Ancak herhalde en büyük haber şirketin ana servislerinden olan Haritalar, Siri ve iMessage’ı geliştiricilere açması. Bu dev kurulum merkezi ile milyarlarca dolar App Store’dan akmaya devam edebilecek. Geliştiriciler sayesinde ise yepyeni kullanıcı deneyimleri yaşamak mümkün olacak. Ayrıca teknoloji devi içinde Siri ve iMessage üzerinden dev bir iş sistemi oluşturmak mümkün olacak.
Eksi Yönleri Yok Değil
Üçüncü parti desteği kendi kullanıcılarınıza herhangi bir çaba harcamadan daha çok hizmet vermek anlamına gelebilir ancak diğer taraftan bazı eksi yönleri de mevcut. Üçüncü parti desteği ile Google, Facebook ve Amazon gibi rakipleriniz artık mac OS ve iOS gibi işletim sistemlerinin en değerli yerlerine girebilmesi mümkün olacak. Siri tanıtılalı beş yıl oldu ve beş yıldır herkes istisnasız Siri’nin üçüncü parti desteği olması gerektiğini söylüyor. Amazon Echo bu destek sayesinde bu yıl tam 1000 üçüncü parti servisini geçti. Maps ise geliştiriciler için bir başka zengin maden damarı olabilir. Destek ile alışveriş yapılacak yerler, kahve içilebilecek yerler, restoranlar daha detaylı bir şekilde kullanıcılara önerilebilir. Bu sayede harita konusunda Google ile rekabet edilebilir.
Apple üçüncü parti desteğini bir de iMessage için açtı. Üçüncü parti desteği demek uygulamaların kendi GIF, sticker ve emoji ekleyebilmesi demek. Ayrıca uygulama üzerinden para alma ve gönderme de mümkün olacak. Ayrıca oyundan alışverişe kadar her şey iMessage üzerinden yapılabilecek.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...