Türkiye'nin suyu iyi bir şekilde yönettiğini dile getiren Eroğlu, eleştirileri şöyle yanıtladı:
“Bazıları diyor ki; ‘Efendim kişi başına düşen su miktarı azaldı.’ Efendim, yağışlardan değil, nüfus artınca yağan yağmuru nüfusa bölerseniz elbette azalır. Eskiden nüfusumuz 25 milyondu, Allah'a şükür şimdi 79 milyon. 25 milyona böldüğümüz zaman kişi başına su miktarı daha yüksek, 80 milyona bölerseniz daha düşük çıkacak. Bunun yağışla alakası yok. Bu şekilde bir kriter geliştirmişler. Dünyada kişi başına düşen su miktarı ya da kullanılabilir su miktarını nüfusa bölerseniz bu. Bakın İstanbul hemen şurada. İstanbul 6.5 milyonken su yoktu. Haftada bir gün su verebiliyorduk, 1994'te ben İSKİ Genel Müdürü olduğumda. Şimdi ne oldu? İstanbul 18 milyon, 2071 yılına kadar suyu var. Maksat su azlığı, vesaire değil. Kişi başına düşen su miktarı ölçü değildir. Mühim olan suyu akıllı bir şekilde yönetmektir. Dolayısıyla biz de su konusunda dünyada ilk üçe giren bir ülkeyiz. Gerçekten güzel bir tecrübemiz var. Dolayısıyla suyu akıllıca yönetiyoruz. Bu sene kuraklık olmasına rağmen su sıkıntısı yok.”
Eroğlu, 2014'te Yalova'da yaşanan su sıkıntısı üzerine çalışmalar yapıldığını ve kentin susuz bırakılmadığını hatırlatarak, "Yok efendim 'Türkiye su fakiri olacak, bilmem ne olacak. 2050 yılında su olmayacak.' Bunlar doğru değildir. Bizim A, B, C planlarımız var, merak etmeyin. Daha sonra bakanlığın kasasına bir mektup bırakacağım. Gelecek bakana A, B, C planları hakkında bilgi vereceğim. Merak etmeyin susuz bırakmayacağız. Eğer susuz kalmak istiyorlarsa, çok meraklıysalar onların su musluklarını keseyim” ifadelerini kullandı.
Sputnik
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...