Demirtaş, "İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yazan zarf içinde flash disk ile bize verildi. Hükümet onayıyla yayınlandı" dedi.
Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu dosyadan ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşma üçüncü gününde devam ediyor.
Gazete DuvaR'dan Nergis Demirkaya'nin aktardığı habere göre, Sincan Cezaevi Kampusü Duruşma Salonu'nda yapılan duruşmada Demirtaş, 31 fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan dosyanın geneli üzerindeki beyanda bulunuyor.
MAHKEME BAŞKANI'NDAN AVUKATLARA FOTOĞRAF UYARISI
HDP milletvekilleri ile yaklaşık 50 avukatın izlediği duruşmanın 3'üncü günü mahkeme başkanının fotoğraf tepkisiyle açıldı. "Bir üzüntümü dile getirmek istiyorum" diyerek söze başlayan Mahkeme Başkanı, duruşma salonunda müdafii sıralarından çekilmiş bir fotoğrafın internet sitelerinde yayınlandığına dikkat çekti ve "bunu bir avukat arkadaşa yakıştıramıyorum" dedi.
Avukatlardan duruşma sırasında cep telefonlarını dışarı çıkarmamasını talep eden Mahkeme Başkanı daha sonra dosyanın tamamının taralı olarak içinde yer aldığı 3 DVD'yi Demirtaş'a teslim etti.
Demirtaş, duruşmanın ilk gününde dosya eklerini görmediğini, talep etmesine karşın verilmediğini, verildiğinde de ücret talep edildiği yönünde değerlendirmeler yapmıştı.
Mahkeme Başkanı bunu hatırlatarak "200 TL kârdasınız" dedi. Demirtaş ekleri incelemek için zaman talep edeceğini söyledi
'DTK ŞİDDET ALTERNATİFİ BİR ÖRGÜTTÜR'
Daha sonra Demirtaş, savunmasına devam etti. Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) savunduğu ‘demokratik özerklik'le ilgili değerlendirmeler yapan Demirtaş, bu çerçevede ‘Ortak Vatan Demokratik Cumhuriyet' sloganını kullandıklarına dikkat çekti.
Demokratik Toplum Kongresi'nin yasa dışı olmadığını, gayri resmi çalışması bulunmadığını anlatan Demirtaş, bu çalışmanın "Dağa çıkmayın, sivil, barışçıl başka yollar var" anlamı taşıdığını, "Şiddet örgütü değil şiddetin alternatifi bir örgüt" olduğunu söyledi.
'DEVLET TOLERANS GÖSTERDİ, TUZAĞI CEMAAT KURDU'
DTK'ya dönük suçlamalardan cemaati sorumlu tutan Demirtaş, "Yasa dışı dinlemelerle hazırlanmış raporlarla ‘DTK kendini paralel yapı olarak örgütlüyor' algısı yarattılar. MGK'ya kadar herkesi etkilemeye başladılar ve KCK operasyonları böyle başladı" dedi.
Bu soruşturmayı yürüten savcının da FETÖ bağlantılı olduğunu söyleyen Demirtaş, DTK'nın hataları olmuş olabileceğini ama sivil demokratik siyasete geçiş açısından önem taşıyan bir yapı olduğunu söyledi. Demirtaş, "Devlet, hükümet, yargı tolerans gösterdi, tuzağı kuran cemaatti" diye konuştu.
'KANDİL'DE TOPLANTILARA HÜKÜMET ONAYIYLA GİDİLDİ'
Çözüm sürecinde yapılan çalışmaların yargı bağışıklığına kavuşması için MİT Müsteşarı'nı da içeren yasal düzenleme yapıldığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:
"İmralı'ya gittik. Kandil'de toplantılara gittik. Bunlar hükümet onayıyla yapıldı. Orada çekilen fotoğraflar hatıra fotoğrafı değildi. İkna mesajlı fotoğraflardı. İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yazan zarf içinde flash disk ile bize verildi. Hükümet onayıyla yayınlandı. Hepsi bu yasa kapsamındadır ama bu fotoğraftan 2 fezleke var" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...