Buldan, "Oslo’da yeni bir sürecin başladığı algısını oluşturmaya çalışanlar şunu bilsinler ki İmralı’nın kapısında koca bir kilit varken, barış ve müzakere süreci asla başlayamaz" ifadelerini kullandı.
'MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK'
"Biz AKP ile müzakere değil mücadele etmek için yola çıktık" diyen Buldan, "Bu mücadelemizi de kazanana kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Pervin Buldan, şunları söyledi:
- Bugün İmralı Cezaevi’nde Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit aynı zamanda Türkiye halklarına uygulanmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu kaos Sayın Öcalan’a uygulanan tecritle başlamıştır. Bu ülkede barış ve müzakere süreci yaşanırken, o sürecin bu ülkenin geleceğine, yarınlarına ne kadar büyük katkı sunduğunu gördük. O 3 yıl içinde İzmir başta olmak üzere, bu ülkede yaşayan herkes bu ülkede bir umut olduğunu, bu ülkenin geleceğine güvenle baktığını gördü. Bu ülkeye cenazeler gelmedi. Bu süreçle birlikte Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir insan yaşamını yitirmedi, annelerimiz ağlamadı.
'CEZAEVLERİNDE SİYASİ REHİNELER VARKEN SÜREÇ BAŞLAMAZ'
- Yaptığımız iş çok onurlu bir işti. Bizi postacılıkla suçlayanlara şunu söyledik: 'Bu görevi bize bir daha versinler, bir daha gideriz, insanların yaşamını yitirmemesi için görev almaya hazırız.' Ama bu süreci bitirenler bugün insanların kafasında farklı bir algı oluşturmaya çalışıyor. Oslo’da yeni bir sürecin başladığı algısını oluşturmaya çalışanlar şunu bilsinler ki İmralı’nın kapısında koca bir kilit varken, barış ve müzakere süreci asla başlayamaz. Cezaevlerinde siyasi rehineler varken böyle bir sürecin başlamasının imkanı yoktur.
- Biz AKP ile müzakere değil mücadele etmek için yola çıktık. Bu mücadelemizi de kazanana kadar sürdüreceğiz. Tecrit bir insanlık suçudur. Tecritle birlikte ülkenin çatışmalı bir sürece girmesinin bu ülkeye hiçbir faydası yoktur. Bir kez daha hükümeti ve devleti sorumluluğa davet ediyoruz. Leyla Güven şahsında başlatılan açlık grevinin dikkate alınması, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve ülkenin geleceğe umutla bakacağı yeni bir sürecin başlaması gerekiyor.
İngiltere'de 8 yıl önce kurulan Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) başkanı Kerim Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kürt sorununun çözümü için umutlu olduğunu vurgularken, yeniden inşaya girilebileceğini ifade etmişti.
OSLO'DA AKİL İNSANLAR TOPLANTISI YAPILDI
Yıldız’ın bu açıklamalarının ardından 'Akil İnsanlar' heyetinde yer alan isimlerin Norveç'in başkenti Oslo'da 'çözüm sürecinin' artılarını ve eksilerini masaya yatırdığı ortaya çıkmıştı. Toplantıya katılan isimlerden olan eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, geçen gün yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan gelişmelerin tesadüf olmadığını belirterek “Ama bunlar bir üst aklın parçası olarak hareket ediyor da değil. Bir ihtiyaç var. ABD’nin tezi de büyük ölçüde böyle” demişti. Uras, dün de yaptığı açıklamada, bu toplantının bir 'hafıza toplama çalışması' olduğunu belirtmişti.
AK Partili eski milletvekili Abdurrahman Kurt da, konuyla ilgili olarak dün, “Bugünün şartları için düşünmezsek bile bile yarının şartlarında hazır olması gereken dinamiklerin diri tutulmasına ilişkin bir çalışmaydı” ifadelerini kullanmıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |