TBMM Genel Kurulunda ilk olarak MHP'nin "spor programlarıyla" ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.
Öneri üzerine söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, sporun temel amacının, sağlıklı bir toplum yetiştirebilmek, farklı kültürleri birbiriyle yakınlaştırmak olduğunu söyledi.
Televizyon ve benzeri yazılı, görsel basında aynı anlayışın olması gerektiğini belirten Teşçıer, "Ama maalesef Türkiye'de spora gereken önem verilmemiş, toplum kutuplaştırılmış, politik şiddet tribünlere ve sahalara bir şekliyle sirayet etmiştir." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, AK Parti iktidarıyla "sadece sporda değil, hayatın her alanında şiddetin arttığını, sosyal ve ekonomik sorunlar hayatın her alanında kendini gösterdiğini" söyledi.
"Gün geçmiyor ki spor programları adı altında dokunulmazlık zırhına büründürülmüş kanallarda çocuklarımızı, gençlerimizi zehirleyen ırkçı, ayrıştırıcı ve cinsiyetçi söylem içerikli programlar yerini bulmasın." diyen Adıgüzel, "Bizler siyasi parti gözetmeksizin bir arada, yüksek sesle bu ayrıştırıcı söylemlere karşı durmazsak ne yazık ki bu ülkedeki çocuk istismarının da bu ülkede kadına olan şiddetin de önüne geçemeyiz." dedi.
'BİZ KENDİSİNİ YENİ TANIMADIK'
Rasim Ozan Kütahyalı'yı Boşnak kökenli vatandaşları yaralayan sözlerden tanımadıklarını belirten Adıgüzel, "Biz kendisini 'FETÖ savcılarının heykelleri dikilmeli.' dediği günlerden de biliyoruz. Tamamen FETÖ'nün tezgahı olan Balyoz ve Ergenekon davalarını canhıraş savunduğu günlerden biliyoruz. Biz yeni tanımadık ama iktidar yeni tanıyor sanırım, bugün kınıyor çünkü." diye konuştu.
AK PARTİLİ ÇANAK: ELEŞTİRİLER HAKLI
AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, iki günden beri bir televizyon programı üzerinde gerçekten çok ciddi bir eleştiri olduğunu ifade ederek, "Bu eleştirilerin hepsi de haklı, bunu da kabul etmek lazım ama bunu AK Parti'ye tahmil etmek şiddeti eleştirenler açısından da çok doğru bir kabul değil." dedi.
HDP'nin "Yargı kararları", MHP'nin "spor programlarıyla" CHP'nin de "yolsuzluklarla" ilgili araştırma önergelerinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.
Öte yandan partiler tarafından bildirilen yeni Başkanlık Divanı üyeleri, Genel Kurulda oylanarak kabul edildi.
Yeni üyeler 25 Kasım itibarıyla görevine başlayacak.
Grup önerilerinin ardından, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.(AA)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...