Van'da açılan dans kursunda bir araya gelen çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, tango ve salsa danslarıyla günün stresinden uzaklaşıyor.
Kültür, sanat, dil ve yaşamın farklı alanlarında eğitim veren özel bir sanat akademisi, verdiği hizmetle kentin sosyal yaşantısına renk katıyor.
İki ay boyunca haftada üç saat ders alan 40 kursiyer, kurs sonuda tango ve salsa yapmayı öğreniyor. Kurs sonunda kursiyerler için tango ve salsa geceleri düzenleniyor.
Akademi Müdürü Selahattin Doğrul, kente dair ön yargıları kırmak ve ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla akademiyi açtıklarını söyledi.
Doğrul, şöyle konuştu:
"İlk başladığımızda çok iyi olmasa da süreçle bu kültürü kente oturtmayı başardık. Batıdaki doğu algısının değişmesi bizim için çok önemliydi. Burada oluşturduğumuz kurum, Türkiye'de belki de benzeri olmayan donanımlı bir kurumdur. Buraya gelen misafirlerimiz çok şaşırıyor. Doğu'da sadece çatışmanın olduğunu, sosyal yaşantının hiç olmadığını düşünen birçok insan var. Böyle bir algı oluşturulmuş. Bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Kente yolu düşen insanların batıdaki birçok ilden çok daha iyi koşullarda sanat ve dans yapma imkanı buluyor."
Sanat ve müziğin evrensel olduğunu düşünen bir kurum olduklarını anlatan Doğrul, kentte insanların farklı kültürlere açık olmasını önemsediklerini, sanat merkezlerinin de böyle bir görevinin olduğunu dile getirdi.
Van'ın Çatak ilçesine 4 ay önce aile hekimi olarak atanan ve akademide tango eğitimi veren Selin Bayburt, tangoyu beş yıl önce İstanbul'da öğrendiğini, ilk başta Van'da verilen bu hizmet karşısında çok şaşırdığını ifade etti.
Tango vizyonunun Van ya da İstanbul'dan bağımsız, marjinal bir vizyon olduğunu ifade eden Bayburt, tango eğitimi vermekten mutlu olduğunu söyledi.
Van gibi bir yerde Latin danslarıyla ilgili bir şey yapabileceğini hiç düşünmediğini belirten salsa eğitmeni Derya Kadıoğlu Öztürk de akademide insanlara salsayı sevdirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Kursiyerler ise Latin Amerika danslarının yaşantılarına farklılık kazandırdığını söyledi.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...