İşte kabak çekirdeğinin faydaları...
Kilo vermeye yardımcı
Kabak çekirdeği bitkisel protein kaynaklarına göre daha yüksek oranda protein içerir. Doğru miktarda kullanıldığında kilo vermeye yardımcıdır. Tüketim miktarını günde bir avuç olarak ayarlamak yeterli olacaktır.
Depresyon düşmanı
Çinko eksikliğinden kaynaklanan depresyonun önüne geçebilir çünkü kabak çekirdeği çinko açısından çok zengin besin bir kaynağıdır. Ayrıca sağlıklı yağlar içerdiğinden beyni rahatlatır.
Kalp sağlığı destekçisi
Çekirdekler kalbin sağlıklı kalmasını sağlayacak iyi bir antioksidan, çinko, magnezyum ve yağ asitleri kaynağıdır. Kolesterol seviyelerini ve yüksek tansiyonu dengeler. Kan damarlarının gevşemesini sağlar. Kan basıncını düşürerek kalbi korumaya yardımcı olur.
Saç bakımına birebir
Kabak çekirdeği, içerdiği omega-3 yağ asitleri, çinko, kükürt, A, K ve B vitamini ile saç ve saç derisi için mükemmel bir kaynaktır. Kabak çekirdeğinin günlük dozda tükettiğinizde saçlarınıza parlaklık verir. Saçların dökülmesini yavaşlatarak uzamasını destekler.
Cildin gençleşmesine yardımcı
Balkabağının bu tohumları içerdiği E vitamini ile güçlü bir antioksidandır ve cildi güçlendirir. Omega-3 yağ asitleri ve A vitamini ise cilt hücrelerini yeniler ve cilt sorunlarını en aza indirir. Ciltteki hasarlı doku ve hücreleri onarmaya yardımcı olur.
Lif deposu
Kabak çekirdeğinde bolca lif bulunur. Lif içeriği yüksek olduğundan, şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi rahatsızlıklara yakalanma oranını düşürür. Karaciğeri korur. Lifçe zengin olduğundan diyet listelerinde de kullanılabilir.
Omega-3 kaynağı
Kabak çekirdeğinde bol miktarda bulunan Omega-3 vücutta kanın düzenli akmasını sağlar, kötü kolesterolü düzenler ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korur. Ayrıca kanserle mücadele eder.
Antioksidan bakımından zengin
Antioksidanlar iltihaplanmayı azaltır ve hücreleri zararlı serbest radikallere karşı korur. Bu özelliği ile vücudu birçok farklı hastalıktan koruyarak hastalıklara koruyucu kalkan etkisi yaratır.
(Kaynak: Hürriyet)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...