E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çiçek Fikret Bila'ya Konuştu: Siyasi Harita Üzerinde Durulmalı!

‘DTP Iğdır’ı aldı, Ermenistan sınırına dayandı' sözleri büyük tepki toplayan Cemil Çiçek, coştukça coştu. Çiçek skandal sözlerini daha da ileriye götürdü..

2.04.2009 - 12:33
Çiçek Fikret Bila ya Konuştu:

Cemil Çiçek'in seçim sonuçlarıyla ilgili Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu'na yaptığı değerlendirmeler büyük tepki toplamıştı. Başbakan Erdoğan da Çiçek'e sert tepki göstermişti. Çiçek, 'DTP Iğdır’ı aldı, yani Ermenistan sınırındalar, güvenliğe dikkat etmek gerekir’ demişti. Çiçek bu sözleriyle ilgili geri adım atmak yerine daha da ileriye gitti. Çiçek Şimdi de Fikret Bila'ya konuştu.

Fikret Bila/Milliyet

Çiçek: Siyasi harita üzerinde durulmalı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesi tartışma yarattı. Çiçek, seçimden sonra ortaya çıkan tablonun partiler üstü bir anlayışla, stratejik bir bakışla analiz edilmesi gerektiğini söylemişti. Ayrıca Enis Berberoğlu’na yaptığı değerlendirmede sarf ettiği şu sözler dikkati çekti:

“Türkiye’nin belli bir bölgesinde DTP’den başka parti kalmadı. Iğdır’ı da aldılar, yani Ermenistan sınırını da aldılar. Dikkatle bakmak gerekir.”
Bu sözler, DTP’lilerin tepkisine yol açtı.

Çiçek’le dün bu konuyu konuştum. Çiçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

‘Bölge partileri oluştu’
“Seçim sonuçlarını Türkiye haritası üzerine yerleştirdiğinizde, bölge partileri ortaya çıkıyor. AKP bunun dışında. Biz Türkiye partisiyiz ve her tarafta varız. Ama diğerleri için bu geçerli değil. DTP Güneydoğu’da var, daha önce de vardı, şimdi kuzeye de çıktı, Iğdır’ı da aldı.

Daha önce güney sınırındaki bir bölgedeydi şimdi İran, Ermenistan sınırına da sıçradı. CHP kıyı şeridinde var. MHP İç Ege’de var. Ben, ‘bu tabloya her parti stratejik bakmalı, bu partiler biz niye bazı bölgelerde yokuz diye, partiler üstü bir bakışla sonuçları analiz etmeli’ dedim. Biz böyle yapıyoruz, nerede oy niye artmış, nerede niye azalmış, öyle bakıyoruz.”

‘Hizmet mi kimlik mi?’
Çiçek’e, DTP ile ilgili değerlendirmesinde, “Güneydoğu’yu aldılar, Iğdır’a sıçradılar” sözünde kaygı iması olduğunu anımsatarak, bu ifadeyle neyi kastettiğini sordum:
“Şimdi biz ne kadar çok hizmet edersek o kadar çok oy alırız diye bakıyoruz. Bu doğru bir mantıktır. Nitekim Sayın Başbakanımız da ‘biz hizmet siyaseti yapıyoruz, kimlik siyaseti yapmıyoruz’ dedi. Güneydoğu’ya da birçok hizmet yapıldı.

Ama rakip parti olarak DTP, hiç hizmetten bahsetmedi, onun söylemi tamamen kimlik siyasetiydi. Ve bu siyaset, hizmet siyasetinden daha fazla destek gördü. Benim üzerinde düşünülmesi gerekir dediğim, budur. Demek ki Güneydoğu’da problemler farklı.”

“Fark nedir?” diye sorduğumda ise şu yanıtı verdi:
“İşte bu incelenmeli diyorum. Ben inceleme yapılmadan ‘şudur’ diyemem. Bu sonuca bakıldığında demek ki ya adaylarda veya söylemde bir şeyler var. Bunu analiz etmek gerekir.
Partiler, hep kazandıkları üzerinde duruyor. Bulundukları noktayı daha güçlü göstermeye çalışıyor. Ama kaybettikleri üzerinde durmuyorlar. Neden sadece ‘şu bölgede varız da bu bölgede yokuz’ demiyorlar. Oysa bunun üzerinde durmaları gerekir.
Stratejik bakış dediğim bu. Partiler, bütün Türkiye için siyaset yaptıklarına göre ‘neden burada varız da burada yokuz’ diye araştırma yapmaları gerekir. ‘Ben neyi yanlış yapıyorum da buralarda yokum’ diye incelemesi lazım.”

Bölünme kaygısı mı?
Çiçek, DTP’yle ilgili değerlendirmesinin bir bölünme kaygısından mı kaynaklandığını sorduğumda da şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bölünme riskiyle ilgili olarak her zaman değerlendirme yapılır. Birtakım spekülasyonlar da yapılır. DTP’nin Iğdır’ı, Van’ı almasını ben önemsiyorum. Irak, İran, Ermenistan sınırlarındaki bölgeler. Farklı problemler var. Diğer partiler ‘buralarda neden yokuz’ diye düşünmeli, bunu söylüyorum.”

YORUMLAR
Toplam 50 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 29 Ocak 2011 Cumartesi 14:32

ceset diye hitap edilemez

Yorumu oyla      18      10  
bayram göllü 10 Mart 2010 Çarşamba 14:59

ülkücüler ölmez bir ölür bin ülkücü doğar

Yorumu oyla      18      10  
ülkücüler ölmez 31 Mart 2009 Salı 19:32

sayın büyük lider yazıcıoğlu mekanın cennet komşun muhammed olsun ailene saygıve sabır diliyorum güle güle

Yorumu oyla      18      10  
efekan salih gölge 29 Mart 2009 Pazar 21:21

çok büyük bir kayıp çok üzüntü içindeyiz yazıcıoğlu ailesine allah sabır versin tüm türkiyenin başı sağolsun mekanı cennet olsun ailecek çok üzgünüz allah rahmet eylesin .

Yorumu oyla      18      10  
sema 29 Mart 2009 Pazar 20:10

gercekten cok acı bir durum ölen 6 kisinin ailesininde tüm türkiyenin bası saolsun.ne kadar ihmal yok deselerde cok ihmal var neden doru yerde aramadılar nasıl tahmin etmezler hangi civarda düstünü sonucta sivastan kalktıktan 1 saat sonra düsmüs tahmin etmesi cokmu zor 1 satte helikopterin nerde oldugunu tekneloji bu kadar gelismisken gercekten göz göre göre öldüler.demekki türkiye cokta gelismis bi ülke degil bu kadar adını duyurmus önemli insanlar icin elden birsey gelmediyse vay halimizeeeeee

Yorumu oyla      18      10  
kareas 28 Mart 2009 Cumartesi 02:15

TARİHLER.HEPSİ 2 YIL İÇİNDE NE DEĞİŞTİ ALPERENLER SORACAKLARDIR.BU KAZALARIN HEPSİ ŞEHİRLER ARASI YOL VE MEVKİLERDE HEPSİDE ÖLÜMCÜL KAZALAR.BU SADECE SORULARDAN BİR TANESİYDİ.ACILAR ÇOK TAZE.soracağız cevap gelmeyecek tabii.ama akıl üstün gelecek.mantık üstün gelecek.insanlık herşeye rağmen kazanacak.bu güne kadar sormadığımız-sorgulamadığımız için bu hallere düştük.hz.ebubekir halife olduğu gün üzerindeki yepyeni gömleğinden ötürü sorgulandı.bu hükümetin sorgusu yapılmadı hesap vermediler.

Yorumu oyla      18      10  
kareas 28 Mart 2009 Cumartesi 02:07

ben ülkücü değilim.ama milliyetçi tarafım vardır.ama ondan da önce insanım.o kadar çok kuşkum o kadar çok sorum varki bunları cenazeden sonraya bırakıyorum.acılar çok yeni çok taze.LAKİN BU TARİHLERİ YAZARAK YORUMSUZ NOKTALAYACAM.ALP ERENLER BENDEN DAHA İYİ BİLECEKLER VE BENİ DESTEKLEYECEKLER TAHMİN EDRİM:13/5/2007 ANKARADAN SIVASA: 21/5/ 2007 ORDUDAN ANKARAYA :7/7/2008 SAMSUNDAN ANKARAYA:6/7/2008 BOLU TÜNEL GİRİŞİ:25/8/2008 SIVASTAN ANKARAYA:VE BU GÜN SON:BU TARİHLER YAZICIOĞLUNUN KAZA YAŞADIĞI

Yorumu oyla      18      10  
BEKTAŞ 28 Mart 2009 Cumartesi 02:04

Bazı aymazlar 12 eylül öncesinin hesabını sormak için yanlış adresi arıyorlar.Kominist ihtilali gerçekleştirmek için üniversiteleri işgal edenleri, kurtarılmış mahalleri,kamu mallarına zarar verenleri bir sorgulayın.Sanki insanların yollarına gül dökmüşlerde ülkücüler onlara kurşun sıkmış.o zaman adama sorarlar 5000 ülkücü kardeşime kimler kurşun sıktı şehit etti.Hiç olmazsa böyle bir günde geçmişin hesabını tarih bırakalım.

Yorumu oyla      18      10  
BuLuT Dagdelen-Yozgat 28 Mart 2009 Cumartesi 01:52

Rahmetli basbugdan sonra,Bilegi bükülmesi güc olan bir liderdi o..insanligiyla dürüstlügüyle delikanliligiyla ve adam gibi adamligiyla o bir kahramandi..Allah tahsilatini affetsin,Bütün milliyetci camiasinin ve tüm Türkiyenin basi sagolsun..ALLAH YAR ve YARDIMCIMIZ OLSUN

Yorumu oyla      18      10  
Gülay 28 Mart 2009 Cumartesi 00:40

Hükümet elinden geleni yapmışsa yani elinden gelen buysa vay halimize!!47 saat sonunda helikterin enkazını köylüler buldu.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
NBA
konya
seçim
eyfel kulesi
premier lig
Abdullah Ercan
sürükleniyor
TBMM