunları kaydetti:

''Ana sebebin giderilmesi için bugüne kadar bekledik. Bu belediye ile yaptığımız çalışmaydı. Kadıköy Belediyesi bütün önlemleri aldı. Geçen yıl yapacağımız bir çalışma yine işi çözmeyecekti. Geçen yıl garajı da su basmıştı. Şimdi artık olmuyor. Bundan sonra da olmayacak. Dereden gelen bir zafiyet vardı. Sahada yağmur suyu gitsin diye delik açıyorduk. Artık o işler bitti, o iş çözüldü. Bundan sonra yapacağımız her şey bize artı getirecek. Drenajımız mükemmel. Hiçbir sıkıntı yok. Çim ve altındaki 30 santimlik kum tabakası değişecek.''

Bu arada Temelli, basın toplantısının ardından gazetecilerle yaptığı sohbette yöneltilen sorulara da yanıt verirken, yeni sezon için stadın farklı noktalarında da düzenlemeler yapacaklarını, kale arkası tribünlere loca projelerinin bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'in 2016 Avrupa Şampiyonası adaylık başvurusunda statlar arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yer almamasının nedenleri arasında otopark sorununun olduğunun ifade edilmesi üzerine Temelli, böyle bir sorunlarının bulunmadığını kaydetti.

Öte yandan, Temelli'nin toplantısının ardından basın mensuplarına dağıtılan dosyada, sahada şu anda uygulanan SGL konseptinin Avrupa'da uygulandığı statlar ve sistemin faydalarını içeren bilgilerin yanı sıra bu yılın ocak ayında Marmara Bölgesi'nin aldığı yağış oranlarını gösteren bilgiler yer aldı.

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
fatma gürman 7 Şubat 2010 Pazar 12:24

çürüme hadisesinde iki yönlü birbirine zıt hareket vardır.biri çürümeyi hızlandırma yönünde öbürü geciktirme erteleme yönünde.çürüyen örganizmada çürümenin biran önce olup bitmesi yeğdir.zira gübre olur yeni organizmaların büyümesine besi yeri olur.çürümenin ertelenmesi ise olumsuzluğun kronikleşmesi demektir acının üzüntünün daha uzun süre devamı anlamındadır,işkence yani.çürüme başlamışsa organizmada geriye dönüş yoktur.o halde biran evvel bitmesi için kullanalım tercihimizi.

Yorumu oyla      18      10  
demokrat 7 Şubat 2010 Pazar 01:08

sayın basın burda şu gerçeğide söyleseniz nasıl olu racaba 4 .parti konumunda demokrat parti var ve gittikçe oylar yükseliyor.bu kadar oyu yoktu.siz doğruları yansıtırsanız halk daha bilinçli oy atar.

Yorumu oyla      18      10  
KİLİT PARTİ... DEMOKRAT PARTİ ...KIRAT 7 Şubat 2010 Pazar 01:00

olacak..kıratın baraj derdi yok..ölüsü bile 29 martta 1.4 milyon oy aldı..%3.9..BABATÜRK DEMİREL tam destek teknik direktörümüz..50 yıl siyasette haram yemeyen tertemiz ehil bilge kişi genel başkCİNDORUK e.b.bakanımız m.yılmaz..sahaya çıkınca kırat meclise akp muhalefete hesaba yüce divana..MERKEZ..atatürkçü cum.demokrat.çiftçi köylü emekli esnaf işçi işsiz TÜRKİYE TEK YÜREK diyen kıratta birleşecek..

Yorumu oyla      18      10  
IMF ci AKP 6 Şubat 2010 Cumartesi 18:35

yüce divandan AKlanmadan koalisyon ortağı olmamalı. AKP ye yapılacak en hayırlı iş yüce divanda AKlanmasıdır. malum isminin başına AK konarak AK olunmuyor

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:28

Mhp+Chp+İttifak,hükümeti rahat bir şekilde kurarlar.Yazın bir kenara.MECLİS DIŞI KALAN SİYASİ PARTİLER,seçim ittifakı yapmazlarsa vebal altında kalırlar.İttifak en az 40 milletvekili çıkarır.Tecrübeli siyasetçiler bu işi haladecektir.Tek çözüm budur.

Yorumu oyla      18      10  
terazi 6 Şubat 2010 Cumartesi 15:18

Türban niye gündeme sürüldü,anlamayan kaldı mı?

Yorumu oyla      18      10  
SAMİM TÜRE (****) 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:43

Ne anlamazsını yahu...size dünde yazdım AKP harflerini genel seçimlerden sonra sadece alfabede göreceksiniz.bunlar sandıktan çıkamayacak baraja takılacaklar,hala hayal aleminde AKP kooliasyınundan bahsediyorsunu..AKP Addliye koridorlarında kooliasyon yapacak...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daum Farklı 11 Denedi
F.Bahçe, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Bursaspor'la yapacağı rövanş ...
Galatasaray'dan 3 Yeni İsim
Ara transfer dönemi şampiyonu G.Saray yeni sezon çalışmalarını şimdiden başlattı.
Fenerbahçeden Tekme İsyanı
Neredeyse her maçta kasti sertliklere maruz kaldıklarını ileri süren Fenerbahçeli ...
 
Engelli Tribünü Yapılacak
Türkiye Futbol Federasyonu, statlarda engellilerin maç izleyebileceği ...
Kadıköy'ün Bilinmeyenleri
Saracoğlu'nu en iyi bilenlerden biri olan Vedat Bayram, "Ultraviyole sadece ...
Aslan Pişman mı?
Yönetim ve Rijkaard yıldızları getirirken verdikleri sözden dönemiyor.
 
Cimbom Büyük Operasyonda
Galatasaray Yönetimi uzun süredir üzerinde çalıştığı büyük operasyonda son aşamaya geldi.
Polat Oyunculara Patladı
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Kayserispor karşısında kaybedilen 2 puanın ...
Kadıköy'de Kazanmayı Allah Nasip Etmiyor
İstanbul BŞB'li futbolcu Okan Buruk, 10 yıldır Galatasaray'ın Kadıköy'de ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Sağlık
ygs sonuçları
yunanistan
ygs soru ve cevapları
kardeş
işte benim stilim
Şota Arveladze
Nuran