Buna göre AK Parti 1 ay içerisinde ön savunmasını yapacak.. Bu süre yetmezse yeniden ek süre isteyecek. İHA
Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti'nin temelli kapatılmasını içeren iddianameyi kabul etmesinin ardından iddianameyi partiye göndererek yasal sürecin ilk adımını başlattı.
Bundan sonraki süreçte, AK Parti'nin ön savunma hazırlayabilmek için 30 günlük süresi başladı. AK Parti isterse ön savunma için ek 3 aylık süre için Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilecek.
Yüksek Mahkeme bu talebi reddedebileceği gibi 3 ay ya da daha az bir süre partiye ek süre verebilir.
Ön savunmanınardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya esas hakkındaki görüşünü sunacak.
Bu görüş AK Parti'ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir günde Başsavcı Yalçınkaya sözlü açıklama, AK Parti yetkilileri ise sözlü savunma yapacak.
Bütün bu sürecin ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak olan raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.
Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Başsavcısı gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı savunma verebilecek.
Raporun Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bir toplantı günü belirleyecek.
Üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşecek. Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluk oyu aranacak.
Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |