E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Barcelona Atletico Madrid maçı saat kaçta hangi kanalda (Barca Atletico Şampiyonluk) 

Barcelona-Atletico Madrid maçı ne zaman? Barcelona-Atletico Madrid maçı saat kaçta? Barcelona-Atletico Madrid maçı nerede oynanacak?Nou Camp'ta Barcelona-Atletico Madrid karşı karşıya geliyor.İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 2013-2014 sezonunun şampiyonu belli olacak. Barcelona-Atletico Madrid karşılaşması TSİ 19.00'da başlayacak.NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.

17.05.2014 - 11:14
Barcelona Atletico Madrid maçı saat kaçta hangi kanalda (Barca Atletico Şampiyonluk)

Barcelona-Atletico Madrid maçı ne zaman? Barcelona-Atletico Madrid maçı saat kaçta? Barcelona-Atletico Madrid maçı nerede oynanacak?

Sadece İspanya'nın değil, bütün dünyanın merakla beklediği büyük gün geldi. La Liga'da şampiyonluğu son haftaya bırakan Barcelona ile Atletico Madrid bu akşam sezonun en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesi Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid 1 adım önde. 18 yıldır şampiyonluğa hasret olan Atletico'ya kupayı kazanmak için 1 puan yetiyor. Lider rakibinin 3 puan gerisinde olan Barcelona ise bu maçı kazanırsa puanları eşitleyecek ve averaj farkıyla şampiyonluğa uzanacak.Barcelona'nın sahası Nou Camp'taki heyecan fırtınası saat 19.00'dan itibaren NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.

BARCELONA ATLETİCO MADRİD MAÇI NOTLARI
İspanya kadar, dünya futbol kamuoyunda da gözler La Liga'daki şampiyonluk yarışının nasıl biteceğini dört gökle bekliyor. İddiasını son haftaya taşıyan Barcelona'nın kaptanı Xavi Hernandez, Atletico Madrid ile oynayacakları maç için "Tarihi, tek bir fırsat" değerlendirmesini yaptı. Atletico Madrid'in kaptanı Gabi ise "Hem Real Madrid hem de Barcelona bizim yerimizde olmak isterdi" dedi. La Liga'da 2013-2014 sezonunun şampiyonu, cumartesi günü oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçı ile belli olcak. Barcelona Atletico Madrid maçı saat 19:00 başlayacak. Sadece İspanya'nın değil dünya futbol kamuoyunun de merakla beklediği maç öncesi iki takımın kaptanları düzenledikleri basın toplantısında iddialı konuştular.
XAVI: HERKES BU FIRSATI BEKLİYOR
Barcelona'nın Kaptanı Xavi Hernandez, Nou Camp'taki maçın önemine dikkati çekerek, birkaç hafta önce lig şampiyonluğu umudu taşımadıklarını ifade etti. Xavi, "Her şeyi bitmiş görerek hata etmişiz ama şimdi herkes bu fırsatı bekliyor. Hata yapamayız. Takım olarak lig şampiyonluğuna layığız ama bunu göstermek lazım. Şampiyonluk opsiyonu ile son maçımızı evimizde oynamak bir ayrıcalık. Üzücü olan sezon sonuna gelip, hiçbir opsiyonunun olmamasıdır" dedi. Maçta ilk golü atmanın çok önemli olduğuna vurgulayan Barcelona kaptanı, bu sezon oynadıkları 5 maçta Atletico Madrid'i yenemediklerinin bilincinde olduklarını da kaydetti.
GABI: TARİHİ BİR FIRSATLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Atletico Madrid Kaptanı Gabi ise bir maçta lig şampiyonu, diğer maçta da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak gibi tarihi bir fırsatla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Hem Real Madrid hem de Barcelona bizim yerimizde olmak isterdi" dedi. "Lig şampiyonluğu kazanılır veya kazanılır. Bu bir layık olma meselesi değildir" şeklinde konuşan Gabi, beraberliğin kendilerine yeteceğini hatırlatırken "Ama akıllı olmalı ve belki de kaygılı olacak bir Barcelona'ya karşı oynamasını bilmeliyiz. Biz takım olarak bu maça hazırız. Sezon boyunca oynadığımız 5 maçta bunu gösterdik" diye konuştu. La Liga'da şampiyon son haftaya kaldı. İspanya Ligi'nde şampiyon son hafta oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçında belli olacak. La Liga'da düğüm son hafta çözülecek! Zirve mücadelesi veren Atletico Madrid sahasında Malaga, Barcelona ise deplasmanda Elche ile berabare kaldı. Atletico bu beraberlik yüzünden şampiyonluğunu ilan etme fırsatını tepti. Real Madrid'in havlu attığı ligde şampiyon gelecek haftaki Barcelona-Atletico maçında belli olacak. Atletico yenilmezse şampiyonluğunu ilan edecek.
ATLETICO KAZANSA ŞAMPİYONDU...
18 yıl aradan sonra şampiyonluğa çok yaklaşan Atletico Madrid, evinde oynamasına rağmen Malaga'yı yenmeyi başaramayarak işini zora soktu. 
 
Vicente Calderon Stadı'nda maçın ilk yarısında sahada oldukça tutuk ve sinirli bir Atletico Madrid görüldü. İlk 45 dakikanın tek tehlikeli pozisyonu Atletico adına 12. dakikada yaşanırken, David Villa, kaleci ile karşı karşıya kaldığı uygun pozisyonda yaptığı vuruşta top direkten auta gitti.
      
Maçın ikinci yarısında daha atak oynayan taraf Atletico Madrid olsa da son vuruşlarda başarılı olamadı. 65. dakikada topla ceza sahasının sağ dış çizgisinde buluşan Samuel, kaleci Courtois'nın çıktığını görünce üzerinden aşırdı ve daha sonra defansta Alderweireld'in hatası ile topu boş kaleye göndererek Malaga'yı 1-0 öne geçirdi. 74. dakikada ise kornerden gelen topa çok iyi yükselen Belçikalı Alderweireld, kafayla topu ağlara göndererek skora 1-1'e getirdi. Atletico'nun Belçikalı defans oyuncusu attığı golle hem Malaga'nın attığı ilk goldeki hatasını telafi etti hem de Vicente Calderon Stadı'nı dolduran Atleticolu 50 bin taraftarı yeniden umutlandırdı. 
 
Olası bir galibiyette, Barcelona'nın da puan kaybesiyle birlikte şampiyonluğunu ilan edecek olan Atletico, özellikle maçın son dakikalarında Villa ve Adrian ile önemli pozisyonlar yakalasa da galibiyet golünü bulamadı. Madrid'de olası bir şampiyonluk kutlaması için Neptün Meydanı sabahtan demir parmaklıklarla kapansa da beklenen olmayıp, şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı.
 
Bu arada maçın 88. dakikasında Diego Ribas'a yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören Angeleri, Malaga'yı 10 kişi bıraktı. Atletico'da ilk 11'de sahaya çıkan ve 69. dakikada yerini Diego Ribas'a bırakan Arda Turan maçın 35. dakikasında sarı kart gördü. Malaga'da 2 maçlık kart cezası biten Amrabat da ilk 11'de çıkıp, 90. dakikada yerini Pawlowski'ye bıraktı.

 
BARCELONA İÇİN FARKETMEDİ
Şampiyonluğun bir diğer adayı Barcelona ise Elche'ye konuk oldu. 
 
Manuel Martinez Valero Stadı'nda oynanan karşılaşmada iki takım da yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Ancak aslında Barcelona için değişen birşey olmadı. Barça bu maçı kazansa Atletico ile arasındaki puan farkı 1'e inecekti ve Barcelona şampiyon olabilmek için gelecek hafta Madrid ekibi karşısında yine kazanmaya mecbur olacaktı.
 
Atletico'nun 3 puan gerisindeki Barça, haftaya rakibini yenerse şampiyonu ilan edecek.
 
REAL HAVLU ATTI!    
Öte yandan Cristiano Ronaldo, Benzema, Pepe, Carvajal, Varane, Di Maria'nın kadroda olmadığı Bale'in yedek kulübesinde oturduğu Real Madrid ise Celta'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Real Madrid bu sonuçlaşampiyonluk yarışına matematiksel olarak da havlu attı.
      
Ligin son haftasına girilirken lider Atletico Madrid 89 puanla lider, Barcelona 86 puanla 2. sırada yer alırken, 84 puanda kalan ve 24 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finaline odaklanan Real Madrid'in şampiyonluk umudu kalmadı. 

BARCELONA NASIL ŞAMPİYON OLUR?
La Liga'da puan eşitliği durumunda ikili averaja bakılıyor. Ligin ilk yarısında oynanan maç 0-0 berabere bitmişti. Bu nedenle Barcelona''nın şampiyon olabilmesi için son hafta Atletico Madrid'i mutlaka yenmesi gerekiyor.
ATLETICO BU SEZON BARÇA'YA YENİLMEDİ
İki takım bu sezon daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. Sezon başında İspanya Süper Kupası'nda oynanan iki karşılaşma 1-1 ve 0-0'lık skorlarla sona ermişti. 11 Ocak'ta Vicente Calderon'da oynanan lig maçı da 0-0 sona ermişti. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de eşleşen iki ekibin mücadelesinde Camp Nou'da oynanan maç 1-1 sona ermiş, rövanşı 1-0 kazanan Arda Turan ve arkadaşları turu geçmişti.
ARDA BİR İLKE İMZA ATABİLİR
Galatasaray kariyerinde 2007-2008 sezonunda şampiyonluk yaşayan Arda Turan, Atletico Madrid şampiyon olursa kariyerindeki ikinci lig şampiyonluğuna imza atacak. Ayrıca Arda Turan La Liga'da şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk futbolcu olacak.
Arda Atletico Madrid forması ile daha önce UEFA Avrupa Ligi Kupası, UEFA Süper Kupa ve İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.
BÜYÜK HEYECAN İSPANYOL BASININDA
La liga'da şampiyonluğun iki adayı; Atletico Madrid ve Barcelona... Kupanın sahibini ise yine bu iki takım arasında oynanacak maç belirleyecek. Bu büyük heyecan İspanyol gazetelerinde geniş yer tuttu.
Marca Gazetesi, La Liga'da şampiyonun belli olacağı son haftada Barcelona ve Atletico Madrid'in "Ölüm kalım mücadelesi" vereceğini yazdı. İki takımın da birer puan aldığı haftada Real Madrid, Celta Vigo deplasmanında üç puan bıraktı ve şampiyonluk şansını kaybetti.
Gazete, Malaga'yı mağlup etmesi halinde şampiyon olacak Atletico Madrid'in şansını iyi değerlendiremediğini belirtti. Marca, Barcelona'nın son hafta kupayı kaldırmak için saha avantajını kullanacağı yorumunu yaptı.
AS Gazetesi'nin gündeminde Atletico Madrid - Malaga maçı yer aldı ve "Galibiyet hemen oradaydı" manşetini attı. Maçın son dakikalarında durum 1-1'ken Atletico Madrid, Adrian Lopez ile gole çok yaklaştı. Ancak Malaga'da kaleci Caballero gole izin vermedi.
Kapak sayfasına Caballero'nun kurtarışının fotoğrafını yerleştiren AS Gazetesi, maçın ardından Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin "İyi oynadık ama kimsede galibiyet motivasyonu yoktu" sözlerini aktardı.
Katalan merkezli gazete Mundo Deportivo, Nou Camp'ın bir fotoğrafını kullandı ve "Yapabiliyorsan,, burada yap" başlığını attı.
Gazete, Barcelona'nın son haftada Atletico Madrid'i ağırlayacağını ve maçı kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacağını yazdı. Mundo Deportivo; Katalan ekibin, taraftarının önünde kupayı kaldırmak için üstün bir çaba harcayacağını belirtti.
Sport Gazetesi, "Kazanan şampiyon" manşetiyle dikkatçekti. Sport ayrıca, Atletico Madrid'e Barcelona deplasmanından alacağı 1 puanın da yeteceğini hatırlattı.
Barcelona'nın Elche ile berabere kalmasını değerlendiren gazete, Katalan ekibin son haftaya girilirken kritik bir puan kaybı yaşadığını yazdı.TÜRKİYE

Rüştü'den Maç Tahmini

Bir dönem Barcelona'nın da kalesini koruyan eski milli file bekçisi Rüştü Reçber, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonun belirleneceği Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki maçta, Katalan ekibinin bir adım önde olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rüştü Reçber, La Liga'da son haftaya kalan şampiyonluk yarışının büyük heyecana sahne olduğunu hatırlatarak, "Atletico Madrid geçen hafta Levante karşısında kazanmış olsaydı uzun süre sonra şampiyonluğunu ilan edecekti ama başaramadılar. Yine de beraberlikte dahi mutlu sona ulaşacaklar. Bir taraftan formasını giydiğim Barcelona'yı, bir yandan da Arda Turan olduğu için Atletico Madrid'i destekliyorum. Ancak Barcelona'nın bir adım önde olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

- "Arda ile gurur duyuyorum"
Arda Turan'ın Atletico Madrid formasıyla oynadığı futboldan övgüyle bahseden Rüştü Reçber, milli futbolcunun sergilediği performansla gurur duyduğunu belirtti.
İspanya'daki şampiyonluk yarışında Atletico Madrid'in ipi göğüslemesi halinde Arda adına mutlu olacağını ifade eden 41 yaşındaki futbol adamı, "Arda'nın performansı bundan daha iyi olabilir miydi, bilmiyorum. Şu ana kadar ortaya koyduğu performansla gurur duyuyorum. Arda bizim kardeşimiz, Türk futbolunu Avrupa'da başarıyla temsil ediyor. Nou Camp Stadı'nda şampiyon olurlarsa Arda adına sevinirim ama Barcelona adına da üzülürüm" diye konuştu.

Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone'nin performansını da değerlendiren Rüştü Reçber, "Simeone geldiği günden bu yana Atletico'yu nereden aldı, nereye getirdi bunu iyi irdelemek gerek. Takımıyla yer aldığı her kulvarda sonuna kadar mücadele etti. Lig şampiyonluğu yarışını son haftaya kadar taşıdılar. İspanya Kral Kupası'nda yarı finale kadar geldiler. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madrid ile finalde karşılaşacaklar. Böyle bir tabloda, takımı getirdiği noktada Simeone'yi takdir etmek gerek" şeklinde görüş belirtti.

La Liga'nın 38. ve son haftasında şampiyonu belirleyecek Barcelona ile Atletico Madrid arasındaki karşılaşma yarın TSİ 19.00'da başlayacak.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom Kulüplerle Anlaşmalarını Bozdu!
Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile forma sponsorluklarını ...
UEFA'dan 3 Türk kulübüne 200 bin euro'luk ceza!
UEFA, Türkiye'den Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un da aralarında ...
La Liga'da Dev Derbi: Barcelona-Atletico Madrid Kozlarını Paylaşıyor!
Nou Camp'ta Barcelona-Atletico Madrid karşı karşıya geliyor.İspanya Birinci ...
 
Galatasaray Drogba Yerine Eto‘o'ya Göz Koydu
Aslan'da, Drogba'nın yerine 4 aday var. Chelsea'nin Kamerunlu yıldızı ...
Şampiyonlar Ligi final biletleri karaborsada 8 bin euro
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa bir kentin iki takımını karşı karşıya ...
La Liga'da Kader Anı Nou Camp'ta Saat 19:00'da Hayat Duracak!
Nou Camp'ta Barcelona-Atletico Madrid karşı karşıya geliyor.İspanya Birinci ...
 
Rüştü Reçber'in La Liga Tahmini:Arda Kusura Bakmasın!
Rüştü Reçber, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonun belirleneceği ...
Arda Turan'lı A.Madrid Barcelona'ya Karşı! Nou Camp'ta Soma Faciası da Unutulmayacak!
Nou Camp'ta Barcelona-Atletico Madrid karşı karşıya geliyor.İspanya Birinci ...
Barcelona-Atletico Madrid Kader Maçına Çıkıyor!
Nou Camp'ta Barcelona-Atletico Madrid karşı karşıya geliyor.İspanya Birinci ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
döviz
Netanyahu
Mersin İdmanyurdu
Ankara
pkk
güneş tutulması
Risk
Anadolu