İthal çöp ve karbon emisyonu konusunda eleştirilen Türkiye hava kirliliği konusunda kötü not aldı. Küçük partiküllerden kaynaklanan hava kirliliğine maruz kalanların oranı OECD ülkeleri arasında önemli oranda düşerken Türkiye’de artış gösterdi.
OECD ÜLKELERİNDE YÜZDE 14 TÜRKİYE'DE YÜZDE 27
Türkiye, OECD üyeleri arasında 2.5PM olarak adlandırılan küçük partikül kaynaklı hava kirliliğine en fazla maruz kalan ikinci ülke oldu. Türkiye’de halkın yüzde 27’si hava kirliliğine maruz kalırken bu oran OECD ülkelerinde yüzde 14. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında 2019 yılı verilerine göre hava kirliliğine en fazla maruz kalan ülke yüzde 27 ile Güney Kore. Türkiye de aynı oranla ikinci durumda. Küçük partiküllerden kaynaklanan hava kirliliğine maruz kalanların oranı OECD ülkeleri arasında önemli oranda düşerken Türkiye’de az da olsa artış gösterdi. Türkiye, OECD üyeleri arasında 2.5PM olarak adlandırılan küçük partikül kaynaklı hava kirliliğine en fazla maruz kalan ikinci ülke. Türkiye’de halkın yüzde 27’si hava kirliliğine maruz kalırken bu oran OECD ülkelerinde yüzde 14.
GÜNEY KORE İLE LİDERLİĞİ PAYLAŞIYORUZ
OECD’nin 2019 yılı verilerine göre hava kirliliğine en fazla maruz kalan ülke yüzde 27 ile Güney Kore. Türkiye de aynı oranla ikinci durumda. Finlandiya, İsveç, Estonya, Yeni Zelanda ve İzlanda yüzde 6 ile en iyi durumda bulunan ülkeler. 2019 yılında '2.5PM' olarak adlandırılan küçük partikül kaynaklı hava kirliliğine maruz kalanların oranı diğer bazı ülkelerde şöyle: İsrail yüzde 19, İtalya yüzde 16, Yunanistan yüzde 14, Almanya yüzde 12. İngiltere yüzde 10 ve ABD yüzde 8.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...