E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Katil Devlet Durmuyor! İsrail'in Gazze'ye saldırılarında beş günde 121 Filistinli öldü, 815 kişi de yaralandı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında beş günde 121 Filistinli öldü, 815 kişi de yaralandı. Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu, Gazze'den ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına yardımcı olunacağını duyurdu. Arap Birliği de toplanıyor.

12.07.2014 - 09:44
Katil Devlet Durmuyor!

Katil Devlet Durmuyor!

İsrail'in, pazartesi gününden bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarında, ölü sayısının 121'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'dan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya beldesine düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlenen saldırıda ise 4 kişi yaralandı. 

ASKERİ MAHKEME VE İSLAM BANKASI VURULDU

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısındaki askeri mahkemeye ait 3 katlı bir bina ile Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki Ulusal İslam Bankası'nın merkez binasına düzenlediği hava saldırısında  binalar tamamen yanarken, çevredeki bazı evlerde de ciddi hasar meydana geldi.

Gazze'deki tıbbi kaynaklar, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Son saldırılarda ölenlerle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 121'ye, yaralananların sayısı ise 815'e yükseldi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

İSRAİL'E ROKET SALDIRISI

Gazze'den atılan bir roketin İsrail'in güneyindeki Beersheva (Bi'r Seb'a) kentinde bir eve isabet etmesi sonucu 2 İsrailli'nin yaralandığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada; "Gazze'den atılan füze Beersheva'daki bir eve isabet etti. Olayda 2 İsrailli hafif yaralandı. Ev büyük hasar gördü" denildi.

Açıklamada, çok sayıda güvenlik gücünün olay yerine intikal ettiği belirtildi.

ARAP BİRLİĞİ TOPLANIYOR 

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Arap Birliği dışişleri bakanlarının, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek üzere toplanacağını bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı VAFA'nın haberine göre, Arabi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı telefonla arayarak, İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere Arap Birliği dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmeye karar verdiklerini belirtti. Arabi, toplantının ne zaman yapılacağına dair bilgi vermedi.

Haberde, Abbas'ın da Arabi tarafından düşman İsrail'e karşı alınan bu kararı memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Ramallah'ın farklı yerlerinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 14 kişinin yaralandığı, onlarca kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Filistinlilerin, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Beytullahim kentinin kuzey girişindeki askeri noktaya taş atması üzerine çatışma çıktı. Askerlerin gerçek mermi ile ateş etmesi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sonucu 2 Filistinli yaralandı, onlarcası gazdan etkilendi.

Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kentinin farklı bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada da onlarca kişi askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkiliyye kentindeki tıbbi kaynaklar da kentin girişindeki askeri noktaya taş atan onlarca Filistinliye askerlerce, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası ile karşılık verildiğini kaydetti. Olayda 2 kişinin yaralandığı onlarca kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasında onlarca Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda ise 10 kişi, askerlerin kullandığı plastik mermiyle yaralanırken, çok sayıda kişi göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

İSRAİL, GAZETECİLERE SALDIRDI

Bu arada Kalendiya askeri kontrol noktasında çıkan çatışmalarda İsrail askerleri, AA ekibinin de aralarında bulunduğu basın mensuplarının araçlarına saldırdı.

Ramallah'taki AA foto muhabiri Muaz Hamid, "İsrail askerleri, direkt basın mensuplarının araçlarına saldırdı. Saldırıda, aracımın arka camı kırıldı" dedi.

Hamid, askerlerin, çatışmaların sona ermesinin ardından olay yerini terk eden araçlara göz yaşartıcı gaz bombası kullandığını ifade etti.

KUDÜS BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'nun internet sayfasından yayımlanan duyuruda, “Gazze'den çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirmenin yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimizle veya Kudüs Başkonsolosluğumuzla veya Bakanlığımızın 24 saat hizmet vermekte olan Konsolosluk Çağrı Merkeziyle irtibata geçmeleri rica olunur” denildi.

Gazze’de 120 Türk vatandaşı bulunuyor. Bunlardan bir kısmı sivil toplum kuruluşlarında çalışanlardan, bir kısmı da Filistinlilerle evlilik yoluyla Gazze’ye yerleşen Türklerden oluşuyor.
aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 12 Temmuz 2014 Cumartesi 14:47

nerde o bir zamanlar bir bez parcasi icin cuma günleri cami cikislarinda bögüren akkahpeler! niye gik'lari cimiyor! yahudilestiler mi yoksa sahipleri gibi!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröristlere Ağır Darbe!
Irak'ta son üç gün içerisinde 200 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtiliyor. ...
Kapanın elinde kalıyor!
Peşmerge güçlerinin, Kerkük kentinin Bayhasan bölgesindeki petrol kuyuları ...
Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı!
Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Pişkinliğin böylesi!
İsrail Başbakanı Netenyahu, Filistin’e saldırılar ve ölümler devam ederken ...
İsrail 300 bin Gazzeli'yi telefonla tehdit etti!
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail ...
Üretilen her 3 gıdadan biri yenmeden çöpe atılıyor!
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO), tüketim için üretilen ...
 
Rusya Küba'nın 32 milyar dolar borcunu sildi!
Rusya Devlet Başkanı Putin, Küba Cumhuriyeti'nin Sovyetler Birliği'ne ...
Gazze'de halk yiyecek ekmek bulamıyor!
İsrail'in 2006 yılından bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de, yoğun ...
İsrail-Hamas ateşkesi için 4 arabulucu ülke çalışıyor!
İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için 4 ülkeden arabulucuların ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Gençlerbirliği
Güney Kore
İsrail
AB
Adana Demirspor
madenci
Slaven Bilic
deprem