E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çifte emeklilik için geri sayım! 

Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor. Çalışanlar, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılacak, Hazine’den de yüzde 25 devlet katkısı verilecek. İsteyen belli süre içinde sistemden çıkacak.

11.04.2016 - 09:52
Çifte emeklilik için geri sayım!

Çalışanların ikinci bir emekli maaşı imkanı elde etmesini destekleyen çalışmaya hız verildi. Hükümet, 21 Haziran'da son bulacak 6 aylık dönem içinde, çalışanların otomatik olarak bir özel emeklilik sistemine dahil olacağı bir yapı kuracak. Çalışmanın bu yasama döneminde Meclis'ten çıkarılması ve yasalaşması planlanıyor.

SÜRE VERİLECEK
Uygulama ile çalışanlar otomatik olarak bireysel emekliliğe dahil edilirken, belirli bir süre içinde isterse sistemden çıkabilecek. Takvim'in haberine göre, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatikman dahil olacak çalışanlara, Hazine'den yüzde 25 devlet katkısı da verilecek. Söz konusu düzenlemeyle ilgili çalışmalardan sorumlu kurum Hazine Müsteşarlığı. Çalışmalar hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak ve kanun taslağı Meclis'e sunulacak. Sistemin hayata geçirilmesiyle çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemi'ne daha kolay dahil olması sağlanacak.

NASIL OLACAK?
Uygulamanın yazın başlaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; çalışanlar ilk kez işe başladıklarında veya iş değiştirdiklerinde otomatik olarak bir emeklilik planına dahil edilecek. Çalışanlara belli bir süre içerisinde sistemden çıkma imkanı verilecek. İsteyen çalışan bu süre içerisinde sistemden ayrılacak, isteyen ise devam edecek. Sistemde kalan çalışanlar, yaşlılıkta ise rahat edecek. Bu sayede ya ikinci emekli maaşını elde edecek ya da toplu paraya kavuşacak. Konuyla ilgili pilot uygulamaya da 7 işveren ve 604 çalışan katılmıştı. Bu kapsamda; çalışanlar, işverenlerince otomatik olarak, anlaşma yapılan emeklilik şirketi aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil edildi. Çalışanlara 60 gün içinde sistemden ayrılma imkanı verildi. Süre sonunda 604 çalışandan sadece 4'ü bu hakkı kullandı.

SİSTEME İLGİ ARTTI 
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı uygulaması, sisteme ilgiyi artırdı. Yatırılan katkı paylarına yüzde 25 devlet katkısı verilmesi, sistemdeki katılımcısı sayısını katladı. 2013 yılı başında yaklaşık 3 milyon olan kişi sayısı, bu yılın Mart ayı itibariyle 6 milyon kişiye ulaştı.

UZMANPARA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tünelde hedef 700 km!
Türkiye’de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerken, ...
Samsun’a dev yatırım
Samsun Merkez Organize Sanayi’nde 40 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine ...
Çifte emeklilik yaza başlıyor
Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor. ...
 
Yetim aylığı için eşinden boşanan yandı!
Babasının vefatıyla kendisine kalan yetim aylığını alabilmek için eşinden ...
Türkiye-iran İş Formu İmzalandı!
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2015'te İran'la yapılan ticaretin 3'te ...
A’dan Z’ye Genel Sağlık Sigortası
Bir kuruma bağlı çalışanlar için sorun yok, primleri ödendiğinden GSS ...
 
Krediye gelir limiti!
BDDK, Merkez Bankası ve Hazine arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Yeni ...
Altın fiyatlarında son durum...
Altının gramı 113 liranın üzerinde seyrediyor. Altının gram fiyatı, 113 ...
Devletten 1,5 milyarlık yatırım
Madencilik sektöründe bu yıl uygulanacak 54 projeye yaklaşık 1,5 milyar liralık kaynak ayrıldı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
ÖSYM
şampiyonlar Ligi
Cüneyt Çakır
Ferit Şahenk
Almazbek Atambayev
ygs soru ve cevapları
hdp
Fernandao